היי, אני עושה עבודה על מאטריקס

Gandalf24

New member
היי, אני עושה עבודה על מאטריקס

שלום לכולם, כמה טוב לראות שיש אפילו פורום על הסרט הזה. לדעתי הוא אחד מהכי מדהימים שקיים וגם אמיתי ביותר לגבי המצב העתידני וכיום גם. אני צריך חומר, אבל המון, בעברית, על הסרט. אני לא מדבר רק על הפירוט של העלילה, אלא גם על התיאוריות על הקשר בין שלושת הסרטים, על הדברים שמעבר לסרט, מבינים? קראתי פה בטאגליינס את אור שכתבה תיאוריה על זה, חבלז :) אהבתי. ואני אשמח אם תעזרו לי בעבודה הזו. המשך שבוע נפלא

דבר ראשון

למקרה שלא יצא לך, יש את סדרת הסרטים הקצרים "אנימטריקס" ואת המשחק (enter the matrix) שמוסיפים המון פרטים שלא מופיעים בסרטים. מעבר לכך, אני ממליץ לך לשאול שאלות יותר ספציפיות, ככה יש לך יותר סיכויים לקבל מה שאתה באמת צריך. בהצלחה. (יש לי יומולדת היום)

Gandalf24

New member
אני מכיר

גם את המשחק וגם את האנימציה, זה לא הכיוון שלי אמרתי שאני צריך חומר על כל ההסברים על הסרט, למה זה קרה ככה, מבחינת הפילוסופיה או לא יודע מה. ניתוחים של הסרט עצמו . אני זוכר שפעם מצאתי באינטרנט חומר על זה בעברית שמסביר את כל הטרילוגיה איך הכל קשור אחד לשני.

הבעיה היא, שאתה לא יודע מה.

אני אישית לא מכיר מאמרים, אבל אם תשאל אותי שאלות ספציפיות, אני משוכנע שאני אוכל לעזור :)

Gilliana

New member
מזל טוב!!! ../images/Emo65.gif../images/Emo213.gif../images/Emo39.gif

יום הולדת שמח! עד 100 כעשרים. ! Live long and prosper

../images/Emo6.gif תודה!

מתוקים

MetalSinagouge

New member
יש ספר שנקרא סיינפלד ופילוסופיה.

מאחור היה כתוב שספרים שיצאו בעתיד יהיו "מטריקס ופילוסופיה", כך שאני מניח שתוכל למצוא משהו בשם הזה באנגלית. בוקר טוב גנדלף!

סליידר

New member
סביר להניח שהוא כבר יצא

יש לי את הספר ביד, כתוב גם וודי אלן והוא כבר יצא.

MetalSinagouge

New member
כן כנראה שלזה התכוונת

ואני בהתחלה חשבתי שאמרת שיש לך את הספר של המטריקס. הצצתי קצת בסיינפלד ופילוסופיה האמת נראה לי שזה קצת רחוק מדי ממני עכשיו, אבל אם הוא יגיע לספריה אז בכיף. אבל שום פילוסופיה לא עולה על הקסנופוביה של מייקל ריצ'ארדס! HE'S A NIGGER!!!

Gandalf24

New member
לגבי הספר

אפשר שתוכל לתת לי ממנו חומר רלוונטי לעבודה? או חומר מתורגם מהספר?

MetalSinagouge

New member
מצטער, אין לי אותו.

אבל תבדוק בויקיפדיה אנגלית, אם אני לא טועה הם מפרטים מה ההשפעות על הסרט, אולי יש גם לינקים.

Free Smile

New member
בהמשך חיפושיך

במידה וטרם הגעת אליהם - ישנן שני סרטים שהתווספו לCOLLECTORS EDITION כמדומני אחד מהם Return to Source: Philosophy & 'The Matrix' מדבר הרבה על הקשר בין פילוסופים לבין התבטאויות התפיסות הכלליות שלהם בסרטים ויש לי עוד משהו על המחשב שאין לי מושג איך השגתי אותו אבל הוא מענין, נקרא Roots of the Matrix Extras יותר מתעסק בדמויות ומקביל אותן גם לדמויות ממיתולוגיות או מסורות ישנות ידועות זה ככה על קצה המזלג, אם כבר אני מתכונן לאכול אגב, אהבתי את מה שאמרת לגבי היות הסרט מתאר את המצב כיום גם... אני לא חושב שהמטריקס ניתן כנבואת עתיד אלא מסתמך על הרבה ידע שקיים כבר שנים רבות, אם נתיחס אליו לא כאל מד"ב אלא כאל מסלול התפתחותו של בחור מן השורה (במקרה "ה"בחור
), ויש להכיר בכך שיש המון פרקטיקות לנסות להשתחרר ולהתנער מהמטריקס, שהיא -וגם אם רק במטאפורה לכל הפחות- משהו מאד פנימי שקיים בכל אחד במציאותו האישית שלו

למעלה