היי... אני פה

rain drop8

New member
היי... אני פה

סליחה שנעלמתי ככה, לא נכנסתי לפה מלא זמן....היה לי ממש עומס בתקופה האחרונה, הרבה שינויים, הרבה מחשבות שהצריף הרבה כוחות..
אבל אני פה....
ורוצה להגיד תודה לאלומת אור...תודה חמודה שהמשכת לשאול איפה וסליחה על ההיעלמות :/

התחלתי לימודים ובאחד הקורסים המקוונים התבקשו לפתוח נושא בפורום של השיעור בהקשר לנושא השיעור "פוליטיקה ישראלית".
אני כתבתי נושא, כמובן שקשור לפגיעה מינית.
היו כל מיני תגובות חלקן מרגיזות אבל הייתה תגובה אחת שממש הרגיזה אותי ואני חייבת לשתף....
זה לא מפתיע אותי, אני יודעת שיש אנשים שחושבים ככה אבל עדיין אווווווווווווווף.

מזכירה שזה טריגר ויכול להציף....

אני :

במדינת ישראל, שנת 2013, מסתובבים חופשי לא מעט עברייני מין מורשעים. עבריינים אשר הוכרזו על ידי בית המשפט והמדינה כמסוכנים לציבור. חלקם הורשעו ונמצאים כיום בבתי כלא ברחבי המדינה ואילו חלקם סיימו את תקופת מאסרם ושחוררו. בארצות הברית קיים מאגר של עברייני מין מורשעים, שבו ניתן לראות היכן גרים אותם עבריינים. במדינת ישראל אין הכרה של "זכות הציבור לדעת" האם אני גרה ליד עבריין מין. האם זוהי פגיעה בזכות לפרטיות או האם זכות הציבור לדעת גוברת במקרים שמדובר בעבריין מין מורשע?

התגובה:

אני מסכים אם כך שצריך לבצע תהליך שיקומי בזמן ש"עברייני המין" מרצים את עונשם, אך, לאחר שהם ריצו את עונשם האם להם לא מגיע זכויות? האם יש סיכוי שהם "פשוט" עשו טעות? כעיקרון, הם עשו עברה- ריצו עונש של כמה שנים ושוחררו- האם מגיע להם כבני אדם (למרות מעשי עברם) להסתובב כל חייהם עם אות קלון צבעוני על המצח? איפה האנושיות שלנו לקבל חזרה לחברה אדם שפשע וקיבל עונש על כך. באותה מידה יכול להיות קשה לחיות ליד כל עבריין לשעבר, אם הוא רוצח, גנב או אנס. וסירוס? זה דומה בהחלט לעונש מוות על רצח, או כריתת יד על גניבה (דוגמאות לעונשים ממדינות שונות), אני אומר שלמרות העברה הקשה (וכמה שכקשה לשמוע) גם הם בני אדם ומגיע להם זכויות ואנחנו צריכים להשאר אנושיים ולקבל את האופציה של שיקום ו/או טעות אישית ו/או אפילו אדם זכאי שלא עשה כלום ויצא אשם (כבר שמענו מקרים כאלה) במשהו שלא עשה

אני בתגובה אליו -ניסיתי לרסן את עצמי.

"האם יש סיכוי שהם "פשוט" עשו טעות?"
"האם מגיע להם כבני אדם (למרות מעשי עברם) להסתובב כל חייהם עם אות קלון צבעוני על המצח?"

לא אין סיכוי שהם "פשוט עשו טעות", בכמעט 100% ממקרי עברה מינית נעשה בתכנון מראש, בין אם זה לפנטז בראש את הפשע או\ו לתכנן את המעשה. האם היית שואל את אותה שאלה אם היה מדובר ברצח? הוא רצח אותו\ה "בטעות". ובהחלט מגיע להם להסתובב כל חייהם עם איזה שהו סימן...לא מדובר באיזה עברה "קלה" כמו לגנוב כמה בגדים מאיזה שהי חנות. מדובר במעשה, פשע חמור ביותר. אונס= רצח. מתוך בחירה אדם רוצח לאישה\ גבר את הנפש מתוך בחירההוא בוחר לחדור אליה\אליו בכוח מתוך כוונה ורצון להשתיק את הקורבן. אולי גם הם בני אדם אבל הם בהחלט צריכים לקחת אחריות על מעשיהם ולשלם את המחיר על הבחירה לפגוע מינית . אנשים שבוחרים לפגוע מינית, לאנוס בדרך כל שהי לא חושבים בכלל מה זה אומר לקורבן. מרבית הנפגעים\ות מפתחים סימפטומים קשים למשל PTSD-פוסט טראומה(הלם קרב), שכולל בתוכו דיכאון, הפרעות אכילה, פגיעה עצמית, אובדנות, חרדה, הפרעות בשינה, דיסוציאציה ( ניתוקים) שלא נדבר על השנים של טיפול ותרופות ואישפוזים והכאב הכל כך נורא של לחוות פלשבקים (חזרה לאירוע) וכל זה בגלל
"טעות".
אז לא, לא מגיע להם עונש קל על כך שהרסו את החיים של מישהו אחר.
ואני לא מתכוונת למקרים המצערים שבו אדם זכאי יצא אשם..בסדר יש ויש מקרים
אני מדברת על מקרה שהאדם ביצע את הפשע החמור הזה.

Lady Stark

New member
התגובה שלך פשוט היתה מעולה

כואב לראות כמה בורות יש לפעמים.
אין ספק שעברה מינית היא לעולם לא טעות. לעולם לא. היא מגיעה מצורך להשפיל ולפגוע במישהו על ידי שימוש בכח.
זו לא סתם פשלה.
ואני גם תומכת בשיטה האמריקאית, של סימון עבריינים מורשעים ויידוע הציבור.

לשתיכן

למעלה