היי אני לא ממש פעילה בפורום
אבל

G®££N DaY

New member
היי אני לא ממש פעילה בפורום../images/Emo3.gif אבל

אני צריכה עזרה במשהו שקשור להורדת פרקים ואני יודעת שאסור לדבר על זה
אז אם מישהו יכול לצור איתי קשר במסרים זה יהיה נחמד
. וד"א אני מחרימה *נו טוב לא ממש מחרימה
* את סליידרס מהעונה השלישית!! קווין כזה שווה
. מגי, מלורי ואיך ברח לי השם של ההיא
מביאים עצבים! וכזה מעצבן שוייד הפרו' קולין וקווין לא שם
.
זהו תו-דה.

PorkchoP

New member
רעיון טוב יותר:

במקום לכתוב הודעה בפורום על נושא שאסור, בכוונה שיפנו אליך במסרים, את יכולה לפנות אלינו במסרים. נכון שייתכן ולא ידעו לעזור לך, אבל אם תכתבי מספר פשוט אחד ותעתיקי אותו להרבה, התוצאה תהיה יעילה יותר, יש יותר סיכויים שענו לך וגם לא תצטרכי לפתוח הודעה חדשה ובנושאים אסורים.

PorkchoP

New member
קורקשנז.

זה בטח לא שינה לאף אחד. אבל לפני 'אבל' צריכה להיות נקודה, ולא פסיק. והתיקון השני: מספר = מסר.

Lu Tze

New member
אם אף אחד אחר לא יעזור,

את יכולה לפנות אלי במסרים. אגב, אסור להסביר איך להוריד פרקים, אבל מותר לבקש.

PorkchoP

New member
בעקרונו של דבר,

זה לא מדוייק. אסור לדבר על דברים לא חוקיים כמו הורדות בפורומים של תפוז. הבקשה עצמה מעידה על היות הבנאדם פועל ומתעסק עם דברים לא חוקיים ובעצ מציגה את תפוז בתור מקור לדברים האלה. אם הפורום היה מלא בבקשות להורדות המצב לא היה נראה טוב.

Lu Tze

New member
זה שטח קצת אפור מבחינה חוקית.

קודם כל, לפי ההיגיון שלי, לא יכול להיות איסור על הורדה של פרקים שהוקלטו מהטלוויזיה (אם בעזרת הווידאו ואם בעזרת מחשב). דבר שני, זה פחות או יותר כמו לחפש מקום שבו מוכרים סמים, זה לא בילתי חוקי, אבל זה גם לא בדיוק חוקי.

PorkchoP

New member
שתי תשובות.

לפי ההגיון של יוצרי הסדרה והרשתות שמשדרות האיסור מאוד הגיוני. הרווח של הרשתות שמשדרות את הסדרה מצטמצם כשמקבלים פרקים במחשב ומפיצים אותם באינטרנט. מה גם שזאת פגיעה בזכויות היוצרים. ההפצה הלא חוקית הזאת פוגעת ברווחים ובזכויות השידור החוקיות שנקנו. דבר שני, הדימוי לסמים הוא לא מדוייק. החזקת הסמים, בתור סמים רפואיים או מכל סיבה אחרת יכולה להיות חוקית. הבעיה מתחילה בהפצה. כשמפיצים סמים שעלולים לפגוע, ולכן הוצאו מהחוק, החוקיות מתערערת. זה בערך כמו העניין פה. הצרכן של הסמים הוא זה שמבקש את הפרק, וזה שמגיב עם התשובה הוא המוכר. כל עניין המכירה הוא האסור, ולכן גם מתן התשובה שרומזת על הימצאות ה"סמים" היא לא לעניין. לפחות לא על פני הפורום.

Lu Tze

New member
נו, נכון.

אסור לך להקליט משהו מהטלוויזיה ואז למכור את זה לרשת אחרת, אבל בהחלט אפשר להקליט בווידאו ולתת למישהו אחר שיצפה בזה. האיסור של זכויות יוצרים הוא על הקרנה מסחרית, לא על הקרנה פרטית, כמו שמותר לך להלוות ספר למישהו אחר, ככה גם מותר להלוות קלטת ווידאו שעליה יש פרק של סידרה. העניין הוא, שאני לא בטוח אם אפשר לשכפל את הקלטת ולחלק עותק לכל מי שרוצה (מה שמשול להורדת פרקים). בנוגע להשוואה של הסמים, מי שמגיב וא לא המוכר אלא הוא זה שאומר איפה ניתן להשיג את הסמים, האדם שממנו מורידים את הפרק הוא המוכר. אני לא אומר שמותר לדבר על הורדת קבצים בפורום, אבל אני אומר שמותר לבקש מידע על הורדת קבצים (ואם מישהו מגיב במסרים אישיים או ב-ICQ זה כבר לא קשור לתפוז כמובן).

למעלה