היי ,אני צריך עזרה וייעוץ לגביי סיטואציה מסויימת עם הבנק

MEGAMAN6

New member
היי ,אני צריך עזרה וייעוץ לגביי סיטואציה מסויימת עם הבנק

אח שלי שניפטר ,גנב מאמא שלי כסף ולקח בשמה הלוואות בשווי כמה מאות אלפי שקלים -דבר שגילינו רק כעת לאחר המוות שלו בהפרש של כמעט חצי שנה ,ברצוני לדעת כיצד אני יכול למנוע ממנה להמשיך לשלם את ההלוואות ולהחזיר את הכסף שניגנב ללא ידיעתה ? האם יש לי דרך לעשות זאת ?

אני באמת שצריך עזרה בכך ,ואני אפנה גם לעורך דין -אך רציתי במקביל לשמוע חוות דעת משלכם .

MEGAMAN6

New member
שכחתי לציין אגב ...

הוא גנב ממנה את הכרטיס הפיזי ואיכשהו הצליח להשיג גם את הכניסה לחשבון הבנק האינטרנטי שלה במרמה -דבר לא נעשה באישורה !

שילה1

New member
מציעה שאמך תגיש תלונה במשטרה

ותקבל ע כך אישור.
את האישור-מסרו לבנק.
מובן שהתיק ייסגר בשל מות החשוד,אלא שאולי יבדקו חתימות וכתבי יד.

שילה1

New member
אני מניחה שלא היה אפוטרופוס של האם.אם כן-בעיה.

אם לא-יש לפנות להנהלת הבנק שאשרו את כל ההלוואות הללו.
ואכן-רצוי להעזר בעו"ד.

MEGAMAN6

New member
לא הוא לא אטרופוס ,הוא השיג ממנה במרמה את הסיסמא לבנקאות של

האינטרנט ובנוסף גנב ממנה את האשראי והסתיר הכל ממנה ,כשכמובן גילינו על כך שבוע לפני שמת ,וכעת חודש וחצי לאחר מכן גילינו שגם לקח הלוואות בכמה מאות אלפי שקלים בשמה ,שאני לא יודע כיצד הבנק אישר ללא חתימה שלה ,אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי להחזיר לה את הכסף או לפחות לבטל את ההלוואות

שילה1

New member
כהתחלה-מכתב חריף,רצוי של עו"ד,

להנהלה אזורית של הבנק.
במקביל-הגשת תלונה במשטרה כדי שיבדקו גם הם.
&nbsp

שילה1

New member
לבדוק עם עו"ד אם ניתן לעקל את

עזבון האח,אם בכלל יש עזבון.גם זאת יש לבדוק.

MEGAMAN6

New member
אין עזבון -הוא היה חי על חשבון ההורים בביתם כיוון שהיה

סיעודי ,את הכסף שהוא גנב הוא כנראה הפסיד בזירות מסחר בחו''ל של פורקס או בארץ ,ידעתי שהוא התעסק בפורקס אבל לא ידעתי שהוא גנב כסף מלבד המעט שאמא שלי הביאה לו ,וגם היא לא ידעה עד לחודש זה (חודש וחצי לאחר המוות שלו ,ושלושה חדשים לאחר ההלוואה האחרונה שנילקחה ) ,היא תגיש מחר תלונה במשטרה אבל בגלל שהוא מת לדעתי הם פשוט יגידו שאין להם מה לעשות ,אשמח לעוד ייעוץ וקבעתי כבר פגישה לייעוץ עם עורך דין .

שילה1

New member
אתה תדרוש שיבדקו חתימות,תכתובות,הקלטות וכו'

ותסביר שגם לבנק יש בכך חלק לא מבוטל.
תסביר שיש לך אולי כוונה לתבוע את הבנק,אזרחית ואתה זקוק לקביעה משטרה.

גישת פרקליט השטן

נניח שאני הבנק. מה בעצם אני חושב?
אדם (האמא) לקח הלוואה. ואז קרוב משפחה שלו (במקרה זה, האח) נפטר. אז האדם בא ומספר שאותו אחד שמת בעצם עשה הכל בגניבה, וככה הוא לא צריך להחזיר את ההלוואה.
אי אפשר להכניס לכלא את זה שמת. אי אפשר לחקור אותו, והוא לא יכול לטעון שהוא לא עשה את זה. ואם אין עיזבון, אפילו אי אפשר לתבוע אותו. פשוט מושלם. לא ככה?
יותר מזה - אם אדם יודע שהוא עומד למות, יתכן שהוא אפילו משתף פעולה עם התרגיל, כדי שלמשפחה שלו ישאר הכסף.
&nbsp
אז זה מה שאני הייתי חושב אם הייתי הבנק. עכשיו אתם צריכים להראות שאתם לא עושים את התרגיל הותיק הזה. (אתם לא, נכון?)

MEGAMAN6

New member
אנחנו לא ,גילינו שהוא גנב ממנה במרמה במשך 3 שנים

היא הביאה לו את האשראי שלה וגישה לאינטרנט הבנקאי כדי שיעזור לה (היא לא חזקה בטכנולוגיה ) בלבדוק כמה דברים ,היא לא חשבה שהוא ינצל את זה כדי לקחת בשמה הלוואות ולמשוך כסף וכדומה ,והוא גם עשה זאת מאחורי גבה מבלי לספר לה ,היא הלכה לבנק השבוע כדי לבדוק כמה הוא גנב ממנה ,ואז גילתה שבנוסף לגניבה של בערך 60 אלף שקל ,הוא גם לקח בשמה הלוואות ללא אישורה דרך הבנקאות באינטרנט,אין לי בעיה שיחפשו דרכים לבדוק התכתבויות שלי איתו ושלי איתה במהלך השנה האחרונה כדי שיראו שבהחלט מדובר בגניבה ,אם יש דרך לשחזר שיחות שלי איתה בטלפון אז זה רק יחזק את מה שטענתי ,ואני מסכים איתך שהבנק יילך לכיוון של תרגיל עוקץ מצידנו -אבל בגלל זה אני יותר מאשמח אם יבדקו הקלטות +התכתבויות וואטסאפ שלי עם אמא שלי ועם אח שלי ,ויראו שאני כבר חצי שנה עד שנה מתעסק בחרא הזה -כמו כן ,יראו שלחשבון הבנק שלו ניכנסו סכומים גדולים שהועברו לחו''ל לחברות פורקס והימורים ,דבר ששוב -יחזק את היותו מהמר וגנב ,ועם כמה שאהבתי את אחי ,על השנתיים האחרונות והתוצאות שהוא השאיר מאחוריו אני בהחלט ששונא אותו

היא נתנה לו את פרטי הגישה לאינטרנט ולכן הבנק לא יישא באחריות

כל פעולה אינטרנטחת מחייבת שם וסיסמא ובמקרים רבים גם גם פרטים אחרים שהמבצע נשאל (פרטי אשראי, תאריך לידה וכולי). מאחר ואמא שלך נתנה לאחיך את הפרטים האלה, אי אפשר לבקש מהבנק לשאת באחריות.

למעלה