היי אנשים

היי אנשים

האמת היא שאני מנהל מצוד קטן אחרי טיפוס בשם חידה,הידוע גם בשמות תולעת,פסיכולוג,צוות הפורום ועוד ועוד. יש לו נטייה ביזארית לנהל דיונים ארוכים לאורך אותו עמוד עם עצמו תחת ניקים שונים (בדרך כלל הוא מסכים עם עצמו) ,אז אם בא לכם להשתעשע קצת תקפצו לפורומים כמו חרדים לשעבר/דתיים חילוניים בYNET ותראו אותו נותן את אותן טענות תחת ניקים שונים. ולמר בלס היקר, איך נאמר את זה בעדינות.. אתה לא ממש ממש חכם,אבל לפחות אתה מצחיק.

הוא לא פה.

והוא כבר סתם פיות לכמה "מדענים משכילים", אני ראיתי במו עיניי איך הוא גרם להם לגמגם, אני במקומך לא היית מזלזל, הייתי רוצה קצת מהידיעות שלו במדע וביהדות. הוא אמר לי שהוא לא כותב פה, כי אותם אנשים שפה, בחרו באמת הריגשית הנוחה להם ואני רואה כמה זה נכון, הם ישארו באמונה שלהם באבולוציה גם אם יתהפך העולם כי האמונה באלוקים היא לא רק אמונה, אלא אתה יודע שברגע שאתה יודע שיש מתכנן, אז זה מחייב אותך, לכן אתה יודע מה "אין אלוקים וזהו, אין לי כוח שיחייבו אותי". מבלים,מבלים,מבלים ואח"כ מתפוררים.

