היי אתם,

EaTit442

New member
היי אתם,

אחרי שקראתי את השרשור הפחמימתי ואת התפריט הממש מוצלח של אורי, רציתי לתהות מה התפריט היומי שלכם. לא כדי להראות שלדיים או בריאים מדי, באמת, הכל כולל הכל. בנתיים אני מנסה לשוב לעניין האוכל הלא מעובד. מה שאומר שארוחת הבוקר שלי כוללת פירות (יש מיליון שילובים אפשריים), ארוחת הצהריים מתחילה בסלט (אני בנאלית, זה תמיד עגבניה ומלפפון) וממשיכה באורז עם עדשים\אפונה או פירה או פירה בטטות (שוב, הבנאליות, הצילו?) וארוחת הערב היא שוב פירות. האמת שדי קשה לי לשמור על התפריט הזה, לא כי הוא לא מאוזן, יש בו פירות ירקות דגנים וקיטניות, פשוט כי כל הבית שלי מוצף במזון מעובד מדי ומכל עבר צצים טובלרונים ומאפי ברוקולי של טבעול. אההה! טוב, עכשיו תורכם- שלוש ארבע ו...? -יעל-
 

aradori

New member
היי את...

(הודעה בשעה נורמלית - רק בשבילך) לגבי התפריט שנתתי שם - קודם כל הוא בנאלי יחסית לכל מיני אנשים מוזרים כאן בפורום, וחוצמזה - זה היה שבת, אז "השקעתי" במרק - בימי לימודים, אין זמן ואין לי פיפי להכין משהו יותר מורכב מסלט ואורז (/תפו"א/בטטות). אבל יש כל-כך הרבה דברים קטנים שיכולים לעשות את הנ"ל מעניין... אורז אפשר לזרוק פנימה צנוברים ושקדים קלויים קלות אפשר להוסיף גזר מרוסק קוביות עגבניה תנסי להוסיף שמיר - זה יוצא אחלה (שלא לדבר על ימבה תבשילים פשוטים על בסיס תפו"א/כרובית/ברוקולי שיכולים לשמש כרוטב לאורז והופכים אותו למשהו מעניין. נא לרכוש ספר בישול הודי למגוון רעיונות בנושא...) סלט קודם כל למלפפון והעגבניה שלך, תוסיפי חלק מאלה: פלפל אדום, פלפל צהוב, גזר מרוסק, צנון מרוסק, בצל ירוק, רצועות חסה, שומר חתוך לקוביות, צלפים, מלפפון חמוץ (קוביות או מרוסק), פטרוזיליה/כוסברה/שמיר/בזיליקום/נענע חתוכים לרצועות... בגדול - מה שיש במקרר והוא לא מפלסטיק - יכול להתאים. זה לגבי סלט ירקות. תני צ´אנס גם לסלט "ירוק": קחי כמה סוגי חסה (ערבית, עגולה, חסה משי, חסה אדומה, מסוסלת וכו´) ורוקט אם את אוהבת - גם כאן אפשר להוסיף צנוברים ושקדים קלויים, אפשר גם קרוטונים... גם לרוטב יש מלא אפשרויות - חומץ בלסמי, שמן סומסום הולך אחלה עם סלט ירוק (שימי מעט - הוא די דומיננטי), רוטב ויניגרט (שמן-זית, חומץ בלסמי/חומץ בן-יין/מיץ לימון, מלח, אפשר שום, אפשר מעט סוכר, אפשר מעט חרדל...) ומה שבא לך... פירות יש מעט מאוד דברים שמנצחים צלחת פירות... רק צריך קצת לגוון. לכל עונה יש החבר´ה המיוחדים שלה. גם אם קצת יקר - כל קניות תפנקי את עצמך באחד מהפירות הסנובים של העונה. דובדבנים, תאנים, אננס וכו´... אפילו אם את מתה על תפוחים נניח, תנסי לקחת 2-3 גאלה, 2-3 סמית, 2-3 מזן אחר - לכל זן יש טעם שונה ומיוחד לו. שחקי עם זה. מהר מאוד תגלי שמה שחשבת שהוא ארוחה מונוטונית שחוזרת על עצמה יום-יום - בעצם הרבה יותר מעניינית ומגוונת ממה שנדמה לך. בתאבון. נ.ב. מה זה המאנצ´יז הזה?? היית באמסטרדם או משהו???
 

