היי אנשים!

Blink Girl

New member
היי אנשים!

היי מה קורה? אני רוצה להתחיל ללמוד לנגן על תופים כבר מלא זמן ויש לי כמה שאלות.... זה כיף? זה קשה? כמה זמן אתם מתאמנים? באיזה שלב אפשר לנגן ממש? היו לי עוד כמה ששאלות אבל שכחתי... סליחה ששאלתי הרבה פשוט זה נורא מעניין אותי..... פליז תענו לי ותכתבו עוד דברים על זה... תודה רבה :)

danezeq

Member
הנה דעתי:

א. בטח שזה כיף! - למדתי כמה כלי נגינה, אבל אין כמו תופים -בכלל אינני משייך את זה לכלי נגינה - זה משהו אחר לגמרי, שמעתי על אנשים שהפסיקו - ואני משתגע איך אפשר להפסיק, לא נראה לי שאפסיק איי פעם
כשתתחילי ללמוד אחרי שני שעורים בערך יהיה לך חשק לתופף כל הזמן - על הכל (המורות בבית ספר לא סובלות אותי בגלל זה - ועכשיו אני יושב בקצה הכיתה - הכי רחוק מהמורה, הם פשוט משתגעות מזה
!) אבל אחרי כמה פעמים תרגישי יום אחד שלא בא לך יותר לתופף - זה קורא לי פעמיים בחודש בערך ואני שונא שזה קורה לי - פשוט אין חשק לתופים אבל זה מסתדר תמיד למחרת, אגב שמעתי מעוד אנשים על התופעה הזאת זה מעצבן! יום אחד פשוט זה נמאס - וכל פעם אני דואג מחדש - אבל גם נרגע מיד שאני מגלה שזה היה זמני ביותר
אגב, גם לכם זה קורה? ב.כל קצב חדש קשה ואת תופתעי מעצמך איך את מצליחה בוקר אחד משהו שיום שלם התאמנת עליו ואפילו לא התקדמת...(ככה זה לפחות אצלי, ואצלכם?) ג.יש ימים שאני לא מתופף בכלל -וזה רק בגלל מבחן או מחלה -אבל רוב הימים אני לא יכול לעזוב את התופים וזה בד"כ בין שעה ל4 שעות (לא רצוף) ד. אחרי השיעור השני בערך אפשר לנגן קצב שכל מי שמצליח אותו מקבל מיד מוטיבציה להמשיך (שוב אני אפנה על חברי הפורום, גם אצלכם זה היה ככה?) תשאלי עוד
בקשר לשמות של כלים נדירים ומתופפים מפורסמים יש לך פה את chinchila ו Oribius ועוד כמה..

Kodak997

New member
שלום לך!

אוקיי... אז דבר ראשון, תופים זה כיף אם אוהבים את זה - אם את "חולת קצב" למשל. אבל אצלי לפחות לא ידעתי כמה אני אני אוהב את זה וכמה אני "חולה קצב" עד שהתחלתי ללמוד... ולא נראה לי שאפשר ממש לדעת אם תהני מזה לפני שמתחילים - אז פשוט נסי! אם זה קשה? לא - זה כלי כמו כל כלי - יש כאלה שאומרים שזה הכלי בין הקשים כי זה דורש הרבה קואורדינציה ומיומנות, אבל בתופים כמו כל כלי צריך להתאמן והקואורדינציה והמיומנות באות עם הזמן לדעתי. גם אם תלמדי גיטרה למשל תצטרכי לשבת ולהתאמן כדי להוציא דברים יפים (דברים מעבר לאקורדים אני מתכוון). אני לומד בערך שנה, אבל יש פה מקצוענים ומנוסים הרבה יותר ממני!! אני אגיד לך איך זה היה אצלי (מניסיוני העשיר והארוך
) - אחרי חודש בערך הצלחתי להחזיק כמה מקצבים בסיסיים ולעשות את זה די יציב, טכניקה ומעברים באו עם הזמן... וגם רעיונות... פשוט נסי להקשיב לכל מיני סטיילים ולנסות הכל... אה! אם החלטת שאת הולכת על זה - קני מטרונום! זה דבר חשוב מאוד בשביל יציבות - אני אישית ניגנתי משהו כמו 8 חודשים בלי מטרונום, ורק אחרי שקניתי גיליתי כמה זייפתי בקצב וכמה מיהרתי... אז זה חשוב ויופי שאת שואלת שאלות! אחרת איך תדעי? אז
ותהני

chinchila

New member
תביאי לראש...

