היי אני רוצה קצת להרגיע כאן בקשר ללקים של שיק

רוני325

New member
היי אני רוצה קצת להרגיע כאן בקשר ללקים של שיק

ביררתי עם רופאים לגבי החומרים הרעילים שישנם בלקים (אני מודה דיי נלחצתי) זה מה ששאלתי: "שמעתי שבהרבה לקים יש חומרים רעילים מאד שעשויים לגרום לבעיות בדרכי הנשימה לדוגמא: טולאן ופורמלהיד, אני אחת שמשתמשת שנים בלקים ומחליפה בתדירות של פעם בשבוע (לא ידעתי עד לא מזמן שקיימים בכלל חומרים כאילו). מה עכשיו? האם החומרים הללו מסוכנים בלקים? איך נדע שהמינון שם מותר? ראיתי שיש חברות שאין את החומרים הללו בכלל. הענין הזה מאד מלחיץ. אודה על תשובות מהירות". זו התשובה שניתנה לי: ע"י רופאה: "אין שום סכנה בשימוש מקומי. הסכנה היא בהסנפה קבועה של החומרים לריאות". שאלתי שוב: "האם יש סכנה בשימוש יום יומי כי בכל זאת אנחנו נושמים את זה במריחה " אך עדיין לא ניתנה לי תשובה כשתהיה אודיע לכם

רוני325

New member
חזרתי אליכן עם תשובה לשאלה השניה בנוגע ללקים

רופאה ענתה: "נראה לי שאם לא מסניפים ישירות במכוון אין בעיה בריאותית".

Ultra marine

New member
נראה לי זאת תשובה בעייתית...

אני אגיד לך מה הענין.. הרבה פעמים אני מסיימת למרוח לק ואת כל העניינים והכל מתייבש ואני יוצאת מהבית להוציא את הכלב. כשאני חוזרת הבית מצחין מריח חזק מאוד של לק. לפעמים כשאני מורחת בחדר, אני מריחה את הלק בהול הכניסה לבית. מה שאני מנסה להגיד, שאת מסניפה (גם אם לא "ישירות") לק שעות אחרי שמרחת אותו אבל לא מהציפורן עצמה.

רוני325

New member
תסלחו לי שאני כזאת חפרנית בעניין אבל באמת זה

נושא חשוב בעיני אולי צריך פשוט לאוורר את הבית טוב טוב אולי אפילו למרוח לק במרפסת או ליד החלון ופשוט להשתדל לא לקנות הרבה לקים שיש בהם את החומרים הללו.

Ultra marine

New member
תחפרי בכיף ../images/Emo13.gif

לי אין מרפסת, וליד החלון יהיה מאוד לא נוח. במקום זה אני פשוט לא רוכשת לקים "לא בריאים" שמכילים חומרים בעייתיים. אני לא מרגישה שמשהו "נמנע" ממני, או שאני צריכה לשלם המון כסף על לק. אם אני ממש ממש רוצה לק אני תמיד יכולה לקנות אורלי בסופר פארם. ואם אני מוכנה לחכות אז אני מזמינה בטרנס דיז'יין. אגב, יש עוד חברות "טובות" בסופרפארם אבל אני לא משתמשת כיוון שנוסו על בע"ח (אגב, גם בזה אני לא באמת מרגישה שנמנע ממני משהו שאני לא יכולה להתמודד איתו. עניין של הרגל)

Marble Arch

New member
ממש מרגיע..

את מצטטת רופאה שאנחנו אפילו לא יודעים את שמה ומאיפה הידע שלה שאומרת שזה בסדר. אחלה.. ומי קובע מה זאת "הסנפה קבועה"? אם אני מורחת לק אחת לשבוע למשך 30 שנה זאת הסנפה קבועה? זאת סתם תשובה כללית ונטולת מידע. אני באופן אישי מעדיפה להשתמש בלקים נטולי רעלים, וכמובן למרוח בחדר מאוורר היטב!

רוני325

New member
צודקת בהחלט בשביל זה

שלחתי הודעה לעוד מקום שאני מחכה לתשובה וכמובן עדיף לקים נטולי החומרים הללו..

Marble Arch

New member
לאן את שולחת את ההודעות האלה?

והאם זה באמת ירגיע אותך אם הם יגידו לך שזה בסדר?

