היי אנשים

i D a N 16

New member
היי אנשים../images/Emo24.gif

שלום,אני עידן,חדש כאן. מתכונן במרץ לקראת המסע לפולין בחודש הקרוב. יש לי בעיה,שאני לא יודע אם תוכלו לעזור לי,אבל אין לי מה להפסיד
הבעיה היא יותר נכון של חברה טובה שלי שאמורה הייתה לצאת למסע,אך בסוף הוחלט שהיא לא תצא. חשוב לציין שהיא חברה מאוד קרובה,אנחנו יחד מכיתה א'-מאיה שמה. השנה,נכנסה אלינו מנהלת חדשה והיו למאיה שתי מעידות רצינות (שקשורות לתחום המשמעת),שגרמו למנהלת לראות אותה באור אחר לגמרי ממה שהיא באמת. בנוסף היא אחרה לשני מפגשים (מפגשי משלחת) ולא יכלה להגיע לאחד (מה שקרה לתלמידים נוספים-רק שלהם,משום מה,לא עשו דבר). במהלך המפגשים דיברו איתה,הזהירו אותה אבל היא נפלה גם כאן ואחרה למפגשים. <אני מנסה להציג את הבעיה בצורה הכי אובייקטיבית שאפשר> לבסוף הוחלט,גם מצד המנהלת,וגם מצד מלוות המשלחת שהיא לא יוצאת למסע. נכון,היו לה מעידות והיו לה טעויות,אך היא מסוג האנשים שאם תשימו את מעשיהם הטובים והרעים (שקשורים אך ורק במסגרת לביה"ס) על כף מאזניים,כף המעשים הטובים תהיה כבדה,ובהרבה. וכמו כן היא הוכיחה את עצמה לפני שנה כשנסעה למשלחת לגרמניה ושהתה שבוע שלם בבית של משפחה זרה. היא בחורה שמתנדבת,עוזרת,תורמת ונמצאת בכל המועצות-מהבית ספרית ועד העירונית. כמו כן,יש לה הסטוריה משפחתית רחבה של ניצולי שואה הקרובים אליה מאוד והמסע הפך לערך עליון בעיניה. לדעתי,העונש שניתן לה הוא מוגזם ולא הגיוני,מי כמוכם יודע שבגלל שתי מעידות במהלך השנה הדבר הכי לא הוגן יהיה עונש אי יציאה לפולין. מה היא לא ניסתה-מכתבים,שיחות,הבטחות. דמעות של דם היא בכתה להם. אפילו היום,במפגש שהיה למשלחת,כולנו(החברים),ניסינו לדבר,לתת דעה,לערער,לגרום למלוות המשלחת לשקול שוב את החלטתה. כולם דיברו,כולם תמכו,אפילו בכו. אבל עדיין-כלום,נדה,גורניש. המורה המלווה עוד אמרה שמה שעשינו לא היה במקום. אני מבקש מכם,בכל לשון של בקשה,המסע קרב ואנחנו חייבים לפעול למענה,אני לא מוכן לנסוע בלעדיה,וכל שוחר צדק אחר היה חושב כמוני,תתנו לי עצות,רעיונות,כיוונים,מחשבות. כל פרט זוטר שיכול לעזור לנו לגרום להם להוציא אותה. ועוד משהו קטן-יש סמכות יותר עליונה מביה"ס שניתן לערער בה על ההחלטה,או לפחות להיוועץ איתה? אני יודע שזה נשמע כמו סצינת התמרדות אינפנטילית מ"המורדים",אבל זה באמת חשוב. לי,לה ולכולנו. המון תודה לכולכם,ומצטער על אורך ההודעה, עידן

מצטער אחי אני חסר רעיונות יצירתיים

חבל שלא מוצאים כזאת ילדה אם אתה אומר שהיא מתנדבת וילדה טובה ואין סיכוי שתהרוס את המסע אז באמת חבל ואם אתה באמת מציג את זה ככה בלי ליפות זה רק מראה על אטימות של ביצפר והחינוך כולו!! חבל!! וההורים שלה למה הם לא מתערבים ברגע שהורים מתערבים זה עובד שיחתימו אותה ואת ההורים על איזה מסמך שאם היא לא תתנהג בהתאם העונש יהיה כך וכך ורק לאחר שיוחתמו תוכל לצאת וואלה אני כתבתי תהודעה ויצא לי רעיון נחמד מקווה שעזרתי

פניתם למנהל/ת?../images/Emo77.gif

ההורים באו לצעוק?? היא שילמה כסף, למה שלא תצא?? ודרך יצירתית כן להוציא אותה- דבר עם כל המשלחת, תוודא שכולם מסכימים, ותגידו שאתם לא יוצאים אם היא לא יוצאת! הם בטח יחשבו שאתם סתם מדברים, אז תיעזרו בהורים שלכם, תבקשו מהביצפר תכסף שלכם בחזרה!!!! ואז הם יבינו שאתם לא סתם מדברים! ביצפר חוצפן
מקווה שיעזור

i D a N 16

New member
המנהלת היא העריצה הראשית.

