היי אני צריכה עזרה

• פותח הנושא 4HE
  • פורסם בתאריך

4HE

New member
היי אני צריכה עזרה

אני אמורה להעביר פעילות שקשורה לשואה ביום שלישי הקרוב... אני לומדת הוראה ואני אמורה להעביר פעילות בת 20-25 דק' בנושא מחנות עבודה וריכוז... עשיתי מצגת הסבר ורציתי לוסיף סרטון המחשה... אשששמח מאוד אם תכוונו אותי למקור שיש בו סרטונים כאלה כי עד כה לא מצאתי כלום. בתודה מראש חני.

אבירן171

New member
את יכולה לקחת "בהשאלה" קטעים מהסרט

"רשימת שינדלר".. כמובן שאם זה יהפוך למסחרי תצפי לתביעת ענק מUniversal שתדרשי לפצא אותם בכמה מליוני דולרים.עוד סרט אפשרי זה "הבריחה מסוביבור".אם את צריכה עוד מקורות לסרטים.. גשי לאתר imdb בהצלחה. אבירן..

חני, זאת באמת שאלה של "זכויות

יוצרים", באתרי הוידיאו של גוגל ושל youtube יש הרבה סרטים מהשואה, אבל אני לא יודעת לענות לך לגבי "זכויות יוצרים". בהצלחה.

לענין זכויות יוצרים

חוק זכויות יוצרים משנת 1911 קובע, בין השאר, כי המעשים דלקמן לא יהא בהם משום הפרת זכות-יוצרים: - 1) כל טיפול הוגן ביצירה לשם לימוד עצמי, מחקר, בקורת, סקירה, או תמצית עתונאית; השימוש, על התכנית העיקרית של היצירה ולא יחקה אותה; וכן: 4) פרסום קטעים מיצירות ספרותיות, שנתפרסמו ושלא נתכוונו בפרסומן לשם שימוש בבתי-הספר ואשר קיימות לגביהן זכות-יוצרים, בתוך קובץ שעיקרי הדברים שבו אין עליהם זכות-יוצרים והמכוון באמת ובתמים לשימוש בבתי-הספר והמתואר בתור כזה בדף השער שלו ובכל מודעות שנתפרסמו ע"י המו"ל: בתנאי שאותו מו"ל לא יפרסם במשך חמש שנים יותר משני קטעים מיצירותיו של מחבר אחד, וכי יצויין המקור שממנו שאובים הקטעים אלה; לא הייתי חושש מהעתקה של קטע לצורך לימודים בבית ספר ובלבד שיצוטט הבמקור ממנו הובא.

אבירן171

New member
אני מקווה שזה ציטוט מאמריקה

מכיוון שהאולפני באמריקה והסרט צולם באמריקה, אז היא תישפט באמריקה על פי חוקי המדינה בה תישפט, שתהיה קליפורניה, מדינה שלא מקלה כל כך. אם התובע ישיג עורך דין מספיק טוב, היא תצטרך לשלם מעל ל2 מיליון דולר, ואם אין לה, בתוך כמה חודשים מעקלים לה הכל, ואני מתכוון הכל, ומנקים לה 90% מהמשכרות במידה ותעבוד, במידה ולא תעבוד, תשלח לאחד מבתי הכלא בארצות הברית, ואת הכסף שתקבל יועבר לאולפנים עד שתשלם הכל. החוקים נוקשים ולכן אני מציע לבדוק לפני שעושים שטויות וטעויות. אם ההגנה תשיג עורך דין מספיק טוב, אולי תצאו זכאים. שוב, תשכנעו את חבר המושבעים(במידה ויהיה) שמה שעשיתם זה למטרות חינוך, לא מוסחר ואחרי זה נמחק כל היה ואולי תצאו זכאים
. אבירן..

תודה

הציטוט מהארץ, אך כאשר מדובר בשיעור בבית ספר, אין לה לדעתי מה לדאוג, גם בארה"ב.

4HE

New member
תודה רבה...נראה לי שאני

אבדוק בסיפריה אצלינו במכללה.. אגב..השיעור מועבר לסטודנטים...לא לתלמידים...

תודה 4HE

סטודנט ותלמיד, היינו הך. סטודנט זה תלמיד, לא? ואיש לא "יעלה" עליכם. באחריות.

אבירן171

New member
אתה יודע כמה כסף נותנים האולפנים

למי שמגלה להם איפה יש כאלו שעוברים על זכויות יוצרים? זה יכול להגיע ל5 עד 6 ספרות בדולרים! ואנשים עושים את זה, כי באמריקה, בלי כסף אתה מת. אז תחשוב אם אתה היית מוכן לספר עליה ולהרוויח כזה סכום. אבירן..

למעלה