היי, אני רק תהייה

Pcomplexity

New member
היי, אני רק תהייה

שלום לכולם. אני מכיר את הפורום זמן רב, ויודע שיש כאן כמה מומחים רציניים לתחום בארץ (זו רק דעתי, אין לי כל כוונה להמעיט בערכם).

בכל אופן, אני נגן חובב אשר ברשותו פסנתר.
מתוך סקרנות בריאה של מערכות יחסים הייתי רוצה להכיר את הפרטנר שלי מעט טוב יותר, אך לצערי הוא מסרב לספר לי דבר על עברו.

אלו העובדות הידועות:
הפסנתר יובא לארץ ב11.53 (ישנה מדבקת "תו מותרות המוכיחה זאת),
ישנה בתוכו הטבעת רצף מספרים 136712 (אינני יודע עד כמה פרט זה עשוי להועיל לניחושים),
הפסנתר כנראה עבר צביעה\ות נוסף על זו המקורית, זאת ע"פ ניחוש שלי על סמך כתמי צבע בחלקיו הפנימיים, וכן בגלל העובדה שאין סימן לפירמת האם שלו על חזיתו, כיאה לכל פסנתר מכובד.

מצורפות תמונות מכיוון שאינני בטוח שמי מהעובדות שהבאתי יכולה להועיל לניחושים המושכלים שלכם...

תודה מראש על כל תגובה שהיא, והמשיכו כולכם לגנן,
*

היי

שלום לך
תמיד כאשר חברה מוכרת בעלת שם איכותי מייצרת פסנתר היא משקיעה גם בשלד הברזל הפנימי שכולל גם סמל .
מכאן אני מסיק שהפסנתר שלך הוא לא מהפירמות האיכותיות
אני מעריך שהוא משנת 1915 בערך ויוצר בגרמניה
תמיד יש מתחת למחזיק תווים כיתוב יכול להיות שצבעו אותה ?
שבת שלום שלומי דגול

Pcomplexity

New member
שלום לך,

לאחר חיפוש נוסף על גוף השלד הפנימי לא הצלחתי למצוא סמל שישייך אותו ליצרן, מה שמוביל למסקנה שחברי אינו שייך למשפחת אצולה כל שהיא. נו טוב, לא אוהב אותו פחות בגלל זה.
מתחת למחזיק התווים לא קיים כיתוב נראה לעין. ככל הנראה הוא קבור שם תחת שכבות צבע.

חוץ מזה כדי להשלים את התמונה, צירפתי שני כיתובים נוספים שמצאתי על גופו. באופן אישי איני מצליח לקרוא אף אחד מהם, ובכל זאת הנה הם.

ובכן, תודה על התגובה. השכלת אותי בהערכתך.

היי

אין לחתימות האלה חשיבות לעיתים הבעלים חותמים על פסנתריהם
או לעתים חתימות פנימיות יותר על הטכנאי שהרכיב אותו.
בברכה
שלומי דגול

Suki333

New member
אני לא מומחית לפסנתרים אבל הסיפור אצלנו בבית היה שכשהביאו

פסנתרים מגרמניה בשנות החמישים או לפני, אסור היה להוציא את הפסנתרים מגרמניה או אסור היה למכור תוצרת גרמניה (לא זוכרת בדיוק) ולכן מחקו את הכיתוב שמצביע על השיוך שלו. יש לנו פסנתר בן יותר ממאה שנה, עם גילופים וכו' וציפוי עץ שורש והכיתוב איננו. מחוק. ואין ספק שהוא היה פעם מעולה. זה עבר לו עם השנים...

Pcomplexity

New member
מעניין

ונשמע הגיוני שיש קשר בין הסיפורים השונים.
תודה על השיתוף

למעלה