בפעם האחרונה שבאתי עם מאיה לדבר איתה היא אמרה "דנתי בנושא הזה מספיק,זה לא פיקניק,את לא יוצאת,נקודה." היא קרה ואדישה. עם ההורים זה קצת בעייתי,אתם יודעים איך זה-המנהלת תעשה להם שטיפת מוח מדוקדקת והם יצדדו בה. בקשר להצעה שלך,בילבי-ואני לא מאמין שכל המשלחת תסכים לרעיון שנסרב לצאת,אתם יודעים לא כולם חברים שלה ולא בטוח שהם יעמדו מאחורי זה, אחרי שהמנהלת תשלח להם איום. תודה לכם על הכוונות הטובות וההצעות
אשמח לשמוע עוד הצעות

מה?????????????../images/Emo77.gif

ההורים כ"כ כ"כ כ"כ לא מצדדים במורים!!! תעשו להם אתם קודם שטיפת מוח קטנטנה ואז הם יבואו מחוממים על המנהלת! אין דבר כזה שהורים + קצת צעקות לא יכולים לעשות!!

at22

New member
אולי אפשר יהיה לערב את העיריה?

הרי אמרת שהיא פעילה במועצה העירונית, אולי זה יוכל להעניק לה איזשהוא כוח..

mayamoreno2001

New member
טוב זזה נוראי

באמת אם היא שילמה אני לא רואה שם סיבה לא לצאת ואם עוד אמרת שהיא ילדה כל כך טובה ועוזרת בכלל למה לא?? תנסו לדבר שוב עם המנהלת אפילו היועצת ושמאיה תחתם על דברים וכאלו דברים.. תעשו הכל אבל דבר חשוב אם היא לא תיסע אל תבטל בחיים את שלך כי אתה זה אתה והיא זה היא אתה חייב לסוע אפילו בשבילה...

me and just me

New member
הורים כמובן...

תביאו כמה שיותר הורים שיצרחו על המנהלת.. אם יש למאיה ולך הרבה חברים שיוצאים למסע, תבקשו את תמיכתם ואת תמיכת ההורים שלהם שיצעקו על המנהלת. באמת שזה יעזור. קצת לחץ והופ הכל משתנה לטובה.

Lp Fairy

New member
וואי

איזה זונות..סליחה..אבל דאמ! חחח לכו תרביצו למנהלת!!! חחח סתם סתם.. המממ מה שבילבי אמרה יכול מאוווד לעזור..גם אם זה לא כול המשלחת כול החברים שלה... ואני בטוחה שייצא לכם הרבה..[= הממממ אני גם דיי מצדדת בקטע של ההורים..(אם הם מרוקאים זה עוזר..חח) כשמדובר בביצפר אף פעם לא מכימים עם המנהל בד"כ ההורים הולכים עם הילדים.. הממממ טוב אני חושבת על רעיונות משלי..חחח המממ אם זה לא הולך בדמעות אולי זה יילך בחיוך..? תקימו כמה אנשים תשירו יחד למנהלת שיר שמסביר למה היא צריכה לצאת למסע...חח כן זה דיי נשמע חסר הגיון..אבל זה בד"כ שובר את המנהלות.. או שתבטיח שהיא תעשה יותר דברים בבית ספר..או שאתם תראו למנהלת כמה שהיא עוזרת לעומת כמה שהיא מאחרת ושיט כזה... בכול מקרה..מאחלת לה לצאת..ובאמת אני מקווה שהיא תצא..תחזור לעדכן אותנו.. ו...אם היא לתיסע שזה יהיה באמת חבל תיסע בשבילה תצלם לה המון המון ותחזור או תחזרו לספר לנו איך היה..[=

זה ממש לא נשמע אינפנטילי, להפך.