rastotman

New member
עוד רעיונות

אומנם לא לגמרי ירדתי לסופו העניין הזה של אוכל מעובד (אני באמת צריכה הגדרה), אבל יש כמה דברים מעניינים שניראה לי שאת יכולה להוסיף לעצמך, למשל איטריות אורז אם זה לא מעובד שממש כיף להכין אותן כי מספיק לשים אותן דקה במים רותחים. עוד משהו שאני אוהבת ועובד טוב עם כל דבר זה רוטב פילפלים של סגל, בלי חומרים משמרים, אבל עם דבש ככה שזה לא מתאים למהדרין- אישית אני לא חושבת שדבש בכמויות האלה זה כל כך נורא. מה עוד? פיטריות חיות זה נורא טעים, אבל יש דרך אחת ויחידה לאכול אותם, תנסו: אחרי ששוטפים את הפטריה המיועדת צריך לקלף את הקליפה הדקה שלה ולאכול אותה. כשניגמרת כל הקליפה צריך להוציא ולאכול את הרגל ואז צריך לחתוך עם היד חתיכות קטנות מהפטריה עצמה ולאכול- לפעמים זה אפילו יותר טוב משוקולד, בעיקר כשלא אוכלים שוקולד כי זה מעובד. עוד משהו בתחום החטיפים זה הגמבות הממש קטנות החדשות שבטח היה מעורב שינוי גנטי בתהליך ייצור שלהם, אבל כל עוד אני לא יודעת על זה הן עדיין מאוד טעימות, וגזר חי לשלב שהתפוזים מתחילים להיות רכים מדי ואף אחד לא רוצה לאכול אותם. והרוטב וינגרייט שאראדורי הציע יוצא ממש טוב עם חרדל וסוכר וכמה חסות טובות, גרעינים לא קלויים ונבטים מהסוג השמן והלא חריף (יאמי יאמי).
 
התפריט שלי היום...

ארוחת בוקר (כן לפעמים אני אוכל גם כזאת) : - דגני "כריות" עם "חלב" סויה (אל אל אל - משק צוריאל!) באזור הקערה, שתיים, שלוש...
ארוחת צהריים: קוסקוס עם ירקות שונים ומשונים (גזר, כרוב, אפונה) בתוספת פולי סויה מבושלים. פשטידת תרד מוצלחת למדי. ארוחת ערב (השערה, עדיין לא אכלתי): אני משער שסלט ירקות כלשהו (אני שם הרבה מלפפונים, הרבה גמבה, מעט עגבניות, הרבה בצל, מעט רוקט ובזליקום, לפעמים גרגירי תירס, גזר מגורד, לעיתים טופו מגורד או בקוביות, אם יש מבושל כבר אני מוסיף פולי סויה, גרגרי חומוס וכדו´, מעט פלפל חריף) פרוסות לחם אם כל מיני סלטים קנויים או לעיתים נדירות עשויים (חצילים, חומוס, טחינה וכדו´). רק להוסיף שאני בתקופה שאני אוכל גם הרבה ארוחת ביניים (מנשנש פירות, דגני בוקר, לבבות דקל [נישנוש ממש מוצלח!], אגוזים...) לא בדיוק אוכל לא מעובד, אבל אפשר להכין את רוב הדברים הקנויים שציינתי (אולי מלבד הדגני בוקר...)
 

Neta558

New member
פשטידת תרד?

אלון - איפה המתכון? ניסיתי להכין פשטידה טבעונית רק פעם אחת, וזה לא ממש הצליח. אשמח למתכונים לפשטידות שונות!
 

rastotman

New member
מה?

