היי אתי@- מה הכנת אתמול

היי אתי@- מה הכנת אתמול

לארוחת ערב? אני, נאמנה לתהליך ניקוי המקרר שהתחיל שילשום, השתמשתי במנה האחרונה של מרק העוף שנשאר כבסיס למרק עדשים. שאלה- מה עושים עם העוף המכובס חוץ מלתת לחתולים?
 

אתי@

New member
הכנתי.......

מאפינס פיצה, יצאו טעימים מאוד, אבל קצת לחמיים. חשבתי שזה יצא יותר גבינתי. פלפלים קלויים - שמתי בתנור רצועות פלפלים עם שמן זית וקליתי עד שהם נראו כמו בצל מטוגן
לא יודעת מה אפשר להכין מעוף מכובס, אבל זו שאלה טובה לפורום מתכונים.
 

rona25

New member
אתי תוכלי לפרסם את המתכון למאפינס

פיצה שהכנת או להפנות אותי למתכון ברשת? נשמע טעים!
 

אתי@

New member
מאפינס פיצה

הערה: המאפינס יוצאים "לחמיים". מי שאוהב מאפינס "גבינתיים" - אולי כדאי לנסות לערבב עם החומרים גם קצת גבינה בולגרית ש"תרטיב" את המאפינס. בכל אופן עדיין לא ניסיתי לעשות זאת אז לא להתיחס לזה כהמלצה. מאפינס פיצה *************** חומרים: 2 כוסות קמח 1 כף סוכר מחוקה 2 כפיות אבקת אפיה 1/3 כפית פלפל שחור 3/4 כפית מלח 3 כפיות אורגנו גדושות 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת 1/3 כוס עגבניות מיובשות 1/3 כוס קוביות פלפל ירוק 2 כפות בצל קצוץ 1 ביצה 1/3 כוס שמן זית 3/4 כוס חלב ההכנה: 1. חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס. 2. רכך את העגבניות ע"י השרייתן במים רותחים כ- 10 דקות. אחר סנן וחתוך לקוביות. 3. ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, פלפל, אורגנו ופרמזן. 4. בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמן זית, בצל וקוביות עגבניה. 5. הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות מבלי לערבב יתר על המידה. 6. מלא כל שקע 2/3 מנפחו. אם נותרים שקעים ריקים - מלא מים עד כמחציתם. 7. פזר את קוביות הפלפל מעל ואת המוצרלה. 8. אפה כ- 25 דקות או עד להשחמה קלה.
 

kisses

New member
היי נועה סליחה שאני מתערבת

אבל אולי תפרקי את העוף תתגני אותו עם קצת אבקת קארי ותגישי עם אורז
 

Hadar p

New member
יש לי עיצה לעוף מכובס../images/Emo118.gif

את יכולה להכין ממנו כמו לביבות או חביתיות! חותכים את העוף לחתיכות קטנות, מוסיפים ביצה וקמח או פרורי לחם , תבלינים ואפשר גם פטרוזיליה, כוסברה וכאלו, שום לערבב טוב טוב ולטגן או כחביתיות או כחביתה גדולה. את גם יכולה לשים את זה בתבנית ולאפות אז זה יהיה כמו פשטידה כזו...
 
../images/Emo5.gif סליחה על ההתערבות וההתפרצות

מזה עוף מכובס ????????. עוף שהיה במכונת כביסה ?????
 
נו- רואים שאת לא פולניה ../images/Emo13.gif

עוף מכובס הוא העוף של המרק. הוא יוצא לבן כאילו כיבסו אותו באקונומיקה ולדעתי בערך באותו הטעם
אני ממש לא אוכלת ציפורים, ולכן, בהמלצת פורום מתכונים, אני אדחוף את השאריות לטוסטר אובן עם ריבת בצל ואראה מה ייצא. או שאני אשאיר לבחור להתמודד עם העוף, כי לי אין שום כוונה לאכול את הדבר הזה. וסיפורון קצר: לארוחת ליל שבת הראשונה בקרב המשפחה של גיא אמא שלו הכינה ברווז צלוי (סיפרת לכן כבר איזו שלנית מהוללת היא) ואני לא אוכלת ציפורים- בכלל. קצת פדיחה. מאז, שנתיים, הם דואגים כל ארוחה "מה הילדה תאכל?"
 
אי-כ-ס ...זה ממש נשמע מגעיל..

טוב אני צמחונית ולכן כל דבר כזה ממש מגעיל אותי....הקניבל שלי בטח היה שמח לאכול דברים כאלה....
 
מסכימה ביותר! הסיבה העיקרית

להפיכתי לצימחונית כילדה היה עוף בכל הצורות, בעיקר הפולניות. פרט לשניצל (כי אז אפילו אין לזה טעם של עוף). גם היום אני לא ממש אוכל בשר ומציפורים אני בכלל נמנעת.
 
קטעים..... קטעים אחותי גם אני רק

אוכלת שניצל.... אבל רק שניצל של חמותי שהוא דפוק דפוק.... ועם שום ושומשום.... יאמי יאמי
 

אמיקה

New member
מעוף מכובס עושים סלט עוף..

קוצצים כמה יותר דק (אבל עם סכין כן? לא קווץ´) את העוף מוסיפים שמיר קצוץ מלפפונים בחומץ - קצוצים בצל ירוק קצוץ מיונז + קצת חרדל (עדיף דיז´ון) + מלח + פלפל ו... וואלה מאחר ואני לא יודעת כמה עוף יש עליך אחותי, אז לא כתבתי כמויות. בכל אופו הרעיון הוא כמו סלט ביצים או טונה.
 

יעלי2

New member
סנדוויץ´ מעוף מכובס

לחם טוב פרוס מיונז על צד אחד חרדל על הצד השני פרוסת חסה כמצע זיתים או מלפפון חמוץ פרוס/פרוסת עגבניה אם מחחמים את העוף או מטגנים אפשר להניח גם פרוסת גבינה צהובה שנמסה באמצע. לא חייבים. נורא טעים.
 

נופר30

New member
ארוחת ערב קלה

חותכים את העוף המכובס קטן קטן בצל אחד קטן קצוץ מגררים גזר מגררים קישוא אחד חופן של חומוס ( אפשר מקופסא ) כוס אורז מטגנים את הבצל עד שישחים מוספים את העוף הגזר והקישוא ומטגנים עוד קצת מוספים אורז וממשיכים בטיגון ( סה"כ זמן הטיגון כולל האורז והגזר לא יותר מ 5-6 דקות ) מוספים תבלינים לפי הטעם ( מלח , פלפל , פפריקה ,אגוז מוסקט וכו´ ) אפשר להוסיף גם רסק עגבניות מוספים מים ( קצת פחות ממה ששמים לכוס כי העוף והגזר מפרישים נוזלים ואת לא רוצה שיצא נוזלי ) מבשלים 20 דקות ( או כמו שאני עושה 18 דקות ואז כבוי עוד כמה דקות עם מכסה סגור ) ובבקשה ארוחת ערב מלאה וטעימה ( אצלנו היה נהוג לאכול את זה בשישי בצהריים )
 
למעלה