היי אסנת, כפי שסיכמנו הריני שואלת כאן..

היי אסנת, כפי שסיכמנו הריני שואלת כאן..

אז ככה . יומולדת לבן בגן טרום טרום חובה (גילאי שלוש ארבע) מה ניתן לעשות? ואיך? וכמה (כמויות)? למה אני כבר יודעת... חשבתי לתת לזה טייטל "יומולדת ממתקים" או "יומולדת מתוק" ולעשות שולחן של קישוט עוגה בחימר המתוק, שולחן של פירמידת טופי וקיסמים,ו?.... את מוזמנת לתת רעיונות אחרים גם תודה תודה טלי פוסט-פדג'

מפעל הממתקים. שהילדים יכולים להבין לבד.

אפשר לעטוף לכל ילד את הממתקים שהכין בצלופן וסרט וזה יוצא מקסים. נותנים לילדים מערוכים וחותכנים, אפשר גם סוכר צבעוני ונותנים להם להכין ממתקים.

מקסים! תוכלי לפרט קצת

איזה הוראות לתת למפעל ממתקים? תוכלי לשלוח לי תמונות למייל כדי שאדפיס ואשים דוגמאות על השולחנות?

אז ככה:../images/Emo214.gif

מכינים סוכר צבעוני: שמים סוכר רגיל עם צבע מאכל נוזלי בתוך שקיות ניילון. עושים ווש ווש ווש עם הידיים כדי שהצבע יתערבב. אפשר ליצור כדורים, להרטיב מעט ולגלגל בסוכר הצבעוני. אפשר לרדד שכבות של חימר מתוק/בצק סוכר ולהדביק אותן עם מעט מאד מים. חותכים עם חותכנים קטנים. אפשר ליצור נחשים מצבעים שונים ולגלגל אותם ולשטוח אותם ולנעוץ בהם מקל. בהצלחה

סרט נע ראיתי בשעורי אמנות שונים ,

בענייני בישול עם ילדים, חשבתי שלך יהיו רעיונות יותר טובים משלי... אנא אערף? אולי שאחד יחתוך, אחד ידביק עם רויאל אייסינג , אחד יקשט עם סוכריות ובסוף , שלוש אמהות תפרדנה בין הניצים, אמא אחת תתנצל על הכתם בספה....

נשמע לי נהדר:

ואפשר בעוד דרך: לשים לפי הסדר את החמרים/כלים הדרושים לכל שלב, וכל ילד עובר ומעביר את הסוכריות שלו את כל השלבים, כולל אריזה. למשל: יצירת כדורים טבילה במעט מים גלגול בסוכר צבעוני נעיצה של מקל הכנסה לשקית צלופן קשירה נראה לי מדליק!!

אפשר לתת לילדים לקשט לבד את העוגה

מכינים עוגה פשוטה ללא קרם (הקרם מלכלך את הקישוטים ויש ילדים שזה מעצבן אותם). מלמדים את הילדים להכין פרחים מטופי (אפשר בעזרת תבניות). אפשר לתת לילד חותכנים של אותיות השם שלו - כדי שיכתוב את שמו על העוגה. מצורף צילום של עוגת יום הולדת של שלוש בנות עם כל הקישוטים שהילדים הכינו ונתנו להן.

פיסול דמויות על כלים חד פעמיים

כאן עם חימר מתוק. אפשר גם עם בצק סוכר. גם כאן כדאי לעטוף בצלופן. אפשר לחשב כ-50 גרם לילד. כדאי לארוז לכל ילד את הכמות שלו - אחרת כל הזמן הם מבקשים עוד ולא מתמקדים בעשייה.... שיהיה במזל טוב ובהצלחה אסנת

מקסים! אבל החימר עדיין רק כשיוצאים איתו

הביתה, לא? איך מקשים אותו כדי שלא יתקווצ'ץ?

הוא לא ממש רך. אבל רצוי לתת לו

להתייבש כשמגיעים הביתה ואז לארוז שוב. אם לא אורזים לפני שהולכים הביתה הצלחת נופלת והכל נשבר והילד בוכה וצריך להכין איתו הכל מחדש. מאז שאני אורזת עבודות בצלופן הצלחות אינן נופלות יותר..... בהצלחה אסנת

אסנת,תודה! היה מקסים!

הילדים עבדו בשקט מוחלט...(אולי בגלל שהם היו עסוקים בלזלול חלק נכבד מחמרי הגלם...) בסוף כל ילד קיבל עטיפת צלופן יפה עם עבודותיו (הכפית, שהיתה להיט, שיפוד ממתקים ונשיקה צבועה בצבעי מאכל טבעיים שלך) והם גם קישטו יפה מאוד את עוגת היום הולדת. ובסוף כל ילד קיבל תעודת קונדיטור....(הילדים קיבלו גם כובעי טבח וסינרים חד פעמיים אבל לא כולם רצו ללבוש אותם)

למעלה