יש המון כלים לעזרה
מציעה שתנסה לחפש בפורום דיוני עבר בנושא. אני לא יודעת כמה החיפוש קל ואפקטיבי, אבל היו דיונים מאד ממקיפים עם המון עצות בדיוק על הנושא הזה.
העצות העיקריות שלי הן דוקא ברמת אורח החיים היומי:
לעשות פעילות גופנית - בפרט לפני ותוך כדי לימוד רצוף של שעות כמו לפני מבחן, לעשות כל שעה הפסקה קצרה להמרצה ונשימות, ואיפשהו באמצע איזה חצי שעה של יוגה או כל פעילות שבא לך (לרקוד ולהשתולל)
לאכול כמה שיותר טרי שמזין את המח - פירות וירקות טריים, ומרכיבים שממש מסייעים ישירות: בננות, אגוזים, שקדים, שיבולת שועל בחורף
להקפיד על הרבה מים - ולהמעיט במשקאות תוססים וממותקים, שגורמים לנפילה בריכוז וביכולות אחרי חצי שעה
מעבר לכך, אפשר לטפל בכל שיטה של רפואה משלימה באיזון והגברת הריכוז . לי יש נסיון מעולה עם רפלקסולוגיה ושיאצו, אבל כמעט לכל שיטה יש כלים טובים לעזור.
תוספים וצמחי מרפא - לא לקנות מוצרי מדף או להתבסס על המלצה כללית !!! חשוב מאד לקחת רק בהתאם לאבחון אישי ומדויק.
לגבי שמנים: ההמלצה הקבועה שלי היא מליסה בהרחה (פשוט פותחים את הבקבוקון של השמן האתרי ומסניפים שזה זמין גם במבחן עצמו ואפשרת כמובן גם במבער שמנים להפיץ בחדר את הריח באמצעות 2 טיפות). המליסה גם מרגיעה וגם מחזקת את הריכוז לכן היא אידיאלית ללימודים. יש עוד שמנים שאפשר לשים במבער או בנקודות דופק - תראה המלצות בדיונים קודמים או שסביון ובשומת יעלו כאן.