אכן כתבת את זה די באובייקטיביות, וזה עדיין מאוד מקומם לקרא על כזה דבר. אם בעיות המשמעת שלה הן חמורות אז אולי זה הכרחי מצד הבצפר , אבל אם הן לא כאלו- אני חושבת שזה מאוד לא בסדר מצדם. מאוד מוזר גם לקרא על איך שניסיתם למנוע את העונש הזה שנתנו לה- אני חושבת שבבצפר אחר היו מערערים בדרכים אחרות- כותבים מכתבים, חותמים על עצומות, לא שותקים עד שתאורגן פגישה מסודרת של המארגנים ושל חברי המשלחת, כי זה באמת לא הוגן. שוב- בתנאי שבעיות המשמעת לא מצדיקות עונש כזה. יותר מכל מוזר שאיחורים לפגישות כל כך משפיעים על היציאה למסע! אני מאוד מסכימה שזה חשוב להבהיר שאיחורים לפגישות האלו הם לא בסדר, לא הוגנים כלפי מי שהגיע, וגם לא מכבדים את המשתתפים ואת הנושא המדובר, אבל אני חושבת שנזיפה או עונש אחר היו מספיקים... אם יש רצון טוב להגיע למפגשים ולהיות חלק מהמשלחת, אז לדעתי צריך להיות פחות קשוחים כי כל המסע הזה הוא ממילא לא קל. בכל אופן, אני חושבת שאם באמת מחיתם כמו שתיארת- במתינות, בהדברות ובכבוד, אז זה בהחלט היה במקום ולא כפי שאמרו לכם. הצעותיי: קודם כל, לא כדאי לדעתי להכריז שאם היא לא יוצאת אז גם אתם לא יוצאים כי זה יוצר מצב נורא לא נעים מאחר ומובן שלא כולם יסכימו לוותר על המסע שלהם, כי מן הסתם לא כולם חברים שלה, וזה גם מערער את המחאה שלכם מול המארגנים בבצפר. לאור העובדה שהמנהלת שלכם והמארגנים כה קשוחים לפי מה שתיארת, אני חושבת שגם לא כדאי להבריז מפגישות או משו כזה, כדי שלא יענישו גם אתכם. מה שכן
אתם צריכים לערב בזה הורים. גם אם אתם חושבים שהם בסוף יצדדו בהחלטה לא לתת לה להצטרף למסע- תנסו לפחות. אם באמת הבעיות שבגללן היא לא נוסעת לא מצדיקות את זה, אני משערת שלפחות כמה מההורים יסכימו אתכם. חוץ מזה- תנסחו מכתב רציני עם טיעונים ופשרות, ותתנו לכמה שיותר תלמידים לחתום עליו. יכול להיות שזה יעזור... מקווה שהדברים יסתדרו
תהנו במסע שלכם, בכל אופן, ותפיקו את המירב...

i D a N 16

New member
עדכון../images/Emo4.gif

היום נפגשנו בבוקר כל החברים כדי לדבר עם המנהלת. היא שלחה את המזכירה שלה להודיע לנו שהיא לא מוכנה לדון בזה עוד. כשנכנסתי ושאלתי אותה היא אמרה ש"מאיה כבר קיבלה תשובה ומה שאתם עושים למענה גובל בחוצפה",וסך הכל ביקשנו עשר דקות מזמנה,היא אמרה "אני פנויה עד הלילה אבל לא בשביל הנושא הזה,מה שאתם עושים רק מזיק לה יותר" וכששאלתי למה,היא אמרה "כשתגדלו תבינו". תסיקו לבד את המסקנות. תודה רבה לכולם על העזרה והעידוד

nofar 250

New member
אז אתם מוותרים?

ווואייייי זה כזה מרתיח וכ"כ מזכיר לי את הביצפר החרא שלי!! האמת שאני לא ממש יודעת מה לייעץ לך.... כי אין פיתרון מעשי חוץ מלארגן את כולם לשביתה ולא לצאת למסע או לחילופין להפעיל כבר את ההורים של מאיה ושילכו לצרוח על המנהלת הכלבה שלכם..... אבל אתה אומר שזה לא אפשרי... אולי תנסה לבקש מההורים שלך שידברו עם ההורים שלה.... או שילכו כמה הורים ביחד למנהלת ויגידו שלא מקובל עליהם שהביצפר של הילדים שלהם נוקט בכאלה שיטות... ומונע מילדה חוויה מעצבת שיכולה לתרום להתפתחות שלה, וחוצמזה יכולה אולי גם לשנות את ההתנהגות השלילית שלה (לפי המנהלת...) בקיצור בהצלחה...
מתי המסע שלכם?

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif סליחה על האיחור בתשובה

עידן, אפשר לפנות למפקחת. אפשר לנסות להחתים את כולם על עצומה שאתם לא יוצאים אם היא לא יוצאת.
, אשמח את תעדכן אותנו בהמשך..

מדריך1

New member
אי יציאה

עקבתי אחרי כל הנאמר בנושא על ידי חברי הפורום. 2 הערות- האחת, הלשון שנקטו חלק מהאנשים אינה יאה ולא מכובדת בלשון המעטה. השניה- צריך לזכור, בית הספר מוציא את תלמידיו לפולין ולא להיפך. האחריות ליציאה, להתנהגות ולכל מה שקורה בפולין , היא אך ורק של מנהל ביה"ס.אי יציאה לא תפגע בביה"ס אלא רק בתלמידיו. מה שנראה לי שכן אפשר לעשות, זה לערוך בירור בין התלמידה,הוריה, ומפקח בית הספר. קרו לי 3 מקרים דומים אשר טפלתי בהם.ב-2 לא אשרתי יציאת התלמידים, בשלישי זה קרה בפולין רציתי להחזיר תלמידה , ורק לאחר שיחת ועידה עם ההורים,מנהלת ביה"ס והתחייבות בכתב של ההורים , למנהלת ביה"ס, והבטחת הנערה, הסכמתי כי תמשיך במסע.היה לזה המשך בארץ , אך זה לא המקום לפרט.

למעלה