היי אני חדש =]

BARAK11112

New member
היי אני חדש =]

היי =] אני ברק אני ממעלה אדומים התחלתי ללמוד גיטרה שנה שעברה והפסקתי שכחתי הכל ובשבוע הבא אני מתחיל ללמוד שוב בשביל לעבוד לבס ולהיות בסיסט בלהקה שעומדים להקים בשנה הבאה =] עצות מישו? שמנגן בבס?

inbal287

New member
ברך הבא../images/Emo9.gif

בס
בהצלחה
ותהנה בפורום
.

AXE EFFECT

New member
אוקיי אז רק שתדעי אני המעריץ מ'ס 1

שלך!!! בס?? את?? איזה כיף לך תגידי, כמה זמן למדת גיטרה קלאסית לפני? בס זה קל? נכון בס זה מגניב =] ??? וואי את כזאת מאגניבה =] =] [ואני כזה חנפן אבל אני פשוט הכי הכי אוהב לשמוע את הבס בשירים]

AXE EFFECT

New member
זה אני ברק למעלה

פשוט תפוז אנשים מחליפים לי משתמשים נונ סטופ זה בד"כ הקבוע שליי

יש לי מעריציםם!ייא=]

האמ, למדתי איזה שנה וחצי גיטרה, חצי שנה רציני..ואז עברתי לבס... ןלא, בס זה לא קל, נכון, יש כלים הרבה יותר קשים, אבל אנשים מתייחסים לבס ככלי ממש קל, וזה לא נכון.. הא, ואני לא מרשה לך לנגן עם מפרט! חח אני מפיצה את זה ברחבי העולם=] נעמיקה

AXE EFFECT

New member
לדעתך

אם אני אלמד שנה רציני מאוד, אני אהיה מוכן לעבור? כי אני רוצה כבר בשנה הבאה להתחיל מתישהו [נראה לי יותר מהאמצע] ללמוד בס ולהתקבל בעוד שנתיים לאקדמיה למוסיקה

העאמ,

נראה לי שהכ, תלוי כמה אתה משקיע, וכאלה דברים.. ובלי מפרט, כי מפרט מוציא צליל רע ומתכתי, וזה הרבה יותר יפה לנגן עם האצבעות!

ttg

New member
למה כן מפרט

כמו כל כלי יש טכניקות נגינה. בדיוק כמו שבכינור נגלה שלפעמים נשתמש בפיצ'יקטו (עם האצבע) או טכניקות אצבע אחרות (בארטוק לדוגמא) או כמה סוופים בגיטרה וטכניקות שונות שהם חלק מהכלי כך גם מפרט. 1. אצבעות נותנות צליל עגול ובד"כ עשיר יותר. שוב גם אצבעות זה הכללה, קירבה לגשר תתן צליל מתכתי וחריף, קירבה לצוואר תתן צליל עגול (לדוגמא Bloc Party). וכרגיל גם לפיקאפים ולגוף יש משמעות. 2. מפרט הוא כלי מעולה וכדאי לדעת לנגן גם איתו. בעולם הרוק תמצא הרבה שימושים במפרט. בPאנק כמובן. ברוק כבד שונה ומשונה (Filter לדוגמא או שירים מסויימים של APC ועוד דוגמאות רבות ומשונות). מפרט לא בהכרח יוצר צליל מתכתי הוא יוצר צליל יותר חד עם התקף מהיר יותר. ויש עוד גורמים שמשנים סאונד פלאים - עובי מיתרים וגילם. כיוון (יש שימוש נרחב בכיוון אלטרנטיבים - Drop D, C#, B ועוד...) או בכלל גיטרות בעלות יותר מ4 מיתרים. פיקאפ נבחר/סוג/מיקום. גוף. וכאשר מנגנים עם אצבעות צריך לזכור לגזור ציפורניים כי בלי... לא תקבל את הצליל שנעמיקטיה כלכך אוהבת :). יש אינסוף אפשרויות. ומה עם סלאפים ("הלכאה" של המיתר כמו בפתיח של סיינפלד להציג דוגמא מוכרת מאוד). לגבי למידה, מומלץ להכיר גיטרה וללמוד תאוריה. אם אתה רוצה לעבור לבאס אני ממליץ לך - לקנות קלאסית / להשתמש בגיטרה שיש לך וללמוד גיטרה. במקביל לרכוש באס ולהתחיל ללמוד במקביל אבל במינון עדין (שהמורה רק יעזור לך למנוע טעויות טכניות). עם תיאוריה והבנה המעבר יהיה פשוט.

AXE EFFECT

New member
ממ....

על האקדמיה למוזיקה שמעת? נראה לך שזה מקום טוב? כי בעוד שנתיים אני רוצה ללכת לשם

ttg

New member
אתה יודע שיש יותר מאחת...

אוניברסיטה היא מוסד אקדמי. יש אקדמיה למוזיקה בי-ם, ת"א וחיפה למיטב ידיעתי. כל אחד והיתרונות/חסרונות שלה. באופן כללי האקדמיות מתעסקות במוזיקה קלאסית ובי-ם יש אוריינטציה נוספת לג'אז (גם בת"א אבל פחות מבי-ם). אין כמעט אף מוסד אקדמי פרופר שמתעסק במוזיקה מודרנית (לטוב ולרע). הייתי מתחיל ללמוד ומגיע לרמת קריאה, נגינה ותיאוריה ואז מתחיל לברר לגבי אקדמיה :).

למעלה