רוני325

New member
תראי אני שולחת לפורומים שמתעסקים ברפואה

ולעוד מקומות ברור שזה לא ירגיע דווקא חשבתי שיגידו עדיף לא להתקרב לחומרים הללו בכלל ולנסות למצוא אלטרנטיבות. אבל הם עונים משהו אחר שאולי יש בהם גם הגיון כלשהו..

רוני325

New member
מה שעוד מוזר זה שלמשל שיק שהיא חברה ממש גדולה

ונראה לי שאין אחד שאין לו אותה בבית כתוב באישור משרד הבריאות איך זה?

muesli

New member
ראית את הכתבה של כלבוטק על ההחלקות שיער

הברזילאיות? אז גם שם החומרים היו "באישור משרד הבריאות". הקטע שמשרד הבריאות נותן אישור על סמך הצהרה של היבואן, ולא בודק המצאות של חומרים כאלה או אחרים בעצמו. והיו שם חומרים שם לחלוטין היו אסורים לשימוש ובאופן ברור מזיקים לבריאות. (אני לא חושבת שזה המקרה פה, כי החומרים ההלו מוצהרים ברשימת המרכיבים שעל הבקבוק, אבל עדין...)

Harlot

New member
קצת סדר

אין שום חוק נגד החומרים האלה. הנוכחות שלהם בלקים - מפאת מחסור במחקרים - לא הוכחה מעולם כמסוכנת, ולכן אין שום מניעה שמשרד הבריאות יאשר. משרד הבריאות הוא לא איזה גוף כל יודע וכל יכול, מהסוג שאת יכולה להיות סמוכה ובטוחה שהתווית שלו היא קנה מידה למשהו. החומרים המדוברים מוכרים למדע כרעלים עם סכנות בריאותיות אפשריות. כדי שיאסרו על השימוש שלהם בלקים צריך הרבה מחקרים שמוכיחים שהכמות שלהם בלקים אכן מסכנת בריאות (כמו שהיה עם סיגריות - וגם אז, לקחו עשרות שנים עד שמשרד הבריאות יצא עם אזהרות מפורשות נגד). אין הרבה מחקרים כאלה, לכן למרות שידוע על רעילותם של החומרים אין אף אחד שיכול לומר באיזו כמות ובאיזו חשיפה הם אכן מזיקים. אבל באותה מידה - אין גם איש שיהיה מוכן לחתום לך שהשימוש בלקים הוא חף מכל סכנה ובטוח לחלוטין. משרד הבריאות פועל לפי מדיניות שבה כל חומר הוא חף מפשע אלא אם כן יוכח אחרת. האם את באמת רוצה לחכות שיוכח אחרת? זו באמת החלטה שלך. אני מעדיפה ללכת על בטוח ולעשות ככל שביכולתי כדי למזער את הנזקים - אם אכן קיימים כאלה - ולא לחכות שיוכיחו מעבר לכל ספק שיש נזקים ואז אולי יהיה מאוחר מדי למנוע אותם.

צונית

New member
התלבטתי אם להגיב או לא

כי עם כל הכבוד, ה"בירור" הזה נראה לי קצת כמו בדיחה... אני מקווה שברור לך שהרופא הזה שהתייעצת איתו בפורום שקר כלשהו לא מבין דבר וחצי דבר בלקים והוא ענה לך לאחר חיפוש קצר בגוגל. לא מלמדים בבי"ס לרפואה על מרכיבי הלקים וסכנותיהם, את לקחת את דבריו כאיזה סמכות לעניין רק כי יש לו תואר דוקטור. אם את רוצה לדעת באילו חברות יש או אין חומרים כאלה, השבוע העלו פה קישור מפורט ביותר עם כל החברות הללו. ואם זה באמת כל כך מלחיץ אותך אז תפסיקי להשתמש בלקים שיש בהם את החומרים האלה. אני אעלה שוב את הקישור אם את לא יודעת לעשות חיפוש. רק בבקשה, בואו נחזיר את הנושא לפרופורציות הרגילות שלו, אין צורך להכנס להיסטריה. ואם כבר להתייעץ עם מישהו אז הבן האדם הנכון הוא מומחה לכימיה.

Ultra marine

New member
למעלה