אמא מכינה פשטידות כל הזמן- למי שאוכל מעובד זה בהחלט מתאים רק צריך להוסיף מספיק קמח, או גבינת טופו, טופו רך או שמנת צימחית- העיקר שיהייה מה שיחבר. אמא הצליחה גם להציל קוטג´ טופו מזוויע שהכנתי עם המון מלח כשהיא הוסיפה לזה טחינה גולמית וזה הפך איכשהו לפשטידה- אבל לא הייתי ממילצה לאף אחד שהוא לא אמא לנסות לעשות את זה. אם היא הייתה עובדת עם מתכונים הייתי מעלה משהו לפורום אבל היא בעצמה לא מצליחה לשחזר מה היא עושה כל פעם. מה שכן, אחת ההצלחות הגדולות שלה מערבת איטריות אורז, גבינת טופו, צימוקים, סוכר וקינמון- מומלץ ביותר.
.
 

haleth

New member
חיבור פשטידות

יש כמה דרכים לחבר להן פשטידות יחדיו, אבל הנה אחת, מהזכרון, מהספר "מזון למחשבה": חומרים (מהזכרון, ללא כמויות מדויקות) עדשים ירוקות (או אדומות, או שאר קטניות) בצל גדול חתוך 2 שיני שום כוסברה או עשב התיבול האהוב עליכם רסק עגבניות נבט חיטה עגבנית פרוסות לפלחים גרעיני חמניה הכנה: לבשל את העדשים עד לריכוך ולמעוך אותן, כך שרק מעט מהן תשארנה שלמות. לערבב עם הבצל, השום, עשב התיבול רסק העגבניות ונבט החיטה. להדק בתבנית לחם משומנת. להניח ממעל את פרוסות העגבניה למפזר גרעיני חמניה. לאפות כ-40 דקות, חלק מהזמן עם נייר כסף. אפשר לשיק עם זה - להחליף את הקטניות, להניח פרוסות עגבניה גם בתחתית הפשיטדה, לצפות את הפשטידה בבצל מטוגן, להוסיף זיתים - מה שבא לכם. הנקודה שזה יוצא בהחלט מוצק וניתן לחיתוךץ וטעים.
 

lilithmm

New member
../images/Emo187.gif דיאטה../images/Emo94.gif../images/Emo20.gif

אני בדיאטה! ארוחת בוקר: =========== תפוח או חתיכות תפוח עם מעט קואקר בחלב סויה (מכינה בעצמי) ארוחת צהרים: ============ ירקות מאודים (כרוב, בצל ירוק, תרד, גזר, פלפל אדום) עם טופו ברוטב סויה, או עם סושי. או מרק קטניות וירקות או כדורי פלאפל ארוחת 4: ======== פרי או כדורי פלאפל ארוחת ערב: =========== ירקות מוקפצים ברוטב סויה עם טופו עם תוספת שעועית או אורז או אגוזי מלך לא מגוון בכלל אבל מאוד דיאטטי ולי באופן אישי מאוד טעים
 

Neta558

New member
כל כך התעקשת...

שאני אכתוב לך מה אכלתי, בפני כולם, בו איתך... בבוקר אכלתי קערת דגני-בוקר. בדר"כ אוכלת "מיקספלקס", היום לא היה אז אכלתי כאלה שאני לא זוכרת את שמם, ריבועי קינמון מחיטה מלאה, משהו בסגנון. כמובן שהכל בתוך משקה סויה. (אל אל אל - משק צוריאל!). שתיתי קצת מיץ תפוח (ולא מיץ תפוחים) "טבעי" שכזה. אח"כ אכלתי עוגיה טבעונית טעימה. בצהריים אכלתי טופוטבע תירס עם קצת פתיתים ואורז עם ירקות (שרובו לא נאכל מטעמי טעם מוזר). לא מזמן אכלתי במבה (בלי ביסלי). בערב לא בטוח שאני אוכל, אם כן זה בטח יהיה סלט או משהו בסגנון (אלא אם פתאום יתחשק לי לבשל ולעשות ניסויים במטבח). יעל - הבטחות צריך לקיים! תפריט לא מעובד, יש?
 

