היי. אשמח לעצה.

ZiMZiM

New member
היי. אשמח לעצה.

שלום. לפי כל הסיפורים ששמעתי מסביב, עושה רושם שדרום אמריקה הוא יעד שיתאים לי. רק מה, אני מוגבל מבחינת הזמן שאני אוכל בעצם לטייל - בין אפריל לספטמבר (סוף ספטמבר) לערך. הבנתי שמזג האוויר אינו אידיאלי בדרום אמריקה (לפחות ברוב איזורי היבשת והארצות) ודי קריר. האם כדאי בכלל לנסוע בתאריכים הללו? האם ישנה אלטרינטיבה - אולי כדאי לשנות בכלל את נתיב הטיול אם זה לא מתאים.. תודה רבה, עמרי.

kogawa

New member
לא אידיאלי?

בוא נראה: קרנבל לה גראנד-פודר בסוף מאי בלהפאס בוליביה. קרנבל אינטיראיימי בקוסקו פירו - השני בחשיבותו ביבשת 21-24 ביוני קרנבל Virgen Del Carmen בפאוקרטמבו פירו 15-17 ביולי לא מצליח למצוא תקופה טובה יותר לבקר במדינות האנדיניות מהתקופה הזאת!

natyh

New member
ובא נשבח את נשיא פרו

הנוכחי וזה שהיה לפני הדיקטטור היפני אלברטו פוגימורי שנודע בכינויו אל צ'ינו כלומר הסיני ... מה הקשר לך תבין... אלאן גרסיה פרז על חידושו המוצלח של פסטיבל האינטי ראייימי . ביוני בקוזקו פירו למעשה הקרנבל האותנטי הכי חשוב ביבשת . אריבה אלאן

ZiMZiM

New member
זה מה ששמעתי בכל אופן...

אני מוזן משמועות בכל הקשור לנושא הזה, בין אם דרך חברים או בין אם בדרכים אחרות. העניין הוא שהכל בנושא זה כמו סינית בשבילי, אני מנסה למצוא לי הקבלה כדי לראות לאן אני מכוון את עצמי - ברמה כזו שאני מקביל כל עיר שאומרים לעיר אחרת (בארץ) שאני מכיר =) בכל מקרה, אני מנסה לתכנן טיול, כמו שאמרתי, בחודשים אפריל עד ספטמבר. אין לי שום רקע או ידע כללי לגבי מה אני נכנס אליו (מהו הטיול) ולאן.. אשמח להכוונת או אפילו קישורים לאתרים שאוכל לקבל מהם רקע כללי להתנהלות עניין הטיול (מקומות, התארגנויות וכו') תודה רבה על ההיענות, עמרי.

lala land

New member
../images/Emo207.gif טיול אפריל - אוגוסט

נצל"ש שלום ! גם אני מתכנן את טיול טיפה יותר קצר, מאמצע אפריל, עד אמצע אוגוסט, למרכז ודרום אמריקה. אשמח לשמוע מנסיונכם העשיר באילו יעדים \ אזורים מזג האויר יהיה הכי סימפטי ואוהד בטווח הזמנים הזה, על מנת להנעים את טיולי כמה שיותר, ושלא אצטרך להתחבא ולחמוק מסופות טועות... תודה מראש!

