היי! בדיוק הפורום שאני צריכה

morgold

New member
היי! בדיוק הפורום שאני צריכה


אני קונדיטורית, ולאחרונה התחלתי לחשוב על פתיחת עסק קטן בבית שלי, בתור צד נוסף שיעזור לי לחסוך.

ממה מתחילים?
איך מוצאים לקוחות? איך משווקים?
איך יודעים מה למכור? יש מגוון עצום של עוגות, עוגיות, לחמים וכו' וכו'.

תודה לעונים!
 

dudusapir

New member
תשובה

רעיון מצוין.
אופציה טובה זה ללכת לייעוץ אצל רואה חשבון וגם ללכת לעשות קורס יזמות עסקית או פתיחת עסק (יש גם במ.ט.י).
עוד אפשרות זה לקרוא הרבה מידע באינטרנט.
בגדול:
1. הכנסת ציוד וחומרים הביתה.
2. להכין מגוון מוצרים, רצוי מוצרים שלאחרים אין או טרנד חדד כמו בריאות...
3. לתמחר את המוצרים, (מול קבלות, שעת עבודה, מיסים ועוד)
4. לצלם את המוצרים
5. שיווק ע"י פליירים, עיתונים או למכור לחנויות וגם לפתוח דוכנים בקניונים וכדומה.
6. לגבי פתיחת עסק מסודר (עדיין לא הייתי ממהר)....
7. פתיחת אתר תדמיתי ודף בפייסבוק.
 

morgold

New member
תודה רבה! נתת לי פרמטרים טובים.

אעשה שיעורי בית בנושאים הנ"ל ומשם אתקדם
 

dudusapir

New member
בשמחה

עוד רעיון זה סדנת אפיה לקהל הרחב או לילדים...
זה טרנד בזמן האחרון
 

זהבית20

New member
המשך לשאלה: בכדי לפתוח עסק ביתי קטן בבית

בתחום האוכל, האם לא צריך אישור על כך ממשרד הבריאות? או שכל אחד יכול למכור אוכל מהבית כמו עוגות, עוגיות?

אשמח לקבל תשובה.
 

LaSaponaria

New member
את צריכה אישור שח משרד הבריאות...

עסק מהבית לא יקבל אישור כזה.
 
עסק מהבית - הכי חשוב שיווק

איך תשווקי -
קודם כל נתחיל בשאלון

למה את קונדיטורית ? לא הייתה לך ברירה / זה התחום היחיד שתוכלי להשלים איתו הכנסה / אהבה אמיתית למקצוע / התנסות וגיוון והשיגרה ?
כמה כסף את צריכה שהעסק הזה יכניס בחודש?
צרי תפריט עממי - עסקה כזו שכל קונה עממי שנכנס אלייך לקונדיטוריה (כרגע בחנות דימיונית) היה רואה ומשתכנע לקנות.
למשל ? חבילה אישית של מספר שקיקי תה בטעמים עם עוגיות מלוחות וקופסה חד פעמית אבל שומרת טריות. במחיר עממי כמובן.
צרי תפריט אירועים - עוגות סוכר ? מאכלי בופה ?
צרי תפריט יוקרתי - דברים שצריך סיבה ממש טובה (חתונה, יום הולדת, רצון לפנק מישהו) כדי לקנות משהו מאוד מיוחד.

מצאי חנות חד פעמי עם כלים , קופסאות, ואביזרי הגשה זולים ומיוחדים.

קחי צלם סטילס שיפיק בוק לעוגות שלך , ו כמה תמונות שניתן לשלב בפלייר ובמודעה בעיתון שיהיה בא לאכול אל הנייר שעליו הן מצולמות.

חייכי, תנוחי, תתייאשי, תתעודדי - זכרי למה בחרת להיות קונדיטורית ותתחזקי.

ללקוחות הראשונים תתני צופר, זה יכול להיות ברכה או הקדשה אישית . משהו שמשאיר מזכרת וטעם לעוד.

קחי יועץ עסקי שיכין לך תוכניות להכל ומישהו שיכול לדאוג שהן יהיו מבוצעות בפועל כדי שתוכלי להתעסק בעיקר בעבודה סביב הכנת העוגות (והכלים).

דאגי שהייעוץ, והפרסום, והניהול, לא יעברו 1,000 שח בחודש, בחודשים הראשונים, ולאחר מכן לא יותר מ 350 שח בחודש

למדי להתייעל, עם הזמן , להרוויח, לגוון, ובעיקר להינות

שיהיה בהצלחה
 

morgold

New member
היי

זאת שאלה קצת מצחיקה "למה אני קונדיטורית?" לא כל כך הבנתי מה הפשר ? האם אדם שעובד במקצוע אחר, מאושר יותר\חי טוב יותר ? בד"כ אנו בוחרים מקצוע שאנו מתחברים אליו ורוצים אותו.

בגדול - בתור התחלה, לפני שאני נזרקת למים עמוקים, אני רוצה שהעסק יהיה מהצד, בנוסף לעבודה העיקרית בשביל הכנסה קטנה-בינונית.

לגבי צלם, רעיון טוב, אך אין צורך להיסחף עד לשם, אפשר לצלם תמונות איכותיות במצלמה הבייתית ולהעלות לעמוד הפייסבוק.

יכול להיות שאזדקק לעזרת אנשים שעוסקים בתחום הקונדיטוריה ומוכרים מהבית.

תודה על הייעוץ
 
דבריי נאמרים לצורך המחשה.. :)

הנקודה להתחיל מכך שאנחנו יודעים למה בחרנו במקצוע . לכל אדם סיבותיו שלו.. זה יהיה הכלי הכי חזק שלך בימים קשיים - קושי / עייפות / אכזבה וכו ..

לגבי צילום - וודאי את יכולה לצלם בעצמך - תמונה שווה אלף מילים - תשקיעי בצילום (גם אם את עושה זאת בעצמך), תחשבי שהתגובות שתרצי לקבל יהיו "עשית לי חשק לאכול את המסך!!"

:) הצלחות!!!!
אגב.. זה לא ייעוץ חלילה , אלא רק עצות מתוך מחשבה אישית :)
 
למעלה