EaTit442

New member
נטע,

שלדית קטנה ויקרה ללבי! כמו שאלון תמיד אומר על תזונה טבעונית- הרעיון הוא לא למצוא "תחליפים", אלא למצוא תפריט מאוזן הגיוני ושמח בדרך החדשה והמרגשת שבה את בוחרת כל יום מחדש. הרעיון הכללי הוא שהתזונה תהיה מבוססת בעיקר (משהו כמו שבעים אחוז) על פירות וירקות. אומרים שפירות משמינים, אבל למעשה הגוף יודע לנצל את האנרגיה מפירות בצורה אולטימטיבית, מומלץ המון. אל תגבילי את עצמך, כשאין המון סוכר או מלח או חומרים מעובדים הגוף יודע מתי מספיק לו. סלטים גם יש המון, אני בעד שנתחיל להיות יצירתיות בעניין, בנתיים אורי נתן פה כמה רעיונות מלבבים. חוץ מזה יש דגנים וקיטניות- אורז עם עדשים או אפונה או גזר (האורז האחרון שהאמא ואני הכנו כלל רצועות פלפל, רצועות גזר, בצל ועדשים מבושלים ויצא ממש מופלא). פירה תפו"א או פירה בטטות או דלעת (טעים המון) ובכלל תראי את המרקים המופלאים שאפשר לעשות וישר יעלה לך חיוך גדול לפנים! מספיק טוב? ובכלל, אנחנו, כמו שתי זקנות בכפר הגלובלי יושבת כל היום באינטרנט, מעכשיו אנחנו יכולות להיות על תקן כוהנות הבישול של הפורום (אורי? תראה מה זה, היא לוקחת יוזמה) ולעשות ניסויי אוכל לא מעובד כל היום. לכי תדעי אולי עד שהצבא ירצה אותי נספיק להוציא את הספר הראשון שלנו. בברכת- האמיני יום יבוא!! -יעל-
(הוא כבר פה? הוא כבר פה!)
 

Neta558

New member
יעל,

שלדית? כאילו, שו? אני לא יכולה להיות יצירתית בעניני אוכל, הפדלאות קוראת לי, והיא ממש צועקת באוזן! הבעיה עם אוכל לא מעובד שהוא פחות נגיש. אפילו לחתוך סלט זה לפעמים יותר מאמץ להכנת ארוחה מאשר דברים אחרים. בעיקר כי סלט קשה יותר לשמור במקרר, הוא נהיה איכסי... רוב הדברים הלא מעובדים שלך, צריך לבשל בשבילם לפני כל ארוחה, זה קצת מייאש. מילא לבשל בכיף, אבל בלי אפשרות להכין כמות גדולה ולשמור למחר? ואגב, במסגרת האוכל הלא מעובד, מה את חושבת על חימום אוכל במיקרוגל? האם את נמנעת גם מזה?
 

EaTit442

New member
שלדית!

עם סימן קריאה! אני מכירה אותך! לא תצליחי להתחמק... תראי, אמנם בכל פעם שאת רוצה סלט מושקע כדאי שתחתכי אותו קטן קטן, אבל ככה, סתם? קחי ביס מעגבנייה או גזר, זה יאממי. ונגיד, מה שעושים אצלי בבית זה משדלים את האמא\אבא להכין בסיר לחץ המון עדשים, אז מכניסים לשקיות קטנות של סנדוויצים כמות מצומצמת מהם, מקפיאים ובכל הזדמנות מוסיפים- לאורז, למרק ממש כמעט לכל דבר שמתחשק. ואותו הדבר תופס לגבי קטניות אחרות (נגיד שעועית). זה לא מסובך, ממש כמעט כמו לשפוך את הצוריאל לקערה. תנסי שבוע, להתמיד באמת, ואז תחליטי? חימום במיקרו? מעדיפה להמנע, פשוט גם כי בדרך כלל פשוט אין צורך. אני לא מקרגלת (?) את העגבניות שלי וגם לא את התפוחים. את בטח חושבת על זוגלובקטבע, מוצרי טופו, אבל לא! הכל טבעי ומאושר! -יעל-
(אם תרצי- אין זו אגדה!)
 