natyh

New member
הכי טוב לענות לשאלות הללו

במסגרת שירשור היכרות : היעדים די דומים ,ועדיף לענות בבת אחת לכולם מאשר לענות פרטנית לכל אחד . מבטיח תוך שבוע שירשור היכרות בו יענו השאלות שלכם בנושא יעדים וכמובן יעלה די הרבה חומר שיעזור לכם לתכנן. תיכנון טיול בעולם השלישי , לא נגמר בארץ , הוא מתחיל בארץ וממשיך תוך כדי טיול למעשה את עיקר התיכנון עושים שם , על סמך הרבה נתונים שמשתנים כל הזמן, וידע נוסף שצברתם : לכן המלצתי בשלב ראשון ללמוד ספרדית , המקומיים הם מקור מידע עצום , כמו כן הרדיו והטלויזיה המקומיים , הבנת השפה נותנת כלים מאד חשובים לתיכנון העיקרי , דבר חשוב אין בעיקרון סופות טועות אם התחלת לטייל באפריל הזמן הכי טוב למרכז אמריקה בתנועה דרומה אתה תמיד במצב טוב , כי אז תגיע בסביבות יוני יולי לדרום אמריקה עונה מצוינת למדינות כגון קולומביה אקודור צפון ברזיל . דרום ומרכז אמריקה הם חבלי ארץ ענקיים ולכן נעלה מאמרים חוויות ותשובות לשאלות נפוצות לפורום יש הרבה כלים לעזור למטיילים לא רק כאן בארץ אלא בעיקר שם בזמן הטיול : כגון 1 במסגרת מציאת שותפים ביבשת עצמה , רוב החיפוש הוא שם לא פה. 2 במסגרת הכונה לאתרים ספציפיים בזמן בו אתם שם . 3 במסגרת המלצה על אנשי שלומינו : בספרדית gente de confianza אנשים שניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות בזמן הטיול כי יש להם מוניטין במשך שנים אם המדובר בחמר בטרקים בהוארז בהרים , אם המדובר במדריכי ראפטינג על האפורימאק , אם המדובר באכסניה בה ניתן לשמור כסף וחפצי ערך בזמן יציאה לטרקים 4 במסגרת העלאת חויות וקשר עם הביית , רוב השאלות שנראות לכם כרגע מכשול ענק יענו בזמן הטיול בקלות ותגלו כי דוקא דברים אחרים עליהם לא חשבתם כאן : כגון כללי התנהגות בשטח : כגון מה עושים בטרק אם פתאום ירד שלג בלתי צפוי .. ( היה מקרה כזה בשנה שעברה בפרק פוייוה דרום צ'ילה דוקא בעונה אעלה קישור מהקומונה בהזדמנות ) .? התשובה לא יורדים משבילים מסוטמנים ואם מאבדים כיוון חוזרים לנקודה האחרונה אותה זיהינו וחוזרים חזרה המטילים שם עש ואת כל הטעויות האפשריות המשיכו הלאה בשלג איבדו את הדרך והחלו לרדת בולדרים מצוקי ענק , בכיוון לנחל אותו ראו לידו היתה דרך , כתוצאה מכך הלכו לאיבוד והפכו טיול בפרק ברמת קיטנה , לטיול ברמת הישרדות כאשר המחלצים פגשו בהם , הם היו כל כך סחוטים שהחליטו לחזור לארץ. שמירה על כללי התנהגות מאד פשוטים היו פוטרים אותם מהשטות הזו , כמובן שאת העצות הללו שנרכשו דרך הרגליים בזמן רב ניתן בזמן ובמקום המתאימים. כגון היכן מומלץ לא לטייל חשש סביר מחטיפה לדוגמא קולומביה או היכן אפשר לטייל גם בקולומביה ללא חשש . דוקא אלה הם המכשולים הגדולים , לצורך כל הדברים הללו הצטרפו מומחים לפורום , אני מתכנן לארח כאן אנשים שהם מומחים בדיוק לדברים הללו , גם לי יש ניסיון לא מבוטל באזור , ועם הזמן כל השאלות גם כאלו שלא נשאלו והניסיון מראה שדוקא הם אלו שצריכות היו להישאל יענו . הפורום פתוח 24 שעות שבע ימים בשנה כולל שבתות וחגים , אתם מוזמנים להיעזר בו במיוחד במהלך הטיול , למעשה הפורום הוקם למטרה הזו בדיוק כביית למטילים בזמן הטיול ואחריו , הפורומים שאני מכיר נכון להיום לא נתנו פיתרון לדברים החשובים באמת וכתוצאה מכך הפורומים היו פורומים בהם אנשים מתחלפים : פורום למטייל אליו אנשים מגיעים לפני טיול ועוזבים , וכנ"ל פורומים אחרים . הפורום הזה הוקם כדי להיות פורום מחובר , לא תמצאו בפורומים אחרים כמות כזו של מומחים פעילות דומה , אירוחים , ואני מקוה בהזדמנות הראשונה להוסיף עוד מומחים ומנהלים. פורום דוקא בתפוז שהוא כן פורום מחובר ולכן אנשים נשארים בו הוא פורום טיולים בארץ בתפוז שפורום זה ישאף לההיות דומה לו את כל הדברים האלה ויותר מכך אני מבטיח להתחיל במסגרת שירשור ההיכרות ביום ד הבא , ובמאמרי הפורום.

lala land

New member
מצפה לשרשור הכרות !

תודה רבה על ההתייחסות העניינית והמלמדת אומנם יש לי עוד זמן מה עד הטיול המיוחל באפריל, אבל לפי טיב התגובות והרצון הטוב וההשקעה בהודעות (הן שלך והן של שאר המשתתפים) אני בטוח שאצא לטיול הכי ערוך, משכיל ובטוח שאפשר. כאמור אני מצפה לשרשור ההיכרות אני בטוח שיצוצו עוד חבר'ה שמתכננים טיול בפרק זמן שאני מתכנן ונוכל ללמוד אחד מהשני. הזמנתי את הספרים שהמלצת לי של הSHOESTRING למרכז ודרום אמריקה. לצערי נכון לעכשיו לאחר ישיבה קצרה עם שותפיי לטיול מרכז אמריקה טיפה ירד מהפרק, ואני מאוכזב קמעה. כרגע הנתון שהכי מנתב את הטיול, ומהווה דאגה הוא מזג האויר. אם נגלה שבכל זאת אפשר לשלב את מרכז אמריקה מבחינת זמני מזג אויר אני מאוד מקווה שזה יחזור להיות על הפרק, למרות שאינני מכיר את מרכז אמריקה בכלל (גם את דרא"מ לא, אבל שומעים הרבה יותר) יש משהו שמאוד מגרה ומושך אותי למקסיקו, פנמה, קוסטה ריקה, ואף קובה טוב אז אולי עוד באמת מוקדם והרבה עוד ישתנה, מקווה שרק לטובה !

אפשר לטייל במרכז אמריקה

רק בקצרה - אני טיילתי בקוסטה ריקה, גואטמלה ומקסיקו בחודשים אוגוסט-ספטמבר (לפי כמה שנים טובות) ובהחלט אפשר לטייל שם. אמנם זו נחשבת "העונה הגשומה" אבל זה אומר שכל היום חם ושמשי ולפעמים אחה"צ יורדים גשמים. כמובן שהכל עניין של מזל, אבל אם אתה רוצה לטייל שם, אין סיבה לא לעשות את זה.

למעלה