היי, אשמח לקבל פרטים לגבי התנהלות המבחן הפסיכומטרי

• פותח הנושא SENDA
  • פורסם בתאריך

SENDA

New member
היי, אשמח לקבל פרטים לגבי התנהלות המבחן הפסיכומטרי

אני לומד בעצמי לפסיכומטרי בעזרת הקורס האינטרנטי של EZWAY, הולך לגשת עוד יומיים, ואין לי ממש ידע על:

האם עושים את הפסיכומטרי על שולחן או על כסא עם ידית?
האם יש נייר תשובות אחד לכל הבחינה או נייר תשובות לכל חלק?
האם רשימת השם היא חלק מהזמן המחושב?
האם יש פרק זמן מינימלי (דקה אפילו) בין פרק ופרק?
האם דף התשובות הוא נפרד או חלק מהבחינה?
\
חיפשתי ברשת מידע אבל רוב המידע היה קורקטי ולא נגע לפרטים הקטנים.

אשמח לדעת מה קורה בפועל או אם יש כתבה טובה בנושא, אשמח לקישור

שיהיה בהצלחה לכולם

Praetor74

New member
איך מתבצעת הבחינה הפסיכומטרית

1. תלוי בכיתה - באיזו אוניברסיטה אתה נבחן? לפעמים כיסא סטודנט (זה עם ידית) ולפעמים שולחן.
2. טופס אחד לחלק של רב- בררה (8 פרקים) וכתובון למטלת כתיבה. לא קבלת כזה מאיזי?
3. השם שלך כבר יהיה מודפס על הטופס.
4. אם אין התאמה מיוחדת, אין הפסקה בין הפרקים.
5. דף תשובות נפרד מהבחינה.

SENDA

New member
תודה :) אז למעשה ניתן לסמן תשובות גם לאחר סיום פרק?

היי, תודה על התשובה המפורטת.

קיבלתי מאיזי אבל בגלל שאני בכלל לא בקיא, לא ידעתי למה לצפות בבחינה

שוב תודה על התשובה

שיהיה בהצלחה

נ.ב. אם יש טופס אחד לכל שמונת הפרקים, אז בעצם מה מונע ממני לסמן תשובות בפרקים קודמים שלא סימנתי קודם? בקורס ציינו לסמן תשובות במסגרת הזמן של הפרק עצמו.

TFNM

New member
זו שאלה מוזרה

אתה מבין שאת המבחן עושים פרק פרק?
עכשיו יש לך עשרים דקות ואתה בפרק השלישי,בעשרים דקות הללו אתה לא חוזר אחורה לפרק השני ועושה תיקונים או פוזל קדימה לפרק הרביעי ומתכונן מראש,פרק פרק.
בזמן הזה אתה עובד על הפרק השלישי עד שייגמר הזמן.
&nbsp
כמובן שאת התשובות אתה צריך לסמן במסגרת הפרק עצמו.
&nbsp
לשאלתך: טכנית אתה כנראה יכול לסמן תשובות לכל פרק שבא לך מתי שבא לך (למרות שאסור) וספק אם הדודה תשים לב,אבל באותה מידה אתה יכול לנהוג עם כפות הרגליים על ההגה,אתה כנראה יכול אבל למה שתעשה את זה?

SENDA

New member
למה לעשות את זה?

פשוט מאוד כי אם קורה ואני לא מסיים פרק, הדבר האחרון שאני ארצה לעשות בדקה האחרונה זה לסמן תשובות מהפחד שישארו לי תשובות לא מסומנות וככה לאבד את היכולת לענות על עוד תשובה.
&nbsp
במילולי ובאנגלית אני לפעמים מגיע לקצה, במתמטיקה יש לי בדרך כלל בין דקה לחמש דקות פנויות - האסטרטגיה שלי תהיה כנראה לנצל עד השנייה האחרונה לענות ואם צריך לנחש - בזמני החופשי :)
&nbsp
ועוד שאלת המשך לקודם - אנחנו מקבלים את כל המבחן ביחד או כל חלק בנפרד?
שוב מתוך המחשבה הקודמת שאם מקבלים את המבחן ביחד - יש אפשרות תיאורטית לחזור אחורה לשם פתירה של שאלות שלא הספקתי קודם...

TFNM

New member
הבנתי

אתה מקבל חוברת בחינה שמכילה את כל הפרקים (כולל פרקי הפיילוט,בלי להיכנס למה זה אומר עכשיו) זה שהכל בחוברת אחת זה פרט טכני גרידא,את המבחן עושים פרק פרק.
&nbsp
אם אתה מתכנן על ללכת אחורה וקדימה בפרקים אז תבין שאתה עושה משהו שאסור.
הפרקים השונים הם בצבעים שונים כדי שלבוחנים יהיה קל לראות אם מישהו נמצא בפרק שהוא לא אמור להיות בו,אתה לא רוצה שהדודה תתפוס אותך.
&nbsp
מה שאני מנסה לומר זה-עזוב אותך שטויות,את המבחן עושים פרק פרק ומסמנים פרק פרק אל תחשוב על כל מיני קימבונים ורמאויות.
&nbsp
&nbsp
אם אתה עד כדי כך חושש מהמצב שבו תם הזמן ויש משבצות שיכולת לנחש ולא ניחשת אז רק שתדע שמה שנהוג לעשות זה בתום המבחן,בזמן שכולם נאנחים והדודה מסבירה את מה שהיא מסבירה אתה גונב כמה שניות לאחר שסגרת את מחברת הבחינה ומסמן את האליפסות הנותרות. גם זה אגב אסור אבל...אבל נו באמת.
&nbsp
&nbsp

Praetor74

New member
מה מונע לסמן תשובות אחרי שנגמר הזמן לפרק

בעיקר - חוסר זמן. ניחושים - אפשר לסמן, להמשיך לחשב - בעייתי - רק אם זכרת את התנאים של השאלה ומספרה - דבר שלא קורה לנבחן רגיל בדרך כלל...

למעלה