היי אנשים

שונרא2000

New member
היי אנשים

מה קורה? אני חדשה פה. אני צמחונית שמנסה להיות טבעונית אבל מפחדת כי גם ככה חסר לי בי 12........ אז מה שלומכם? מה אתם ממליצים לי לעשות??

אדווה ג

New member
היי שונרא!

גם אני צמחונית חדשה פה... בכל מקרה, B12 אפשר להשלים בכדורים, וכמובן לאכול מאכלים מהצומח שמכילים B12. לדעתי, אחרי שתהיה לך כמות תקינה של B12, תעברי לטבעונות. בהצלחה.

diday

Member
אשמח ללמוד. איזה??

רק אל תגידי לי ירקות ופירות לא רחוצים. זאת לא תחלופה נאותה.

diday

Member
צודקת המאמר באמת מסביר שאין B12 ../images/Emo10.gif

בצומח!!! בקשר למוצרי סויה מותססים שמצוינים במאמר, אני רוצה לציין שבספרים ישנים נטען שכל דבר מותסס משמש מקור לB12 ובמיוחד כרוב חמוץ. כבר הוכח שאין זה נכון. את יודעת אולי שהודו היא המדינה בעלת המספר הגבוה ביותר של VEGANS באחוזים ובמספרים מוחלטים. הם חיים ללא מחסור בB12. המקור שלהם לB12 הוא לא צימחי אלא המים שמלאים בחידקים. אותם מים שאת לא יכולה לשתות. VEGANS מהודו שחיים באירופה ששם המים לא נגועים מגלים את כל הסימנים לחוסרי B12.

epeleg

New member
אבל יש מוצרים מתוספים

היום יש מגוון ענק של מוצרים צמחיים\טבעיים מתוספי B12 תרכיז ויטמינצ´יק \ קורנפלקס ועוד, צריך רק ללכת לסופר ולהסתכל על המרכיבים של המוצרים

היי שונרא! ../images/Emo13.gif

בהצלחה!
אני צמחוני ובזמן האחרון אני חושב שאני הופך לטבעוני (זה תהליך שנמשך רק כמה שבועות... עוד מוקדם להגיד). לפי מה שאני יודע, גופם של אנשים בריאים מייצר בעצמו B12. אבל אני ממש לא מומחה בנושא. אולי כדאי שתתייעצי בפורום רפואה משלימה? ואגב, למה את מנסה להיות טבעונית? כדי לחסוך סבל?

למעלה