מאפינס פיצה
הערה: המאפינס יוצאים "לחמיים". מי שאוהב מאפינס "גבינתיים" - אולי כדאי לנסות לערבב עם החומרים גם קצת גבינה בולגרית ש"תרטיב" את המאפינס. בכל אופן עדיין לא ניסיתי לעשות זאת אז לא להתיחס לזה כהמלצה. מאפינס פיצה *************** חומרים: 2 כוסות קמח 1 כף סוכר מחוקה 2 כפיות אבקת אפיה 1/3 כפית פלפל שחור 3/4 כפית מלח 3 כפיות אורגנו גדושות 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת 1/3 כוס עגבניות מיובשות 1/3 כוס קוביות פלפל ירוק 2 כפות בצל קצוץ 1 ביצה 1/3 כוס שמן זית 3/4 כוס חלב ההכנה: 1. חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס. 2. רכך את העגבניות ע"י השרייתן במים רותחים כ- 10 דקות. אחר סנן וחתוך לקוביות. 3. ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, פלפל, אורגנו ופרמזן. 4. בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמן זית, בצל וקוביות עגבניה. 5. הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות מבלי לערבב יתר על המידה. 6. מלא כל שקע 2/3 מנפחו. אם נותרים שקעים ריקים - מלא מים עד כמחציתם. 7. פזר את קוביות הפלפל מעל ואת המוצרלה. 8. אפה כ- 25 דקות או עד להשחמה קלה.