היי אשמח לקבל עזרה מכם

BrokenDream103

New member
היי אשמח לקבל עזרה מכם

נרשמתי לאוניברסיטאות בר אילן והעברית לשנת הלימודים הקרובה באוקטובר, ואני ממש מתלבט בין פסיכולוגיה למשפטים.

בעיקרון לפי מה שהבנתי תואר ראשון בפסיכולוגיה לא מסמיך אותי להיות פסיכולוג בפועל, והוא גם לא ממש עוזר לי מבחינה תעסוקתית.
מנגד, יש את התואר במשפטים, שלפי מה שהבנתי פותח לי הרבה דלתות, לאו דווקא בעולם המשפט אפילו, אלא בפרסום, שיווק, כלכלה וכו'. (זה נכון?)

אם להיות כנה התואר בפסיכולוגיה נראה לי יותר מעניין. אבל אני פשוט לא רוצה להיקלע למצב שאין לי מה לעשות עם התעודה בסיום התואר. למשפטים אני גם מתחבר, אבל פחות.

כרגע התרחיש שאני מניח שיקרה הוא קבלה ודאית (לחוג לפסיכולוגיה) בבר אילן, ובעברית הסיכויים הגבוהים הם להתקבל למשפטים.
לפי מה שהבנתי, במידה ואני מקבל ממוצע 82+ בשנה א' באונ' העברית במשפטים, אני יכול בשנה ב' לעבור למסלול דו חוגי, ולשלב בזה פסיכולוגיה. האם זה ריאלי? או שזה שילוב קשה מדי? עדיין, בזמן הלימודים אני רוצה חיים, ואני שואל את עצמי אם שילוב של שני חוגים יאפשר לי בכלל לצאת מהחדר במעונות.

עוד משהו קטן- אשמח אם מישהו ירגיע אותי באמת בקשר לתואר הראשון בפסיכולוגיה. משיטוט ממושך באינטרנט הבנתי שאני פשוט יכול לשבת בבית עם התואר הזה ולקנח איתו את האף. ההתלבטות שלי בבחירת המקצוע נובעת בעיקר מהפחד שאמצא את עצמי בגיל 26 עם תואר ללא עבודה.

ללכת לפי הראש- משפטים, או ללכת לפי הלב- פסיכולוגיה?
מתלבט קשות.

beltal8

New member
בגדול,

אפשר גם לשלב (לרוב, פסיכולוגיה נלמד במתכונת דו-חוגית). אני ממליץ, למרות שאני רק בשנה א' ואין לי נסיון.. אבל מבחינה הגיונית זה נשמע.. ובכן, הגיוני. יש אצלנו חבר'ה שלומדים יחד עם משפטים, כלכלה, ביולוגיה וכמובן שסוציולוגיה או חינוך.. אפשרי, אבל אם הלב אומר פסיכולוגיה - תזכור שאם החוג השני כבד, הוא עלול למשוך את הציונים של פסיכולוגיה למטה.
וכמעט כל BA ישאיר אותך באותו מצב בסוף התואר הראשון.. זו רק דלת לתואר שני, אין מה לעשות..

Philip Jr

New member
אולי זה לא רלוונטי לך..

אבל יש גם אפשרות שבה לא צריך לבחור.. בבינתחומי שם למדתי פתחו השנה מסלול של דו-תואר, תואר מלא במשפטים ותואר מלא בפסיכולוגיה במסלול של 4 שנים, עם מערכת מובנית שמאפשרת זאת בנוחות יחסית. לא נראה לי שזה מתאים לך מאי-אילו סיבות, אבל רק ליידע..

לשאלותיך, הנושא של תואר ראשון בפסיכולוגיה ותעסוקה כבר באמת באמת מתיישן.. אתה פשוט צודק לגבי העובדות - תואר ראשון לא מסמיך אותך להיות פסיכולוג, והוא רק צעד ראשון (אם כי משמעותי לטעמי) בדרך לקריירה בתחומים רחבים מאד, שגם כוללים אגב פרסום, שיווק וכלכלה בדומה לתואר במשפטים..

THAT SAID, אני תמיד בעד ללכת עם מה שאתה מכנה "הלב", מפני שאם תעסוק במקצוע שאתה לא אוהב, סביר להניח שלא תצליח, ותסבול מכל רגע. רבים המשפטנים שעברו לפסיכולוגיה כשהבינו שעולם המשפט לא באמת בשבילם, והמסלול ההפוך הרבה יותר נדיר מניסיוני האישי.

גם אם תלמד פסיכולוגיה, בסיום התואר תמצא מה לעשות, כמו שכולנו מוצאים, ואם צריך תמצא משהו זמני עד שתשלים הכשרה נוספת כלשהי.

בהצלחה

למעלה