היי אני מנסה לפתור תרגילים במתמטיקה

היי אני מנסה לפתור תרגילים במתמטיקה

ופשוט לא הולך לי... באנגלית אני ממש טובה, בעברית עוד לא השתפרתי למרות שזו שפת האם שלי מדהים.
זה אמור להיות כל כך קשה?

ליאור1230

New member
תחקור של התרגילים. מה זאת אומרת לא הולך לך?

את צריכה לתחקר ולהבין מה הבעיה שמונעת ממך לפתור.
אם את לא מצליחה לפתור כי יש לך פער בידע(למשל שבמשולש סכום הזוויות 180, זה רק דוגמא כן) אז את צריכה לעבור יותר על התיאוריה וללמוד אותה.
אם את לא מצליחה לפתור למרות שאת יודעת הכל ופשוט לא מצליחה לחשוב על איך לגשת לתרגיל את צריכה לעבור עוד על ה"גישה" שלך לפתרון בעיות מהסוג הזה. לא יודע איך את לומדת אבל אני מניח שבכל מקום ובגל בלימוד בבית יש לך מין גישה לפיה את ניגשת לתרגילים, לדוג' אם יש לי בעיה מילולית שתשובות קרובות לנתונים אני אעבוד באופן ידני במקום לעשות איזה משוואה מסורבלת, או שאני אציב מהתשובות.
אם את מצליחה לפתור אבל לוקח לך הרבה מאוד זמן אז כל מה שאת צריכה זה לתרגל הרבה. בהתחלה בלי זמנים אחרי זה עם מדידה של כמה זמן לקח לך ואז עם הקצבה של זמן שאחריו את מפסיקה לפתור(מקבצים של 10 שאלות, נגיד).
זה לא אמרו להיות קשה אבל אם יש לך פער כלשהו זה יהיה קשה בגלל אותו הפער...

הבנתי

האמת באמת אין לי מושג במתמטיקה... הוצאתי בשלוש יחידות 70
ובקושי.. וזה גם לפני 13 שנים...
זאת אומרת שאני צריכה לחזור על כל החומר של כיתה י- יב? בשלושה חודשים עד המבחן?
או שעדיף לי להתמקד על עברית ואנגלית שאני טיפה יותר חזקה...?

ליאור1230

New member
השאלות שלך מאוד כלליות

קודם כל מה המטרה שלך? וכמה את באמת טובה באנגלית ועברית? אם את צריכה ציון מסוים שאת חושבת שתוכלי להוציא אותו בלי להשקיע במתמטיקה בכלל אז לכי על זה, למרות שאין הרבה מקצועות כאלו.
&nbsp
את לומדת בעצמך? לא קשור לחומר של 3 יחדיות יש הרבה ספרים, בערך לכל מכון יש אחד כזה של הסרת חלודה. אתה חייבת לדעת את הבסיס של התרגיל לפני שתוכלי לגשת לפתור אותו. זה תלוי בבנאדם אבל לדעתי גם תלמידים חלשים במתמטיקה יכולים לשפר באופן דיי גדול את הציון שלהם יחסית לאנגלית(שאו שיודעים או שלא פחות או יותר) ועברית.
&nbsp
תלמדי את הבסיס ותפתרי תרגילים פשוטים ברמה של הבסיס ואז לאט לאט תעלי למעלה לרמה יותר גבוה. גם ידע ברמת הבסיס בלבד יכול לעזור לך לפתור לגמריי חלק מהתרגילים ולהעלות את הציון.

המטרה הסופית שלי להוציא ציון שיאפשר לי ללמוד

את המקצוע שאני רוצה. ביררתי בכל המכללות ואמרו לי שאני צריכה לפחות 530 בפסיכו כדי להתקבל ללימודי חינוך תואר ראשון. באנגלית אני מרגישה שאני טובה.. . נגיד אם בעבר הייתי פותרת תרגילים ומוציאה 6 מתוך 24 היום אני מוציאה 14 מתוך 24 בעברית אני ככה ככה... צריכה להסיר חלודה..

אני בת 33 ועדיין צריכים פסיכומטרי

או מכינה שזה מבזבז לך שנה שלמה... אז מה כדאי?

למעלה