Charles Darwin

New member
וואלה, יש משהו בדבריך

אבל... <<<אם אתה רוצה לצטט אותי אל תשכח להשמיט את תוכן ההודעה
>>> בוא נעשה השוואה קטנה בין הסיבה לכאורה "להאמין" באבולוציה לעומת הסיבה להאמין בדת. דת: לפני עשרות אלפי שנים האדם החל לתהות על העולם סביבו. השאלות שהוא שאל את עצמו ואת חבריו היו מהסוג: "מאיפה באנו?", "למה אנחנו כאן?", "מה זה הדברים האלה בשמיים?", "למה הבן שלי מת?" וכו'. כמובן שלא היתה תשובה מדעית ולא דרך להגיע לפתרון מדעי לאף אחת מהשאלות הנ"ל. אז מה עושים? מתעלמים מהשאלות? אין מצב! למיטב ידיעתי זה לא קרה מעולם בשום מקום בעולם. תמיד, אבל ת-מ-י-ד המציאו תשובות. ותמיד התשובות התבססו על כוח עליון (אלוהים). זה קרה אלפי פעמים לאורך ההיסטוריה ולרוחב הגלובוס. הסיפור עובר מאב לבנו, הולך ומתחזק ומשתכלל ולעתים יש מהפכות (למשל המהפכה המונותאיסטית). הילד מקבל את הדת כעובדה שאין עליה עוררין ועובר שטיפת מוח בדרגה זו או אחרת פחות או יותר מיום היוולדו עד יום מותו. היתה סלקציה נגד דתות "חלשות" ולכן לדתות החזקות, אלו שהחזיקו מעמד, יש דרכים יצירתיות לנסות למנוע בריחה של מאמינים (למשל: לטעון שבני הדת האמורה הם עם סגולה, או לחילופין להבטיח גיהנום למי שכופר בישו). תראה כמה קל לשכנע אדם בשקר (רצוי שזה יעשה בגיל 0-14, כשהמוח עדיין נעצב וטרם התקבע), אפילו לשכנע אותו למות למען אותו שקר, ונדמה לי שרובנו נסכים שהאיסלאם היא דת שקרית, לא? לגבי המתנות שהדת מבטיחה ראה סעיף הבא. אבולוציה/אתאיזם: אכן עשוי להיות יותר קל להתנהל בהיעדרו של אלוהים. אבל בוא ננסה לנתח את העניין קצת יותר לעומק. דבר ראשון כדאי לזכור שרוב האנשים בארץ (ולדעתי גם בעולם) מאמינים באלוהים, אבל רובם חילוניים. כמובן שגם אדם 'חילוני מאמין' אמנם חוסך לעצמו את רוב הגינונים והטקסים דתיים, אך בכל זאת נבדל מהאתיסט בכך שהוא מאמין ב'עין בשמיים' שצופה בו. אבל האם זה הופך אותו ליותר "מוסרי"? אני חושב שהעובדות מדברות בעד עצמן, ע"ע אחוז העבריינים המאמינים מול האתאיסטים. כמובן שאפשר לטעון שזה לא פייר, הרי המאמינים הרבה פחות משכילים וכו' וזו אחת הסיבות שהם עוברים על החוק. אני לוקח את זה בחשבון... נקודה נוספת היא התמורה של הדת, שהיא לדעתי עסקה משתלמת למדי. בתמורה לאמונה אתה מקבל חיי נצח בעולם מושלם. לא רע. במיוחד כשחוסר אמונה עשוי להוביל לסבל אינסופי (הנקודה הזו תמיד נראתה לי תמוהה, עד שחשבתי על סלקציה של דתות והצורך למנוע בריחה של מאמינים, ראה סעיף קודם). אני חושב שהתמורה הזו קצת מגמדת את התמורה של השקט הנפשי שמקבלים מחוסר אמונה. אבל רגע, שים לב מה אתה אומר כאן, אתה בעצם טוען שהסיבה למוסריות של אנשים דתיים היא חשש (וזהו באמת מקור המילה 'חרדים'). אז אני מבין שאין דתי טוב, יש רק דתי פחדן? לפי העקרון הזה אם אתה חילוני טוב, לפחות יש סיכוי שזה לא נעשה מתוך פחד או מתוך רצון לזכות בפרסים. לסיכום: אתה טוען שהיעדר 'עין בשמיים' היא הסיבה לכפירה בקיומו של אלוהים, נכון? ברמה העקרונית הטענה שלך מקובלת עלי, אני חושב שזה טיעון נכון. נכון, אבל חלש. חלש מאוד אפילו. אני מבין שיש מצוקה קלה למצוא סיבות לבנאדם לפרוש מדת שהתקבעה במשך אלפי שנים, קובעת שמאמיניה ובניה שייכים לעם הנבחר, ומבטיחה חיי נצח בעולם שכולו טוב. נשאלת השאלה: האם זה כל מה שיש לך, או שהצלחת למצוא עוד סיבות אפשריות בשיטוטיך באתרים בריאתניים?

