היי אנשים!

Nagini Potter

New member
היי אנשים!

אני אוהבת משפטים קצרים וחכמים כאלה כמו למשל יש שתי טרגדיות בחיים: 1.לא לקבל את מה שאתה רוצה 2.כן לקבל את מה שאתה רוצה אז בקיצר - אני שמה לב שלכולם כאן יש פתגמים כאלה חמודים, אז כל מי שיש לו פתגמים, שיגיד לי! אפשר גם לכתוב לי באיי סי קיו 111205531 אם אתם ממש רוצים... תודה! -אתה יכול להביא את הסוס אל השוקת, אבל אם הצלחת לגרום לו לצוף על גבו - הרי שבכך השגת משהו!- Nagini Potter

Nagini Potter

New member
זה אומר....

אם את רוצה משהו מאוד מאוד ולא מקבלת אותו זה כואב. וזה לא בהכרח משהו שאת רוצה ולא מקבל, המשפט הזה הוא רק סימלי, הכוונה היא למשהו שקורה בניגוד לרצונך, ההיפך ממה שקיווית, למשל - קיווית שתישארי לנצח עם החבר שלך, תתחתנו, תולידו ילדים (אוקיי אז רק את תילדי, הוא ייסתכל מהצד...) ותחיו באושר ועושר עד עצם היום הזה. עכשיו, יכולה לקרות לך הטרגדיה הראשונה (זה לא בהכרח טרגדיה, גם זו רק מילה סמלית) - שיום אחר כך הוא יבוא וייזרוק אותך, ואת תהיי עצובה ותבכי ולא תרצי יותר להתאהב לעולם וכו´ וכו´ וכו´. או שאת יכולה כן לקבל את מה שאת רוצה, שזה עלול להיות דבר מסוכן מאוד. כדי להסביר מה מסוכן בדרך הטובה ביותר אני אצטט משהו שאיש אחד מאוד מאוד חכם בשם אלבוס דמבלדור (יעני ג´ואן רולינג) אמר פעם: "כסף רב וחיים ארוכים כאוות נפשך - אלה שני דברים שמרבית בני האדם היו מבקשים לעצמם יותר מכל. הצרה היא, שאנשים נוטים לבקש לעצמם את הדברים שמזיקים להם ביותר." שמזיקים להם ביותר! ואם אני כבר בשוונג, אז הנה עוד דוגמא מהארי פוטר - בספר הרביעי וולדמורט אומר שהמטרה שלו היא לנצח את המוות, יעני לחיות פוראבר לנצח נצחים. עכשיו, תתארי לך שהוא משיג את זה, המסכן. יום אחד הוא בטוח ייתעורר וייקלוט, שחיי נצח זה בערך הקללה הכי איומה שאתה יכול להביא על עצמך. אז בקיצור, גם לקבל את מה שאתה רוצה וגם לא לקבל את מה שאתה רוצה יכול להפוך לטרגדיה. אני מקווה שהבנת, כי דברים כאלה אני לא חושבת במילים, אז קצת קשה לתרגם את המחשבות לכתיבה... מצטערת שזה כל כך ארוך, מקווה שלא נרדמת בדרך... ^^ Nagini Potter

Hell is beige

New member
לא

המשפט אומר שאם אתה רוצה סוכריה אז זה הרבה יותר טרגדי בשבילך שיביאו לך מלפפון חמוץ משלא יביאו לך כלום. בהנחה שאתה שונא מלפפון חמוץ.

למעלה