היי אנשים
שאלה..

Art Of Madness

New member
היי אנשים ../images/Emo9.gif שאלה..

מה זה אילוסטרציה ? שמעתי את זה פה 1224869704 פעמים.. ואין לי שמץ מה זה...

roychu

New member
התרגום המדוייקר של אילוסטרציה היא

אכן איור, אבל השם דבק בעיקר לעבודות מסוג קר וטכני, כמו הרבה שאתה יכול מצוא כאן

שטויות גם אני לא ידעתי...../images/Emo13.gif

שמעת פעם על המושג צילום אילוסטרציה? הכוונה לצילום שהוא המחשה של משהו. לדוגמא נניח ובעיתון מתפרסמת ידיעה שצה"ל גילה מחסן בעזה מלא בנשק של צה"ל וצריך לצרף לידיעה הזאת תמונה. אבל מה לעשות צה"ל אוסר על עיתונאים להיכנס לשטח עזה ולכן גם לא תהיה תמונה. לכן מערכת העיתון תכניס צילום אילוסטרציה, ז"א שהם ילכו לסתם איזה מחסן נשק צה"לי, יצלמו אותו וישימו ליד הכתבה עם הכיתוב שזה צילום אילוסטרציה. כלומר הצילום הזה בא להמחיש לכם מה צה"ל מצא אבל זו לא תמונה של המחסן עליו מדובר בכתבה. איור אילוסטרציה...כמעט אותו הדבר, איור שבא להמשיך משהו. כמו למשל מה ש-IDdesign עשו. לפעמים רוצים ליצור סיטואציה מלאכותית ואפשר לעשות את זה עם צילום, או אם רוצים להשקיע ועלשות את זה יפה יותר פשוט יציירו אילוסטרציה שמתארת את המצב. אני מקווה שלא פיספתי כלום ושלא טעיתי

ejay

New member
איור ואילוסטרציה

שתי המילים בעלות משמעות זהה, והיא - מוצר ויזואלי (ציור, צילום, תרשים וכו´) המלווה מוצר אחר (בד´כ טקסט כלשהו) ומוסיף לו פרשנות/ביאור וכד´. בניגוד לדעה הרווחת, אין כל קשר בין המילה איור (או אילוסטרציה) לבין סגנון גרפי כלשהו . איור הוא הגדרה של תכלית ולא הגדרה של מראה.

GodOfWar

New member
ejay נתן הגדרה מדוייקת ../images/Emo47.gif

ואכן, איור לא קשור לאף סגנון גרפי כלל -- אני בטוח ששמעתם את המושגים איור ספרי ילדים, איור ספרים בכלל, איורים רפואיים, איורי פנטזיה וכיו"ב. אבל כדי שאני אבין נכון, רוי, הפורום הזה נועד רק (או בעיקר) לאיור בסגנון ווקטורי? -GoW-

roychu

New member
ממש ממש ממש לא

אסור אפילו להעביר את המחשבה הזאת בראש! אני אישית, מעדיף ציור "נורמלי" על פני מכני וקר ואני שוב מדגיש, לא!

GodOfWar

New member
אז טוב מאוד

רק שאנשים בפורום הזה יתחילו לעשות אותם
-GoW-

למעלה