כמה שטויות צ'רלי

איזה התנשאות, המאמינים פחות משכילים מהלא מאמינים, או כן, האכסליי היה מאוד משכיל, והראה כמה הוא היה משכיל טהור, שפעל רק עם השכל שלו, בעבר, המשכילים טענו שהם יודעים יותר טוב מהיהודים ומהדת היהודית, שלא יתכן שלעולם תהיה התחלה, חז"ל טענו תמיד שהעולם נברא כי כתוב אלוקים ברא, ה-"משכילים" שאתה משתחווה אליהם הודו בטעות שלהם לאחר שהוכח ללא עוררין שהייתה התחלה לעולם. האם זה כל מה שמצאת בחרשנותך על אתר "חופש" המנסה למחוק תרבות שלמה מהמפה. מה זה סלקציה של דתות, איזה שטויות, הייתה סלקציה של עמים, העם היהודי שרד עם התרבות שלו ועם האמת שלו יותר מ-3000 שנה!!!, הבבלים, הכנענים, הרומאים, הפרסים כולם אינם , אמנם הם לובשים זהות אחרת, אבל היהודי תמיד לבד זהות אחת ותמיד שימר את התרבות שלו ואת האמת שלו. ד"א, אמרת שרוב העולם הוא חילוני ואחרי זה ציינת, "ע"ע אחוז העבריינים המאמינים מול האתאיסטים. כמובן שאפשר לטעון שזה לא פייר, הרי המאמינים הרבה פחות משכילים וכו' וזו אחת הסיבות שהם עוברים על החוק." מממ...משפט די מטומטם, המאמינים עוברים על החוק? אולי בארצות הגויים, תגיד לי, כמה רוצחים אתאיסטים יש לעומת רוצחים דתיים? מממ כמה אחוז גנבים יש בעולם החילוני לעומת גנבים בעולם הדתי? יש אולי דתי אחד שרוצח לעומת מיליארדי רוצחים חילונים מממ.. כמה שטויות אתה מדבר, רואים שאתה ניזון משנאה טהורה כלפי הדתיים, והרגע הראת את זה, מה ששמעתי ממך, זה רק התנשאות וגאווה, יש היום מיליוני דתיים משכילים, אם אתה חופש שגמרא, תלמוד, וקצת מחוכמות הקבלה, הם דברים פשוטים שכל ילד יכול להבין אז אתה טועה בגדול ואני רוצה לראות אותך מפרש מפשט גמרא אחד, אם אתה חושב שזה כל כך קל ונועד לחברות החלשות. ההיפך הוא הנכון, הציונים הגבוהים בבגרויות הם בחברה החרדית והדתית, האם התבוננת בממוצעי הבגרות בבתי הספר החילונים? אדם שבוחר לחיות בעולם החילוני, מונע ומונע רק מהיצרים שלו , העולם החילוני לעולם לא יכול להיות עולם האמת, תראה איזה גועל נפש יש בעולם החילוני ועולם הגויים, כל מה שמעניין אותם זה רק נשים, כבוד וכסף, ק חומר, חומר, חומר, חומר, לא מקובל על כל בנאדם חושב שזוהי אמת, וכל מהש אני רואה באתרי פורנו זוהי האמת, אני זוכר בעודי חילוני כל חיי התמסרתי לאתרי פורנו , חיפשתי כסף וכבוד ונשים ולא עניין אותי שום דבר, עד שיום אחד ניתקתי קשר עם כל עולם החומר וזכיתי לדעת מהי קדושה אמיתית. כדאי לך לנסות, להגיד שהעולם החילוני הוא אמת זה בדיחה, הרי אפשר לראות בבירור שכל דתי הוא אובייקטיבי טהור ולמה? כי איזה אינטרסים יש לו לקשור קוביות לידיים אם זה לא אמת? לשמור שבת, לצום בכיפור, אלו דברים שקשה לעשות אותם, למה הוא עושה אותם אם זה לא אמת, למה היהודים היו מוכנים למות עבור התורה, למה, אם זה לא אמת, הרי ראינו שכשהיהודים ירדו לרמות שפל רוחניות איזה אסונות באו לעם היהודי, נבואות שכתובות בתורה במפורש, ומוצפנות(אם כי בקשר לשיטת הדילוגים אני ממש לא מתייחס ואני לא בונה את אמונתי עליה), ככל שהמדע המדוייק ואל תדבר איתי על אבולוציה בתור מדע מדוייק, אפשר לראות כמה זה אומנות, מאקרו אבולוציה מעולם לא הוכחה, האמונה באבולוציה במובן הכי שלילי של