היי אשמח לקבל מידע האם המיזם הינו בגדר חוקי

superweb1

New member
היי אשמח לקבל מידע האם המיזם הינו בגדר חוקי

חברי הפורום שלום רב
ראשית כל תודה על צומת הלב.

רציתי לדעת, האם אתר אינטרנט המקיים טורניר בין משתתפים שונים או כנגד מחשב כדוגמת משחק פרוטנינג'ה על כסף הינו חוקי?
יש לציין, שיש משקל גדול למיומנות אישית ולא למזל ולכן לא מדובר על קלפים או שאר משחקי הימורים למינהם.
האם אפשרי לירשום עסק זה במדינת ישראל או ארה"ב?

תודה!

הימורים באינטרנט ותהייה כללית שלי

חוק העונשין קובע -
"משחק אסור" - משחק שבו אדם יכול לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת.

זו הגדרת החוק. היתה לנושא זה גם התפתחות בפסיקה אבל ההגדרה נותרה כשהייתה.
נראה לי שכאשר מדובר במשהו שעלול להיות עבירה פלילית מצידך, זה המירב שתקבל בפורום אינטרנטי.
המלצתי אליך - גש לעורך דין ותתיעץ בנקודה זו כיוון שאני לא בטוח שעורך הדין שיעלה לך כשיוגש נגדך כתב אישום על ידי הפרקליטות על עבירה פלילית יהיה יותר זול.

ובכלל, חברים. לא מצליח להבין את זה. פעמים רבות אני פוגש ביזמים שרוצים לבצע פעולה שיש בה אספקטים אפשריים של הפרת זכות או חמחור מכך - הפרת חוק. וההתייעצות שהם מרשים לעצמם היא שאלת שאלה בפורום אינטרנטי.
זה נשמע לכם סביר או שאני זה שאינו סביר?
האם החסכון בכמה מאות שקלים ואולי כמה אלפי שקלים שווה לכם תביעה בהיקפים גדולים או סיכון למאסר?
מה אני מפספס?

יורם, לדעתי מה שאתה "מפספס"

הוא רק עומק חוסר הידע, עומק הבורות, גם בענייני חוק, גם בעניינן גודל הסיכון וגם בעניין החשיבות של היעוץ המשפטי.
בנוסף, אנשים אוהבים לשאול שאלות ולשמוע דעות, גם אם זה לא פותר להם בעיות. כך נראה לי לפחות.

Kiru

New member
שאלה מצוינת

אין לי כל קשר לשואל אבל אנסה להסביר את נקודת המבט.

איש מקצוע איכותי חי ונושם את המקצוע שלו מעבר למשקל היחסי שלו בחיים הנורמליים. כשאתה רואה שמישהו חושף את עצמו משפטית, מיד עולות לך בראש ההשלכות האפשריות – אתה רואה אותן יום יום אצל הלקוחות שלך.

איש כספים יקבל חררה אם יראה אם יראה איך ההשקעות מנוהלות בבית עסק ממוצע (בדר"כ – הכל בעו"ש...).

איש אבטחת מידע שיראה את הסטנדרטים באתר אינטרנט ממוצע, יזדעזע.

אבל אם כל עסק קטן יבקש ייעוץ מעו"ד, מרו"ח ומאיש אבטחת מידע (ומסוכן ביטוח, יועץ פיננסי...) – הוא יקרוס. לכן בעלי עסקים קטנים מנסים לצבור ידע מפה ומשם וללכת בין הטיפות. זה לא אידאלי, אבל אלה החיים.

בוודאי שהתאור שלך נכון

זה גם מסביר מדוע עסקים רבים כל כך נכשלים עוד לפני שהתחילו להתרומם. בעניין הזה כל מה שאני יכול לעשות הוא להפנות לספר הידוע והמצליח של רוברט קיווסאקי "אבא עשיר אבא עני". קיוואסקי מתאר את עצמו כאיש עסקים מאד מצליח, שבעצם התחיל מאפס, ואינו בעל השכלה פורמלית משמעותית, כותב בין היתר בספר הזה, בנוסף להרבה מאד עיצות אחרות, שהוא תמיד דאג ודואג להיות מוקף ביועצים מקצועיים, לרבות עורכי דין ורואי חשבון. אני חושב שאי אפשר לחשוד בקיוואסקי שיש לו אג'נדה נסתרת בעניין הזה.

צודק

אין לי מה לומר. גם אני תמיד אומר ש"ליגל" זו רק מחלקה אחת שצריך להתחשב בה אבל לא לפעול לפיה.
מה שאני אומר הוא אחר. לא כל דבר צריך ליווי משפטי מעמיק, אבל להתחיל בלי סקירה כללית והבנה של המאטריה המשפטית בה אתה נמצא (ופגישת יעוץ ראשונית לא עולה כל כך יקר) זו טעות.

אבל אכן. אני משוחד. מולי יושבים רק אלו שהבורות התפוצצה להם בפנים ולכן אני מזדעזע. אני מפספס את כל העשרות שניסו אם יצליח להם ולא התפוצץ להם.

חג שמח!!

cardo

New member
אולי גם אפשר בלי בטיחות בעבודה

יש בטח גם כאלה שיגידו שאין להם תקציב לקצין בטיחות ולציוד בטיחות בעבודה. העיקר להצמיח את העסק ולהשיג הכנסות, אחרי שיהיו הכנסות, נטפל כבר גם בנושא הבטיחות בעבודה.

מעבר לתשובה של יורם

השאלה הראשונה שלך: יחסית קל לומר שמשחק שתוצאותיו תלויות יותר ביכולת הוא משחק מותר ומשחק שתוצאותיו תלויות יותר במזל הוא משחק אסור. הבעיה היא שבמציאות, רוב המקרים אינם מקרי קצה מובהקים, אלא בשטח האפור. אתה אומר שמשחק מסויים תלוי יותר ביכולת מאשר במזל. איך קבעת את זה? מה המומחיות שלך בנושא? האם אתה מומחה לסטטיסטיקה או שהצטיידת בחוו"ד בכתב של מומחה? אני מעריך שלא.
השאלה השניה שלך לגבי רישום: אם הכוונה שלך היא רישום במע"מ כעוסק מורשה, התשובה היא שאם לא תרשום בבקשה שלך לרשום אותך כעוסק מורשה, שבכוונתך לעסוק בפעילות בלתי חוקית, מעטים העיסוקים שיסרבו לרשום אותך. היו מקרים שאגף המע"מ ערך חקירות והעלה חשש שהכוונה לרשום עסק שמיועד לבצע פעילות בלתי חוקית, אולם, המקרים האלה נדירים ומעבר לכך, קיימת פסיקה של בתי המשפט המציינת כי חופש העיסוק הוא זכות יסוד, המוגנת בחוק יסוד ולכן לא בקלות יורשה לרשות מנהלית לשלול זכות זאת מאדם או מחבר בני אדם.
לגבי ארה"ב,
א. ארה"ב היא מדינה פדרלית ולא בכל המדינות שלה אותם חוקים. יש למשל מדינות שבהן גם פעילויות כמו הימורים וזנות הם חוקיים.
ב. איני בעל רשיון עריכת דין אמריקאי ואיני מומחה לדין האמריקאי. אם אתה מעוניין בתשובות בתחום זה, אני מציע לך לפנות לפורום שעוסק בדין האמריקאי או עוד יותר טוב, שתפנה לעו"ד בעל רשיון אמריקאי (ויש גם בארץ לא מעטים).

למעלה