היי אנשים נשים וטף ושב"ס לכולם

ה דרומי

New member
היי אנשים נשים וטף ושב"ס לכולם

שאלתי לאנשי קרית חיים{ולא רק} רחוב החיטה מה היה שמו הקודם {לפי א.ב.ג. ד.} ופעם היתה צרכניה בקריה. מה יש שם היום על חורבות הצרכניה.
יום שבת שקט לכולם.

אורניהו

New member
דרומי..קרית חיים זה אני!רחוב החיטה

זה בהחלט לא רחוב שבתוככי הקריה והוא נמצא בכביש האיצט' בקרבת איזור התעשיה..שם מימין לדרך ליד ממגורות החיטה לגבי הצרכניות ההן שהיו כאן פעם..על שטחן כבר נבנו מזמן בתי מגורים וקבלן אחד וותיק קיבל או קנה את שטחן כדי לבנות שם. בגילגולי הראשון בקריה גרתי על שטח שהיה פעם צרכניה שכזאת[י'-כיום חומה ומגדל]

ה דרומי

New member
אורניהו רב../images/Emo51.gifות

תגיד חוץ מככר הדודקה נשאר משהו מ1966 לדוגמה ועד נגיד 1978? משהו קצת הסטוריה? מאז |מבנה . או מוזאון של אז.?

אורניהו

New member
ההיסטוריה ובכלל...רק הזכרונות

הכל השתנה כאן ובכלל..והשבוע כבר השתלט בעל מסעדה ברחוב הראשי[אחי אילת]על חלקת הרחוב/המדרכה שנמצאת מול ה'סופרמרקט' של קרית חיים ואין פוצה פה..אבל אני אומר שזה דוקא בסדר כי בקרית חיים צריך ללכת קדימה..ונחמד שיש מקומות בילוי לצעירים ושלא ינדדו לחורים אחרים לבלות..בכלל בקריות היום נחמד בלילות והבילויים הם בבתי הקפה הפזורים למן ה'צריף' המפורסם ועד לתוככי הרחוב הראשי אחי אילת. בחוף הים גם נוצרה אוירה אחרת עם הגעתו של אחד הגבאים..שהעיפו אותו בבנית הכביש החדש בקרבת האיצטדיון שם היה לו בית קפה גדול בין העצים וכנראה ללא רשיונות מתאימים..אז הוא שכר בים/בחוף את בית הקפה של 'הדודה שמחה' למי שמכיר את החוף הזה שנים רבות וכך נוצרה 'קונקורנציה' לבלנגה הותיק שם שלא משקיע מי יודע מה בריהוט החוף של בית הקפה שלו והכל נותר עם הפלסטיקים הרגילים שם..לנו המבוגרים קמעה אין טענות כל כך למקומות הבילוי האלה ואני למשל..ממעט לצאת בשעות הערב בכלל..

אורניהו

New member
בניית הכביש מערבה לכיוון המסילה..

או המעבר שמתחת ההולך ונבנה כאן..מצולם מהכניסה לרחוב הראשונים..והבית הפינתי המוכר לקרייתים שנבנה בזמנו ע'י בן אריה אליעזר שגר כאן עם משפחתו..הכתובת המוכרת כתובה על הבנין 'בית זה נבנה בידי משפחה שכזאת' משהו כזה..

ה דרומי

New member
אורניהו הכיתוב על ה../images/Emo82.gif

היה מפסיפס כיתוב לבן ורקע כחול נדמה לי.? ובכלל נראה לי שלא היה מנוס מלעשות מעשה ולהגיע אחרי אלפיים שנות גלות . לבקר ולראות את הישוב בית קטן ודונם וחצי של משק עזר . בקרוב אמן.

אורניהו

New member
בדיוק.ואנחנו חברים טובים עם אלי ו..

אביבה ..הילדים שי שהיה מתאבק רציני ובעל גוף..וקובי..והבן הצעיר שחזר אל הדת.משפחה ותיקה ונחמדה מאד..בשכנות וקרובים אלי.

ה דרומי

New member
את המשפחה לא הכרתי

אבל את ה
מבחוץ אני זוכר בגלל הכיתוב נבנה ע"י משפחה שכזו} וגם הם גרים ממש לא רחוק מרחוב א. מה שאומר שאין בררה ולעשות ביקור בקריה {ולא בשביל שורשים}כבר.

למעלה