היי אנשים....:)

JeLyFisH

New member
היי אנשים....:)

אני מתעסק באנימציה וכל זה כבר מלא זמן....בערך שבוע.....מישהו אולי שי לו כמה דקות להסביר לי אחרי שאני בונה שלד.....איך אני מעצב עליו את הדמות??

JeLyFisH

New member
ועוד משהו......איך אני יוצר צירים

בין החלקים בשלד למשל ציר הברך? או ציר המרפק? אני משתמש ב 3DS MAX 7....

אה

אוקי, ב3DS MAX 7 יש שתי דרכים (שאני מכיר) - אם אתה רוצה ליצור עצמות לבן אדם יש לך משהו מוכן שנקרא BIPED - שלד מוכן שמותאם לבן אדם ואפשר להפעיל עליו פונקציות מובנות של הליכה, ריצה וכו' (הצירים מובנים בשלד). תמיד אפשר לשנות את צורתו של הBIPED אם אתה רוצה להתאים אותו לדברים אחרים. דרך שנייה - BONES. אתה יכול ליצור עצמות (והקשרים ביניהן נוצרים לבד). קרא במדריכים של התוכנה על שתי האפשרויות, או שתלמד קצת על עצמות פה: http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=94 (למטה יש קישורים למדריכי וידאו חינם (לא הכל חינם). בהצלחה

JeLyFisH

New member
נגיד ואני לוקח תמונה של למשל...

צפרדע....אני יכול לעשות אותה תלת מימדית שאני אסתכל עלייה והיא תראה לי ממש ממש אמיתית....???

JeLyFisH

New member
אה ועוד שאלה.....

אפשר לקחת למשל שלושה חלקים או לשים אחד ליד השני שלושה מעגלים ולחבר אותם לצמיתות?

מיכאל ג

New member
אני נוטה להתיחס להודעות שלך

בתור בדיחה, ומקווה שהן כאלה. במידה ולא, אז: שבוע זה לא "מלא זמן" וללמוד איך לבנות דמויות לא לוקח "כמה דקות". תחשוב בכיוון של כמה שבועות או כמה חודשים.

JeLyFisH

New member
נוווו מה אתם צוחקים עליי???

רק שאלתי איך להתחיל אני כבר אסתדר תאמינו לי......אחרי שיש לי שלד...במה אני משתמש כדי לשים עליו את הדמות עצמה או את הטקטור או את המידול או איך שקראתם לדברים האלה.....ואני לא צוחק בכלל אני כולי רציני. ואיך אני מחבר ביחד לצמיתות שלושה גופים אני בטוח שעל זה אתם יכולים לענות בלי בעיה.

עצה

תראה, קודם כל, כדאי לך להתחיל בקריאת המדריך הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=147&art_id=7 אחר כך, להתחיל במידול, שזה יצירת האוביקטים עצמם. לאט לאט, (ואני מדגיש: לאט לאט) אתה תתקדם בעניין ואז תוכל לנסות לעבוד עם ה"שלד". אם אתה רוצה להתחיל עם השלד אין בעייה, אבל זה יהרוס לך. נתתי למעלה תגובה וכנראה לא קראת אותה, יש בה קישורים למדריכים בנושא של "שלד", וגם במדריכים של 3DS MAX 7 יש פירוט על הנושא. שוב אני אומר, ממש אבל ממש לא כדאי לך להתחיל עם השלד, אלא עם המידול. קודם תנסה להכין כוס, פחית שתייה, בקבוק, כסא, שולחן, מכונית, בן אדם או כל חיה, ורק אז תנסה לחבר להם שלד. בהצלחה

JeLyFisH

New member
למה צריך לחבר לבקבוק שלד??

וחוץ מזה עשיתי בקבוק....:) אני מתפדח להראות לכם אותו כי אתם תצחקו אבל בכל זאת.....שניה אחת...ואתמול למדתי כמה דברים חדשים אז עכשיו אוספתי אותם לבקבוק....שמתי לו צבע לפקק שעם ו.....שמתי גם יין בתוך הבקבוק....:))

לא צריך לעשות לו שלד

התכוונתי לעשות שלד לדמויות. למרות, שאם תסתכל למשל על הפרסומת שהייתה לא מזמן לסיטרואן עם המכונית שהופכת לרובוט רוקד: עשו לה שלד, אבל את הבקבוק יהיה יותר קשה להנפיש.

אכדאי לך גם

להירשם לאתר www.3dbuzz.com, להיכנס לאגף downloads, משם למדור של 3DS MAX, ולהוריד את המדריכי וידאו. כל מה שצריך בשבילם זו התוכנה ולהבין אנגלית בסיסית.

JeLyFisH

New member
אוקיי נעזוב את זה יש לי שאלה אחרת..

כשהתקנתי את התוכנה תמיד שהייתי מזיז משהו או מסובב משהו הייתי רואה על אותו העצם שלושה חצים של שלושה מימדים ועכשיו אני לא רואה אותם....(חצים צבעוניים כאלה)

תנסה

תנסה לבחור את האוביקט (לחיצה עליו), ואז לבחור את הכלים של ההזזה (מקש W על המקלדת) והסיבוב (מקש E על המקלדת). אם גם כשבחרת את האוביקט והפעלת את הכלים האלו החצים לא מופיעים אז תלך לתפריט
customize > preferences​
ושם כנס לטאב gizmos ובחלק שנקרא transform gizmos תסמן V בתיבת הסימון שליד המילה ON. בהצלחה

JeLyFisH

New member
לא עובד....טוב לא משנה אחי...

תודה בכל אופן נראה לי משהו השתבש לגמריי יש מצב זה בגלל האקס פי....ככה הבנתי

למעלה