אם יש לך שאלות אז כן, יש כאן אנשים לענות. לגבי אם זה כיף... כשמגיעים לרמה מסויימת ומתחילים להרגיש שאת יוצרת מוזיקה שאת אוהבת ויוצרת אותה טוב... אין הרגשה טובה מזאת! אבל בפשוט יותר, כן זה כיף לא נורמלי, מכשיר אדיר להוציא עצבים, להוציא אנרגיה או לכוון את האנרגיה העודפת למקומות יצירתיים!

danezeq

Member
אינני מסכים שלתופף = הוצאת אנרגייה

כשאני באמת מתעצבן אני זורק את המקלות על המחשב או על הקיר (ועושה לו מזכרת
), טוב הגזמתי קצת
כשאני מתופף אני לא מוציא אנרגיה - להפך אני מרגיש שאני אוגר עוד אנרגייה, (אם משהו לא מצליח לי
) שמתי לב לזה שאם אני מנסה "להוציא את הכעס" דרך מעבר - זה רק מכניס אותי יותר לעצבים במילים אחרות: אם אני מתופף לשם הוצאת כעסים - זה לא יהיה קצב אלא סתם מכות רצח למצילות

צו

New member
הרגשה...

לדעתי זה מאד כיף. אני מתופפת רק חודשיים אבל אני מאד מאד מאד נהנת מהתיפוף עצמו. גם אני כל הזמן רציתי לתופף והשנה סוף סוף התחלתי אז אני מציעה לך להתחיל כמה שיותר מוקדם כי עכשיו אני מצטערת שלא התחלתי קודם...

Blink Girl

New member
יש לי עוד שאלה...

זה שאלה קצת(מאוד) טיפשית... אני יודעת שנגיד בפסנתר יש תווים מסויימים ונדמה לי שלגיטרה יש הרי תווים אחרים... איך בדיוק נראים תווים כאילו לתופים(זה בטח נשמע מוזר פשוט לא ברור לי כל כך איך...) תודה

Blink Girl

New member
יש לי עוד שאלה...

זה שאלה קצת(מאוד) טיפשית... אני יודעת שנגיד בפסנתר יש תווים מסויימים ונדמה לי שלגיטרה יש הרי תווים אחרים... איך בדיוק נראים תווים כאילו לתופים(זה בטח נשמע מוזר פשוט לא ברור לי כל כך איך...) תודה

Kodak997

New member
סלחי לי אני ממש לא מסכים איתך...

זאת ממש לא שאלה טפשית!!!
אני אישית בשיעור הראשון מאוד הופתעתי שיש תווים לתופים וזה מאוד לגיטימי כי סה"כ בתופים כמעט אין מלודיה (גבהים של צלילים). אבל בגלל שמתופפים צריכים בכל זאת לתקשר איכשהו, המציאו שיטה שנראית בערך כמו תווים של פסנתר/גיטרה (כלומר חמשה), רק שתו מסויים בחמשה מייצג חלק מסויים בתופים. למשל: עיגול בשורה השלישית מלמטה (הדו הגבוה בפסנתר אני חושב) מייצג את תוף הסנר, עיגול בשורה הראשונה (איפה שנמצא פה) מייצג את תוף הבאס. מצילות מיוצגות בעזרת איקסים מעל ומתחת לחמשה, בכל מיני צורות. השיטה של אורכי התווים (רבעים, שמיניות, חלקי 16 וכו´) היא אותו דבר בדיוק (עיגול מלא עם קו= רבע, עיגול מלא עם קו ודגל=שמינית, וכו´). נ.ב. תשאלי מה שאת רוצה, גם אם זה נראה לך טפשי - אני בטוח שאנשים יבינו אותך ויענו

HelloweeN

New member
לתוים של תופים קוראים צ´רטים.

הם שונים לחלוטין מתווים רגילים, לפי דעתי, הרבה יותר קל לקרוא אותם. כשתתחילי ללמוד המורה שלך אמור להסביר לך אותם, ואת כל המאפיינים שלהם, הפסקות, שמיניות, רבעים, שש-עשריות ועוד....

danezeq

Member
בנוסף לכך

שלא כמו פסנתר וכלים אחרים -התווים של תופים לא מוסכמים ב 100 אחוז- יש המון שיטות, כבר ראיתי 3 שיטות ושמעתי על עוד אחת

למעלה