המילה, זאת אמונה יצרית ולא שיכלית, כמו שאמר האכסליי, לאנשים אין בעיה להאמין באבולוציה כל עוד יש להם יצרים ותאוות. יש אמת אבסולוטית אחת והאמת הזאת היא תורת ישראל, ועמוק עמוק כל חילוני שדיברתי איתו הוא יודע את זה, אבל הוא מעדיף להתעלם בגלל שזה יחייב אותו. עולם הדת רק שומר את האנושות מהדרדרות אנושית ומוסרית. אלה שקוראים לזרוק את הדת מהחלון, עושים את זה כי הדת מחייבת אותם והם לא רוצים משהו יחייב אותם, הם לא מבינים שהם לא חופשיים לעשות כל מה שהם רוצים, הם לא מבינים שיש שכר ועונש בעולם האמת, הם לא רוצים לדעת, הם חירשים כמו כל חירש אחר, אוזניים להם ולא ישמעו, עיניים להם ולא יראו, תסתכל סביבך, אתה לא נדהם מהחוכמה הטמונה בטבע ובחוקי הטבע? מההרמוניה המופלאה בגוף האדם? מהיצור הכי פשוט שיש, לדוגמא, ניקח זבוב, 4000 מצלמות בכל עין, מערכת התעופה, העיכול, הראייה, איך איך אפשר לומר שכל עולם החיים על פני כדור הארץ התפתח במקרה וללא מכוון, זה פשוט עלבון לאינטילגנציה האנושית. אני וכר איך אבולוציוניסטים היו מראים לי את דוגמת העשים כהוכחה הניצחית לאבלוציה אבל זה כבר הוזכר בזוהר לפני כ-2000 שנה, הם הזכירו שבחלקים שונים על פני כדור הארץ, האנשים שונים בחזותם וכך גם בעלי החיים, לפני 2000 ומשהו שנה, היה אפשר לדעת את זה, ככל שהמדע מתקדם כך הוא צועד לעבר תורת ישראל. תורת ישראל לא שונתה אפילו בפסיק, הרי לברית החדשה יש 190,000 גרסאות, אנחנו חיים בתקופת קיבוץ גלויות, יהודים מגיעים מהמון מקומות, תיקח ספרי תורה מכל קבוצה שמגיעה לפה, ותודהם איך אין אפילו טעות אחת, הרי כל אות בתורה היא מורכבת זה לא כתב יד רגיל, כל שורה שלישי היה צריך להיות טעות ,אתה רואה איך ישראל שימרה את התורה הזאת, יש לנו תרבות נהדרת עם ערכים נהדרים כגון "כבד את אביך ואת אמך" , "איזהו העשיר? השמח בחלקו" , "איזהו חכם? הלומד מאחרים" כגון "לא תגנוב" , "לא תרצח", זה שיש אנשים ששמים כיפה על הראש והולכים לרצוח, לא אומר כלום, תמיד אמרתי שאין דבר כזה דתי רע , יש דתי מזוייף! אדם דתי יהודי זה אדם שמקבל עליו את הדת היהודית, הדת היהודית אומרת "לא תרצח" לכן אותו רוצח לא דתי אמיתי אלא מזוייף. דע מאין באת ואל תשלול את מה שאמינו אבותיך, ואת החוכמה הגדולה שהייתה להם, אני קורא קצת מחוכמות חז"ל וחוכמות המשנה, יש לי קרוב משפחה, חילוני, דוקטור לפיזיקה וכימיה, הוא אומר לי שהוא התחיל ללמוד גמרא, והוא נדהם מהחוכמה הטמונה שם, הוא אומר שכל מה שהוא למד בפיזיקה, וידוע כמה שפיזיקה מקצוע קשה, לא משתווה לחוכמה שיש בתלמוד ובגמרא, אז איך אתה מסביר את זה? "הלא מאמינים משכילים יותר" , איזה התנשאות וגאוותנות, פשוט גועל נפש, הרי אתאיסטים מודים שיש המון משכילים מאמינים ,רק אומרים שהאמונה שלהם היא בגלל "חולשה נפשית" , אוי נו באמת, אני לא אגיב על דבר כזה. אותם מאמינים משכילים חיים טוב ויש להם המון כסף, לכן זה טענה מטומטמת. עצה קטנה לחיים, נקווה שתקבל אותה, אל תתנשא על אנשים, אתה חושב את עצמך "משכיל ונאור" ,אבל לעומת אחרים , אתה יכול להיות די טיפש, שכן מה אתה לעומת החוכמה האמיתית, איינשטיין קרא לה אינטילגנציה אינסופית שמקיפה את כל עולם הטבע ויצרה אותו. ערב טוב.

