היי אשמח לעצות

היי אשמח לעצות../images/Emo9.gif

אז התחלנו את ההכנות למסע בבית ספר,נרשמתי אבל אני מלאת ספקות. אני ממש חוששת לא יודעת אפילו למה,אני תמיד רציתי לטוס למסע ללכת במחנות עם דגל ישראל ולשיר את התקווה אבל פתאום שזה כ"כ קרוב אני מתחילה לחשוש... אני בעיקר חוששת מהמזג אויר אנחנו נוסעים במרץ וממה שהבנתי זו עונה ממש קרה בפולין ואפילו יתכן שיהיה שלג... אז רציתי לדעת אם מישהו מכם גם סבל מכ"כ הרבה ספקות וחששות? מישהו מכם נסע במרץ בשנתיים האחרונות ויכול להגיד לי עד כמה ממש קר שם?(אני ממש רגישה לקור) ואם למישהו יש להמליץ לי על נעליים טובות שאפשר לקנות שאני אוכל ללכת איתם כל המסע שיחממו לי את הרגליים.. וחוץ מזה אשמח לעוד טיפים ולעידודים
.

We Never Close

New member
אהלן ../images/Emo9.gif

אני יצאתי למסע לפולין בנובמבר השנה, עד כמה שהבנתי זה היה תחילת החורף. בכל הימים היה קר מאוד יחסית לארץ, אבל ממש לא קפוא, ז"א חולצה דקה+חולצה תרמית+סוודר+מעיל היה מספיק, ובחלק מהימים גם בלי מעיל. [וכמובן שגם כפפות, צעיף, כובע, גרביים תרמיות ומחממי אוזניים, וגם שקיות חימום היו מאוד יעילות - מומלץ.] ביום האחרון למסע ירד שלג בערך חצי דקה [
] וזה היה היום הכי קר, כלומר 2 זוגות גרביים תרמיות מינימום. עכשיו אני חושבת שזו התקופה הכי קרה, אז ממש חשוב לקחת מיליון סוודרים, חולצות תרמיות ומעיל וכו', וגם כפפות מחממות וגרביים, כי זה פשוט סיוט שלא מרגישים את הידיים והרגליים. [אגב, כדאי גם לחשוב על משהו לחמם את הפנים, כי האף קופא..
] לגבי נעליים אישית אני ממליצה על ד"ר מרטינז או נעלי הליכה רציניות [כמו של טיפוס הרים וכאלה], הן אומנם לא מחממות אבל אם יש לך כמה זוגות גרביים מחממות זה מספיק, והיתרון הוא שלא חודרים מים לנעליים ונוח ללכת. מצד שני אם יש לך מגפיים או נעליים מחממות שלא חודרים אליהן מים, זה בטח יותר טוב. מזג האוויר היה אחד החששות הגדולים גם אצלי אז אני מאוד מבינה אותך, ואצלך יהיה הרבה יותר קר, אז בכלל.. אבל האמת היא שלמרות כל החששות, זה מסע כ"כ משמעותי, חשוב ומהנה, והוא באמת שווה את הכל. הקור משפיע ומציק, אבל בכל זאת, זה מתגמד לעומת העוצמות של המסע והחוויה המיוחדת הזאת. מקווה שעזרתי במשהו.. תהני!!

תודה רבה../images/Emo9.gif

היום נרשמתי וגם עוד שלוש חברות שלי בסוף יוצאות ככה שזה גרם לי להחליט לצאת סופית. למישהו יש אולי עוד טיפים?

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif טיפים

כן, גם אני חששתי והיה קצת קר אבל יצאתי באפריל. לצערי, אין נוסחת קסם למסע קל או נחמד יותר בפולין, בסך הכל אם את יוצאת עם חברות זה הכי טוב
קחי משהו שאת אוהבת לאכול, מוזיקה שתעזור לך בנסיעות ותפיקי את המירב

מסע לפולין לא אמור להיות מסע קל...

תפנימו.... מסע לפולין זה לא טיול שנתי והוא לא אמור להיות קל... מצד שני אין מדובר במסע של ייסורי גוף אלא במסע שיכול להוביל לחיבוטי נפש זהו מסע לכל החיים וגם משא לכל החיים שבת שלום

kabulkabul

New member
הנדל"ן היהודי בפולין......

מאוד יתכן שהנדל"ן היהודי היה בעצם הסיבה לרצח הקהילות

מבחינת ביגוד כמו שכתבו לך.

תתלבשי בצל, עם הרבה שכבות דקות. למטה עדיף חולצה תרמית, מומלץ שיהיה לך פליז טוב. מפנק ומאוד מאוד מחמם. פליז של חברה איכותית, פולרטרק או קולמביה, נורטפייס. זה דברים מאוד מאוד מחממים, אבל, וזה היתרון - הם לא כבדים, ועבים בטירוף, וחונקים ונורא מכבידים. הם יחסית דקים וקלילים אבל מחממים ומבודדים נורא. מבחינת נעליים - אני מטייל סדרתי, ככה שיש לי נעלי טיולים. רוב הנעליי טיולים, חסינות במים. רוב הנעליים החסינות במים בדר"כ מאוד חמות. במיוחד הנעליים שהגפה שלהם היא כולה עור. ואין סיכוי שלנעליים האלו יכנסו מיים או משהו כזה. בכל אופן, גם אם את לא קונה נעליי הרים, תחפשי נעליים רציניות, אל תלכי על אולסטרס ודומהם, הם לא יהיו נוחות לך לעמידות הממושכות, וגם יהיו מאוד קרות, במיוחד אם תדרכי על איזה שלולית איתם.

למעלה