היי.... אתם יכולים לעזור לי?

היי.... אתם יכולים לעזור לי?

שאלה 1:זה הגיוני שמישהו שכותב ברמה מאד מאד גבוהה מגמגם? שאלה 2: אני לא יודעת אם אני מגמגמת.. מצד אחד יש מצבים מסוימים בהם אני מדברת שוטף ממש שוטף ומצד שני כשאין לי ביטחון בעצמי לפעמים אני קצת מגמגמת... אני חושבת שאני נכללת בהגדרה של המגמגמים וזה מפחיד אותי... לא נראה לי שאני מגמגמת אבל בערך בשנתיים האחרונות יש לי חוסר ביטחון עצמי שגורם לזה... מה דעתכם? האם אני מגמגמת או לא בהתחשב בנסיבות האלו? אשמח לתשובות לשתי שאלותיי בתודה יעל

stkachov

New member
תשובות

שאלה ראשונה: מה??? למה שאדם מגמגם לא יוכל להתנסח ברמה גבוהה??? איזו מין שאלה זאת... מגמגם לא שווה למטומטם ! שאלה שנייה: כבר הועלו פה מספר שרשורים שמתארים בדיוק את מצבך. אחת ההמלצות היא לעבוד על הבטחון העצמי ולשקול לפנות לטיפול פסיכולוגי או תרופתי. אני מציע שתגיעי לרופא המשפחתי והוא יפנה אותך.

לא התכוונתי שמגמגם שווה מטומטם

נראה לי שהתכוונתי למשהו אחר אני מכירה מישהו שכותב מאוד מאוד יפה ממש מדהים והוא בכל זאת מדבר בשפה מאוד עממית מאוד פשוטה... קשה לו להתנסח...מה אתה חושב על זה? לא התכוונתי ממש לגמגום אני מצטערת בקשר לתשובה השניה - מגמגם הוא מגמגם מלידה או שיש אנשים שזה מופיע להם באמצע החיים?

stkachov

New member
רוב המגמגמים

מחליפים מילים, משתמשים במילות עזר וכד'... כל זה גורם לכך שהשפה נשמעת לא גבוהה במיוחד. ולעומת זאת בכתב הם כותבים מה שהם רוצים ולכן הם מתנסחים מאוד טוב. זה לא מפליא בכלל. יש בפורום הרבה מאוד הסברים על תופעת הגמגום, איך ומתי היא מתחילה ומאיזו סיבה. אני מציע לך לעבור על הכל, וכך תקבלי תשובה לכל מה שמעניין אותך. שבת שלום

RobinhooDw

New member
אם אינך בטוחה אם את מגמגמת או לא

אז את כנראה לא מגמגמת, גמגום בדרך כלל מתחיל בגיל מוקדם, ואם מאוחר אז עד גילאים 12-14 גג... שאלה שתפתור את התעלומה : איך תגדירי את יחסייך עם הטלפון?
את מפחדת לענות או שלא חשבת על העניין בכלל ?

אני מצטערת על התגובה המאוחרת

המחשב לא היה זמין... טלפון? אין לי בעיה לענות לטלפון אני לא ממש אוהבת לדבר בטלפון... יותר קל לי להביע את עצמי בכתב ואם בעל פה אז פנים מול פנים... אבל אני לא מפחדת לענות. אצלי זה מתבטא בזה שאני צריכה הרבה זמן לתכנן מה שאני הולכת להגיד, וכשאני מתרכזת בזה יותר מדי מה שקורה בסוף זה שגם מה שתכננתי יוצא עם "אההה" כאלה או שהמילים לא יוצאות לי נכון אז אני צריכה לתקן את עצמי. ונראה לי שזה רק בשנתיים האחרונות (אני בת 18)... למרות שמעולם לא הייתי הפטפטנית של הכיתה אבל לא זכורות לי בעיות כאלה... ואני די בטוחה שזה בעקבות בטחון עצמי ירוד.. כי כשאני עם אנשים שאני מכירה ואוהבת אני יכולה לעשות מונולוגים שלמים בלי שזה יקרה לי. מצפה לתגובה

גם אצלי יכולת הכתיבה מצויינת , זה

די ברור , בדיוק כמו עיוור שיכולות המישוש , והריח והשמיעה שלו מצוינות , כך גם אצלנו הכתיבה אני קוראת כאן בפורום ולרובם יכולת הכתיבה טובה

VirtualBoy

New member
2 תשובות

לשאלה 1) לעניות דעתי אין כל קשר בין רמת ההבעה בכתב לבין רמת ההבעה בע"פ. אישית, תמיד ידעתי להביע את עצמי בכתב באופן צלול ברור ואלגנטי על אף היותי מגמגם. לשאלה 2) כן, לצערי לפי התיאור שלך ניתן להסיק שאת בהחלט יכולה להגדיר את עצמך כמגמגמת. אני מבין בהחלט שזה לפעמים כואב להסתכל במראה ויש מין תחושה כזאת "זה לא יכול להיות, זה לא אני" אבל בכל זאת, כל בעיה יכולה להופיע החל מרמה קלה ביותר ועד קשה, ממש כמו כל בעיה פסיכולוגית אחרת שיכולה להיות ברמה קלה מאוד ועד לרמה פסיכוטית שלא ניתן לרפא. התנחמי בכך שבעייתך מינורית.

זה ממש מעציב אותי אתה יודע?

תמיד חלמתי להיות מרצה באוניברסיטה עם עברית רהוטה ושוטפת ועכשיו כשמתברר לי שיש לי פגם גנטי שלא יוכל לאפשר לי לעשות את זה...מה אני אגיד לך זה ממש נורא. ולא חשוב מה המידה של הבעיה שלי.

dw

Well-known member
מנהל
יש פרופסורים מגמגמים

הקריטריון העיקרי לקבלת המינוי באוניברסיטאות הוא יכולת מחקר. הוראה היא רק ספיח.

stkachov

New member
ורוב המרצים גם שונאים להרצות

זה רק מעיק עליהם, אבל זה כן חלק מהתפקיד שלהם לצערם. אגב, את נשמעת כאילו את גילית את זה רק עכשיו. מה לא חשבת על זה אף פעם קודם?

b e ll

New member
יעל, אני מציעה לך לעבור על הדפים

בפורום ולקרוא מה שנכתב. אם חלמת להיות מרצה באוניברסיטה ואם זה מה שאת באמת באמת רוצה לעשות, תסמני לך מטרה ותחתרי אליה. תלמדי היטב, תוציאי ציונים טובים, תתחרי על מלגות בתחום העניין שלך. יש עוד הרבה מה לעשות לפני שהופכים להיות מרצה באוניברסיטה. זה מה שאני עשיתי למרות ובגלל הגימגום. החיים לא נעצרים בגלל הגימגום, החיים נעצרים רק אם את בוחרת לעצור אותם. שלא תיפול רוחך! את אותה יעל כמו אתמול ושלשום עם אותם חלומות ורצונות - כלום לא השתנה. אני מאחלת לך הצלחה מושלמת.

shoshyyy

New member
מי אמר שלא תוכלי

להיות מרצה באוניברסיטה ? את לא צריכה להיות עם עברית שוטפת. את צריכה שיהיה לך את היכולת ללמד ולהיות מובנת (במידה מסוימת). זהו. יש הרבה מרצים שהם בעלי שטף דיבור אבל לא יכולים להעביר שיעור ברור !!!!! אל תמנעי את זה מעצמך !

למעלה