Charles Darwin

New member
OK אני מתחיל לחשוד שאתה אתאיסט שמתחזה לבריאתן

כדי לגרום להם נזק. אבל חפיף. "איזה התנשאות, המאמינים פחות משכילים מהלא מאמינים"
זו היתה אמורה להיות הערה שולית, אבל היא בכל זאת נכונה לדעתי. אני כמובן לא מדבר על הציבור החילוני אלא על הציבור האתאיסטי (ואני מתנצל אם הניסוח שלי לא היה ברור בעניין הזה). "בעבר, המשכילים טענו שהם יודעים יותר טוב מהיהודים ומהדת היהודית, שלא יתכן שלעולם תהיה התחלה, חז"ל טענו תמיד שהעולם נברא כי כתוב אלוקים ברא, ה-"משכילים" שאתה משתחווה אליהם הודו בטעות שלהם לאחר שהוכח ללא עוררין שהייתה התחלה לעולם."
שמע, אם אתה באמת מאמין בזה (וכנראה שזה אכן המצב) אני חושש שהתהום ביננו היא בלתי ניתנת לגישור ;))) אבל בגלל שטרחת לכתוב תגובה ארוכה, אני אנסה להגיב נקודתית ובקצרה לחלק מהדברים. "בעבר, המשכילים טענו שהם יודעים יותר טוב מהיהודים ומהדת היהודית, שלא יתכן שלעולם תהיה התחלה"
זה כללי מדי...יש לך שמות של אנשים, או שאתה מדבר על ה-evil doers באופן כללי?
"חז"ל טענו תמיד שהעולם נברא".
נכון מאוד, הם טענו שהוא נברא לפני כ-6,000 שנה ב-6 ימים... ;) "ה-"משכילים" שאתה משתחווה אליהם הודו בטעות שלהם לאחר שהוכח ללא עוררין שהייתה התחלה לעולם"
שוב שכחת לציין במי מדובר...איך אני אדע שמדובר באנשים אמיתיים ולא בפרי הדמיון שלך או של דניאל בלס או של אמנון יצחק או של פאט רוברטסון...? אבל אני שמח לראות שאתה מקבל עדות של מדענים כ"הוכחה ללא עוררין" (אני לא בטוח שלמדענים עצמם יש ביטחון כה רב בממצאים שלהם). ואגב, אני לא נוהג להשתוות לא לאנשים ולא לאל(ילים). "האם זה כל מה שמצאת בחרשנותך על אתר "חופש" המנסה למחוק תרבות שלמה מהמפה".
למיטב זכרוני מעולם לא ביקרתי באתר הזה, למעט דרך הפורום (קישורים ששמו פה) אבל גם אז לא התעמקתי במה שכתוב שם. לא שיש לי משהו נגדו, פשוט לא יצא. "מה זה סלקציה של דתות, איזה שטויות"
אין ספק שהיתה סלקציה של דתות. כל הדתות שהיו נהוגות באירופה, למשל, נעלמו לטובת הנצרות. "העם היהודי שרד עם התרבות שלו ועם האמת שלו יותר מ-3000 שנה!!!"
