היי אנשים- קצת שאלות

היי אנשים- קצת שאלות

אני ממש רוצה להוציא רישיון כבר אחרי שכבר כמה שנים אני מתלבטת עם עצמי אם להוציא או לא...
מאיפה בדיוק מתחילים?

צריך להוציא טפסים כלשהם? (אני יודעת שבעבר היה צורך להוציא איזה שהוא טופס שבו יש צורך בחתימת רופא לאחר בדיקת ראיה וקואורדינציה- זה עדיין ככה?)
מה עושים אח"כ? כמה תשובות נכונות צריך שיהיו על מנת לעבור, ותוך כמה זמן מתקבלות תשובות? במידה ולא עוברים, תוך כמה זמן ניתן לגשת שוב?
ובכלל- איפה עוברים מבחן תיאוריה? במשרד הרישוי? (עברתי רק לאחרונה לרמת גן, ואני לא בטוחה שיש כאן משרד רישוי בכלל...)

בקיצור, אשמח להסבר על איך זה עובד... עבר די הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שניגשתי לתיאוריה (מעל 10 שנים) ונראה לי שדי הרבה השתנה מאז.
תודה לעונים.

תשובות

צריך להוציא טופס ירוק בחנות אופטיקה על פי רשימה שאפשר למצוא באתר משרד הרישוי.
אח"כ עם הטופס הזה הולכים לרופא משפחה ואחרי שהוא ממלא את החלק שלו הולכים לבדיקת ראיה.
אחרי שקיבלת אישור ממשרד הרישוי שאת כשירה מבחינה רפואית ללמוד נהיגה את משלמת 45 ש"ח אגרה בדואר ועם האישור
ששילמת את האגרה את הולכת למקום שאפשר להיבחן,באתר משרד הרישוי רשום בדיוק את כל הפרטים איפה עושים תאוריה בכל מקום.
תאוריה אפשר לעשות כל יום-את צריכה לבדוק באיזה שעות פתוח אצלכם וללכת להיבחן.
המבחן הוא על מחשב-30 שאלות סה"כ ומותר עד 4 טעויות כדי לעבור-את התשובות את מקבלת על המקום מיד אחרי הבחינה כולל
התשובות השגויות והתשובה הנכונה ואם נכשלת את יכולה כבר למחרת לגשת שוב וכמובן כל פעם לשלם שוב את האגרה.
מרגע שעברת את הבחינה התאוריה תקפה לשנתיים שבהן את יכולה ללמוד נהיגה ולעבור טסט,אם עברו שנתיים צריך לעשות תאוריה שוב.

טסט זה שונה-אם נכשלים בטסט צריך לחכות לפחות שבועיים כדי לגשת שוב.

בהצלחה

תודה על התשובות

למעלה