Neta558

New member
חשבתי יותר בכיוון של..

תבשילים שונים שאפשר לשמור במקרר. אורז, פסטה (מקמח מלא כמובן), תבשיל ירקות, מג´דרה וכו´. לחמם מחדש בסיר? זה המון כלים ללכלך. ומה עם מצב המים בישראל? מאד לא מתחשב!
ואגב, שימורים - לא זוכרת מה ענית, כן או לא?
 

EaTit442

New member
נו, רואה?

אם את רוצה את יצירתית, המון ובקלות. תראי, אם בדיוק מתחשק לך תירס בגרגרים קחי, אם אין לך כוח להשרות חומוס במים ואת רוצה נורא לקבל גם חומרים משמרים- בתאבון. את יודעת, זה לא חוקי אידיאולוגיה (אולי גם, אבל לא רק) ובגלל זה הכל נורא תלוי בך ובמה מתחשק לך. מצד אחד זו פרצה לא רעה לאנשים שמחליטים להשבר בכל יום שני (אל תסתכלו עלי ככה!) ומצד שני זה נותן המון לדעת שאין מותר ואסור ואת בוחרת מה טוב לך בכל ארוחה מחדש. בהצלחה? את מוכנה-להצטרף-לניסוי מוכנה-להצטרף-לניסוי מוכנה-להצטרף-לניסוי מוכנה-להצטרף-לניסוי מוכנה-להצטרף-לניסוי מוכנה-להצטרף-לניסוי מוכנה-להצטרף-לניסוי? אוהבת ומלקקת המון תמיד -יעל-
(מלכת ה- POOL הבלתי מעורערת?) (אווו! ויש לי מבצע טאקי מרגש, 558, מעוניינת?)
 

guruyaya

New member
מי משמיץ שימורים?

ברוב השימורים כיום, מתבססים על אריזה בוואקום, שימור במלח, ועוד כל מיני טריקים, שבשורה התחתונה מבטיחים שחומר משמר לא יהיה בהם. לעומת זאת ריבה, שיטת השימור של פירות, מכילה כמעט תמיד חומר משמר (לך תבין). במילים אחרות - אל תשמיצו סתם שימורים, מדובר בסה"כ בצורה די מוצלחת לטיפול באוכל. אליה וקוץ בה - ישנם מקרים בהם השהות הממושכת במים מורידה את הערך התזונתי.
 

Neta558

New member
ברור שאין חוקים מוגדרים

שאלתי לדעתך...
להזכירך, אני אוכל אוכל מעובד לחלוטין. אגב, איך את מסתדרת כשאת אוכלת בחוץ, אם את אוכלת בחוץ? והאם הכלל שלך של אוכל לא מעובד תופס לגבי כל דבר? כלומר, מה לגבי אלכוהול, סיגריות ושאר מזיקים? <נא לא לפרט> אם אני מוכנה להצטרף לניסוי? תלוי כמה פעמים תגידי את זה, אולי שטיפת המוח תעבוד. בעיקרון כן, אבל לא חושבת שאני מסוגלת. מצד שני, רוב האנשים אומרים את זה על טבעונות ואני מוכיחה להם ההיפך. יאללה, הוכיחי לי את ההיפך! טאקי טאקי? כןכןכן!!! *ליקוק* לטאקי! (כמו שהכלב שלי אוהב לעשות לקלפים של אלכס´)
 
למעלה