היי אני מצטרפת חדשה עם שאלה

היי אני מצטרפת חדשה עם שאלה

ילדתי לפני שבוע וחצי את בני המקסים יהונתן במשקל 3.688 בלידה ארוכה אבל חוויה מדהימה שתשאר זיכרון טוב לנצח. יש לי עדין כאבים בגוף וגם שמה למטה... רציתי לשאול מתי הכאבים של הלידה עוברו אצלכן? באגן, בעצמות, בשרירים,בבטן וכו'. תודה ושמחה להצטרף רינרון

lulyK

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

מתישהו אחרי 5 חודשים פתאום הרגשתי כמעט כמו ישנה
. בדיעבד, רק שנה אחרי חזרתי לעצמי מבחינת התחושה הפיזית (כבר לא מדברת על כאבים, אלא על תחושה כללית שמשהו לא כתמול שלשום).

אדר שלי

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif../images/Emo141.gif

מקווה שתמצאי כאן בית חם. ולגבי הכאבים: אני ילדתי בניתוח קיסרי וזה כבר סיפור אחר לגמרי... ובכל אופן נראה לי ששבוע וחצי זה לא הרבה להחלמה. תני לעצמך ולגוף שלך זמן.

זוג חדש

New member
ברוכה הבאה

אני מסכימה עם קודמתי ששבוע וחצי קצת מוקדם מידי להרגיש כתמול שלשום, אבל אצלי ההחלמה היתה דיי מהירה. שבועיים וחצי אחרי הלידה, רקדתי בחתונה של חברים טובים (אמנם רק 3 ריקודים, אבל רקדתי). שיהיה במזל ובקלות עם העולל. ושתחזרי לעצמך כמה שיותר מהר.

T noki

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif גם אני ילדתי

בקיסרי, אבל יש כאלה האומרים ש-9 חודשים לוקח להריון עד ללידה ו-9 חודשים עד שהיולדת חוזרת לעצמה (מכל הבחינות). מבחינה רפואית מגדירים את זמן "משכב הלידה" כ-6 שבועות לאחר הלידה שבהם הרחם מתכווץ וחוזר לגודלו, נפח הדם קטן וחוזר לגודלו, וכל הגוף מחלים. לדעתי זה לוקח הרבה יותר, אבל זה המינימום ההכרחי... את בכל אופן מאד קרובה ללידה וזה יקח עוד זמן, אז תקחי את הזמן ותנסי לנוח ולהחילים ולהנות מהאוצר הקטן. גם פה, זה מאד אינדיבידואלי, לכל אחת זמן החלמה אחר. וגם הנזק והרגישות למטה באיזור הלידה , עם או בלי תפרים, הם אישיים. חכי, יש לך עוד זמן.

מזל טוב וברוכה הבאה!../images/Emo65.gif

כאבים ממש היו לי כמה שבועות. הרגשות שונות ומשונות נמשכו עוד הרבה חודשים. קחי את הזמן, ושתהיה לך החלמה שלמה.

yaelia

New member
ברוכה הבאה

לא זוכרת מתי הם עברו. אני חושבת שדי מהר, רק הלאות נשארה.

עדידס77

New member
ברוכה הבאה!

אצלי הכאבים עברו אחרי שבוע וצי בערך... יש לך תפרים? חתכו אותך? טחורים? אני מבינה שעברת לידה ארוכה ולא קלה. גם להתאושש לוקח מעט זמן. תרגישי טוב ושיעבור בקלות, ושתרוו רק נחת!

אין תפרים או טחורים אבל

כואב שם למטה והאגן גם. אני מאמינה שזה עדיין מוקדם מכדי שאני ארגיש טוב.

עדידס77

New member
היתה איתי משיהי באשפוז

עם המון כאבים גם כן. בקושי זזה. היה לה כיווץ שרירים קשה באגן ובירכיים הפנימיות והיא בקושי הלכה. בסוף עזרו לה עם זריקת וולטרן. אולי כדאי שתתיעצי עם הרופא , ותקבלי יעוץ. תרגישי טוב!

אמאאור

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לידה היא לא חוויה קלה לגוף
לוקח זמן להתאושש, במיוחד כשאנחנו עובדות כל כך קשה עם התינוק ואין לנו זמן לנוח... תוך שבועיים-שלושה הכאבים ישתפרו בצורה משמעותית. מזל טוב!

ו שתי

New member
ברוכה הבאה!

הכאבים מהתפרים עברו לי בערך שבוע וחצי- שבועיים אחרי. אח"כ היו עוד ענינים מלבבים וכואבים, וכשאלה היתה בת חודשיים וחצי שלושה אפשר לומר שלא כאב לי שומדבר ספציפי יותר. לא מעודד, אבל לא מתחייב שכך יהיה אצלך. החלמה מהירה.

אלינה12

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo39.gif

תוך 4 חודשים בערך נעלמו לי כל הכאבים שהיו.

למעלה