היי אני צריכה עזרה דחופה

• פותח הנושא yam3
  • פורסם בתאריך

yam3

New member
היי אני צריכה עזרה דחופה../images/Emo101.gif

שלום לכולם אני בשבוע 7 להריוני וסובלת מחרדות קשות וכאבים פסיכוסומאטים בצורה קיצונית מאוד. אני מתענינת בקורס יוגה באיזור המרכז (אני מתגוררת במושב בית יהושוע ליד נתניה). אני אשמח לקבל המלצות והערכה כמה בערך עולה קורס כזה. תודה מראש ימית

tevagil

New member
אם תשבי ותעשי

אם תשבי בצד ותעשי חצי שעה מדיטציה הרה קרישנה זה יעבור בלי בעיות.

יוגי בר

New member
מה שאת צריכה זה...

שלום ימית. זה מצויין שאת רוצה ללמוד יוגה אבל במצב של הריון המתיני קמעה. מה שכן את צריכה זה לעשות שני דברים פשוטים 1. ללמוד לנשום. 2. ללמוד להרפות אז בהתחלה נשימה יוגית בטנית-ובשלב הראשון- נשימה יוגית פשוטה. ומה זה אומר: לנשום דרך האף בלבד ולהתחיל לגלות את הסרעפת זו המחיצה השרירית שחוצצת בין חלל החזה והבטן ולהפעיל אותה נכון. עכשיו, בשלב הראשון את צריכה רק להגיע למצב שבו זמן השאיפה יהיה שווה לזמן הנשיפה (לדוגמה: שתי שניות שאיפה ושתי שניות נשיפה במצב כזה את שואפת אל הבטן ואז הסרעפת יורדת למטה ומאפשרת לריאות להפתח למלוא קיבולן. וכאשר את נושפת כאמור מן הבטן הסרעפת עולה מעלה וסוחטת את הריאות. בשלב השני: לכשתגיעי אליו את שואפת שתי שניות ונושפת שלוש או ארבע שניות. כמובן, עם הזמן תוכלי להגדיל את היחס של הזמן בשאיפה ובנשיפה. והנה הפלא הגדול: ברגע שתתחילי לעשות נשימות ובצרוף עם תנוחת ההרפייה ראשית, הגוף ישתחרר מהמתח הגופני אחר כך תבוא ההרפייה המנטלית ולבסוף גם ההרפייה הרוחנית. ההכרה תרגע. המחשבות לא תתרוצצנה כקופים המנתרים מעץ לעץ. חרדותיך וכאביך יעלמו תוך פרק זמן לא ארוך. כדי ללמוד נשימה יוגית צריך, כמובן, למצוא מורה לעניין במקום מצויין. אני שוב מדגיש! נשימה יוגית בלבד יכולה לפתור, לדעתי, את העניין. מהמצב הזה אפשר להמשיך לעשות בשלב יותר מאוחר יוגה לנשים בהריון עם מורה מוסמך שעובד/ת כל הזמן עם קבוצות בהריון. את מוזמנת לקרוא את הסיפור שלי לשבת ולהפנים את מוסר ההשכל שלו. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

yam3

New member
תודה רבה אני פשוט בהלם../images/Emo13.gif

קודם כל תודה על העצות. יוגי אחרי מספרים פעמים שניסיתי לבצע את התרגיל נשימה שהסברת עליו (כמובן שכמה פעמים התייאשתי בשל חוסר סובלנות)אני גאה לומר שהצלחתי למרות שעשיתי זאת בינתיים לבד ללא מורה. ניתקתי את הטלפון וכל מכשיר מצלצל נעלתי את חדרי ופתאום היתה הרגשה שונה הרגשתי יותר שלווה. במשך כל היום הייתי במצב רוח מאוד רגוע (למרות שחשבתי שלעולם זה לא יקרה) זה הלהיב אותי ואני נרשמת לקורס יוגה לנשים בהריון (כל סוף סוף מצאתי קורס שקרוב לאזור מגורי). האם זה הגיוני שהצלחתי לעשות זאת לבד? תודה רבה ימית

יוגי בר

New member
הגיוני מאוד

היי ימית. אינך צריכה להודות לי- לא עשיתי מאומה. את עשית הכל בעצמך. המורה הנבון רק מכוון אותך נכון. כל הכוחות והיכולות נמצאים אצלך. זה מצויין שמצאת קורס יוגה לנשים בהריון. בהצלחה לאורך כל הדרך. בברכה ואהבה יוגי בר

סנדקית

New member
אם זה עדיין רלוונטי

ויש לך את האפשרות להגיע לת"א, במרכז לאיינגר יוגה ישנם שיעורים במיוחד לנשים בהריון, אינני בהריון, אך אני ממליצה בחום על השיעורים והמורים המצויינים שיש שם. שיהיה בהצלחה ושנה טובה.

למעלה