נגיד. הסינים יותר. והם בנו חומה שאפשר לראות מהחלל החיצון. והם לא עברו שואה כמו היהודים (לפחות לא באופן יחסי לגודל האוכלוסיה). ולמיטב ידיעתי הם, בניגוד ליהודים, לא העתיקו את תורתם ממיתולוגיות של עמים שכנים/קדומים. ואני לא סיני אז אי אפשר לטעון שאני משוחד. אז אולי אנחנו 'ממלאי-מקום העם הנבחר'? ובכלל, מי קבע שאריכות ימים היא ערובה לצדקת הדרך? מבחינה גאוגרפית צ'ילה היא המדינה המוארכת ביותר בעולם, רוסיה היא הגדולה שבארצות, בסעודיה יש הכי הרבה נפט, ובגרינלנד יש הכי הרבה שלג והכי הרבה אסקימוסים (יחסית לשטח ולגודל האוכלוסיה בהתאמה). המדינה עם ה-IQ הכי גבוה בעולם היא הונג קונג ויש בה (בעיר) הכי הרבה גורדי שחקים. אתה לא יכול להציג בדיעבד תכונה אחת של עם מסוים ולטעון שזו התכונה הכי חשובה. כלומר אתה יכול, ואתה מממש יפה את זכותך זו, אבל אל תצפה מאנשים להתלהב מזה כמוך. "תגיד לי, כמה רוצחים אתאיסטים יש לעומת רוצחים דתיים?"
ההשוואה היתה בין אתאיסטים למאמינים ואין ספק שהאתאיסטים הם מיעוט זניח. טוב האמת שלא בדקתי את זה אבל זה ברור. שוב, אני לא מדבר על דתיים ולא על כאלה ששמים כיפה בתקווה לקבל רחמים מבית המשפט אלא על אנשים שמאמינים באמת ובתמים בקיומו של אלוקים (כולל חילוניים כמובן). "יש היום מיליוני דתיים משכילים, אם אתה חופש שגמרא, תלמוד, וקצת מחוכמות הקבלה, הם דברים פשוטים שכל ילד יכול להבין אז אתה טועה בגדול......ההיפך הוא הנכון, הציונים הגבוהים בבגרויות הם בחברה החרדית והדתית"
לא טענתי שאין מיליוני דתיים משכילים, יתרה מזו, אני לגמרי לא חושב שאדם דתי הוא פחות חכם מטבעו. ברור לי שזה עניין של חינוך (שטיפת מוח), הרי גם איינשטיין לא היה אתאיסט. יחד עם זאת אני עומד מאחורי מה שכתבתי, שאתאיסטים הם יותר משכילים (שים לב שוב: אני מדבר על אתאיסטים, לא על חילוניים). אין לי מחקרים לאשש את דעתי, זה אינטואיטיבי... גם לא טענתי שדת היא עניין פשוט, להיפך, הרי רק בתגובה הקודמת שלי (זו שאליה אתה מגיב) ציינתי את ההשתכללות כאחת מאבני היסוד של הדת. לגבי ההצלחה של תלמידים במסגרת החרדית הייתי אומר כן ולא. מצד אחד תרבות הלימודים בהחלט תורמת להישגיהם (נשאלת גם השאלה מה לומדים) אבל מצד שני אני לא חושב שמערכת החינוך התורנית של ש"ס למשל היא אות ומופת להצלחה אקדמית... בסופו של דבר אני מעריך שאחוז הדוקטורים האתאיסטים הוא גבוה בהרבה ואחוז הרוצחים האתאיסטים הוא נמוך בהרבה מאשר ריכוזם באוכלוסיה. "אני זוכר בעודי חילוני כל חיי התמסרתי לאתרי פורנו, חיפשתי כסף וכבוד ונשים ולא עניין אותי שום דבר"
מעניין, רוב הבריאתנים שהתווכחתי איתם כאן הם חוזרים בתשובה. יש לך הסבר לסטטיסטיקה המעניינת הזו? אולי חוזרים בתשובה יותר פעילים באינטרנט? אני כמובן יוצא מנקודת הנחה שהגולשים פה לא ממציאים פרטים על עצמם כדי לנסות להרוויח כמה נקודות. אגב סטטיסטיקה מעניינת, מתברר שאותם חוזרים בתשובה נטו להיות בעלי אופי מסוים לפני שחזרו בתשובה (מכורים לפורנו, כסף וכו'). תמיד טענתי שכדי לחזור בתשובה צריך בד"כ לפחות אחת משתי התכונות: 1. גדלו בבית לא אתאיסטי. 2. אורח החיים שלהם גרם להם לתחושת ריקנות קיצונית יחסית. אני לא פסיכולוג, אבל אני יכול לנחש שיהיו פסיכולוגים שיראו בחזרתך בתשובה (בהנחה שזה אכן קרה) החלפה של התמכרות אחת בשניה (פרויד ואחרים דיברו על הקשר בין אמונה וטקסים דתיים לבין התנהגות כפייתית והתמכרות). "עד שיום אחד ניתקתי קשר עם כל עולם החומר וזכיתי לדעת מהי קדושה אמיתית"
תראה פעם מועדון 700 (תכנית בטמבלויזיה), כל יום יש שם עשרות אנשים שאומרים בדיוק אותו דבר, לפעמים ממש מילה במילה, על הלידה שלהם מחדש לתוך הנצרות האוונגליסטית. מה ההבדל בינם לבינך? הם גדלו בבית חילוני נוצרי בעוד שאתה גדלת בבית חילוני (לפחות ככה אתה טוען... ;)) יהודי. מבחינה סטטיסטית זה ההבדל היחיד. "הרי אפשר לראות בבירור שכל דתי הוא אובייקטיבי טהור"
"כי איזה אינטרסים יש לו לקשור קוביות לידיים אם זה לא אמת? לשמור שבת, לצום בכיפור, אלו דברים שקשה לעשות אותם, למה הוא עושה אותם אם זה לא אמת"
אולי כי הוא חושב שזו אמת?! על זה אין ויכוח. אני רק טוען שהוא טועה. ושוב, תבדוק מה פרויד אמר על הקשר בין התנהגות דתית רפטטיבית (תפילה, הנחת תפילין וכו') לבין OCD והתנהגות כפייתית רפטטיבית. "למה היהודים היו מוכנים למות עבור התורה, למה, אם זה לא אמת"
מוסלמים, בניגוד ליהודים, מתים יום יום גם בימינו למען הקוראן: בארץ, בעיראק, ובמקומות אחרים. "הרי ראינו שכשהיהודים ירדו לרמות שפל רוחניות איזה אסונות באו לעם היהודי".
עד עכשיו נמנעת מלטעון שחלק גדול מבני משפחתי נהרגו בגלל השפל הרוחני שלהם, למה להתחיל עם זה עכשיו? אגב, אם זו הסיבה שהם נהרגו, אני לא רוצה שום קשר עם האלוהים שלך. אבל הוא לא קיים אז זה לא משנה. בעצם בטח שזה משנה, זה לא הופך את אלוהים לרשע כי דבר דמיוני לא יכול להיות רשע, אבל זה אומר משהו על מי שנאמן בצורה עיוורת לאותו אלוהים דמיוני. יש כת מסוימת שנחשבת רעה חולה, אבל כשחושבים על זה, הם לכל היותר הורגים חתולים, לא תינוקות.

Charles Darwin

New member
המשך

"נבואות שכתובות בתורה במפורש, ומוצפנות"
כולם יודעים שהנבואות המוצפנות הכי טובות הן של נוסטרדמוס. הוא שם את התורה בכיס הקטן. "אל תדבר איתי על אבולוציה בתור מדע מדוייק"
לא דיברתי עליה כאל מדע מדויק. פיזיקה וכימיה הם מדעים מדויקים. ביולוגיה ורפואה הם מדעי טבע, אבל הם לא מוגדרים מדעים מדויקים. את הרפואה אתה מקבל? "מאקרו אבולוציה מעולם לא הוכחה"
זהירות, מנחם בן עוד יתבע אותך על גניבה ספרותית. “כמו שאמר האכסליי, לאנשים אין בעיה להאמין באבולוציה כל עוד יש להם יצרים ותאוות”
צר לי אבל זהו עוד שקר בריאתני (נוצרי) ידוע. דבר ראשון הציטוט הזה לא מיוחס לתומאס האקסלי המפורסם אלא לנכד שלו... ודבר שני, למיטב הבנתי זה ציטוט שקרי. אולי הגיע הזמן לשאול את עצמך למה המקורות שלך מרגישים צורך לשקר כל הזמן? אגב, אמרת שאתה מוכן לשנות את החתימה שלך לאנגלית. אני אשמח אם תעשה את זה (אני בטוח שדארווין הראשון גם ישמח, זה לא נראה לי נוח לשכב הפוך בקבר לאורך זמן). "ועמוק עמוק כל חילוני שדיברתי איתו הוא יודע את זה, אבל הוא מעדיף להתעלם בגלל שזה יחייב אותו."
אז הנה, מעכשיו כבר לא תוכל להגיד את זה יותר (אני חילוני ואני לא יודע את זה אפילו עמוק עמוק עמוק), אבל משום מה יש לי הרגשה שזה לא ירתיע אותך מלחזור ולומר את זה גם בעתיד... יאללה אין לי כוח (אנא סלח לי שהפסקתי באמצע). לילה טוב.

Wolverchenus

New member
תיאור - כאשר מישהו מנוצח בגדול

עד כדי כך שזה משפיל. בעברית : "נבעל". זה שפת אינטרנט כזו. תמונות עם הכיתוב OWNED נמצאות בכל מקום. הנה דוגמאות.

senhadrin

New member
עוד פעם השטות הזאת

- מוטציה מקרית גרמה לכך שגן מסוים המקודד את יצירת דופן התא של החידק, השתנה ונעשה עמיד בפני אנטיביוטיקה מסויימת וכך שאר בני מינו הוכחדו ואותו חיידק העמיד דורות חסינים. דברים אלו סבירים ויכולים להתרחש. אין זו אבולוציה שכן אין כאן שום יצירת גן חדש. - חיידקים רכשו גנים חדשים שעשו אותם עמידים בפני אנטיביוטיקה. אך בכל המקרים האלו התברר שלא היתה כאן יציר של גן חדש ע"י מוטציות מקריות אלא שהגנים החדשים נרכשו ע"י חילופי פלסמידים מחידקים שכבר היה להם גן זה לחידקים שעוד לא היה להם אותו. אין זו אבולוציה ואדרבה זהו מנגנון מרכב ומתחכם נוסף שהחידקים נבראו עימו. (העתקתי את זה מאיפה שהוא, אך די בכך כדי להוכיח שטענתך שיקרית)

Levos

New member
זו כן אבולוציה

האבולוציה, ברמתה בפשוטה ביותר מתארת בדיוק את מה שכתבת- יש שונות, למשל אלל שמקודד לדופן בצורה אחת ואלל אחר שמקודד לדופן בצורה אחרת. בנוכחות אנטיביוטיקה רק חיידקים שנושאים את אחד האללים שמגן מפני האנטיביוטיקה ישרדו, ושכיחות האלל באוכלוסיית החיידקים תגדל. זוהי מהות אבולוציה. השאלה הבאה היא מהיכן השונות. כפי שכתבת גן יכול להשתנות במוטציה מקרית וליצור אלל שונה. כך נוצרים לגנים קיימים אללים חדשים. אבל כמובן שבתווכי זמן גדולים יותר נוצרים גם גנים חדשים. כיצד? בדרכים שונות. הרבה פעמים מגנים קיימים שמוכפלים ועוברים שינויים. בדומה ליצירת אללים חדשים. ובסופו של דבר, מהו גן? אזור מוגדר בגנום שמקודד לmRNA. העתק של גן במקום חדש (כפי שקורה לעיתים קרובות כאשר טרנספוזונים עוברים ממקום למקום) הוא בעצם גן חדש, רק עם פעילות זהה. אך מוטציות מעטות בהעתקים הנפרדים בקלות גורמים להם להתפצל לתפקידים שונים- יצירת שני גנים נפרדים.

למעלה