היי, בוקר טוב לכולם!

מגי63

New member
היי, בוקר טוב לכולם!

הגעתי ל- BMI 28.60! , המשקל שלי הוא 75. אני בדרך....:)
מה ה-BMI התקין שאני צריכה לשאוף אליו? מה המשקל התקין?
האם BMI 25-26 הוא ריאלי לשאוף אליו?

אופירA

New member
מנהל
לשאוף זה דבר נפלא.

כרגע למדתי על האידיאל האקזיסטנציאליסטי (גישה בפסיכולוגיה):
"הקשתים הטובים מכוונים חיצם לנקודה גבוהה ורחוקה במיוחד, לא בגלל שהם רוצים להגיע אליה, אלא בגלל שאולי כך יצליחו לפגוע במטרות האמיתיות שלהן".

BMI25 בדרך כלל נחשב לבריא. כמובן שאם יתברר שעבורך הוא לא בריא, וכבר ב-BMI27 את נראית כמו מחלה מהלכת על שתיים, תסיקי את המסקנות של מה נכון בשבילך.
אבל כעיקרון זו שאיפה נכונה, וטוב גם להגיע לשם.

להישאר פתוחים גם ל-BMI אחר, בהתאם ליכולת, כדי לא להגיע למצב של מחיקת רצונות חשובים באישיות מול האידיאל הבלתי מתפשר הזה.
כלומר לא להפוך מטרה זו לאליל המקודש ביותר בחייך. אחרת נהיים אנורקטיים גם ב-BMI25, למרות שהוא רחוק מאוד מתת משקל. אנורקסיה זה לא משקל, זו חשיבה חולנית.

אני אוהבת את הרעיון של קובי, שאדם צריך לשאוף למשקל שבו הוא מרגיש טוב עם עצמו.
כמובן שאם אדם מרגיש טוב עם עצמו רק ב-BMI19, זו בעיה של חולי, חשיבה חולה מאוד. חוסר קשה בהערכה עצמית ואהבה עצמית. זה נטו הרס עצמי. כמובן שצריך לרפא את זה ולא לשאוף לזה או לפעול על זה.
כמו שאשה מאוהבת בגבר תפוס, או שלא רוצה בה, או בלתי אפשרי אחר (עקב ההרס העצמי שבנפשה). אוקי, זו ההרגשה שלה, כך היא מרגישה, אבל כדי להיות מאושרת היא צריכה ללמוד לוותר ולשנות אותה להרגשה שתעשה אותה מאושרת יותר, עם בן זוג אפשרי ואמיתי יותר.
אז אדם צריך לשאוף למשקל שבו הוא יכול להיות בריא ומאושר. ולדעת לאהוב את עצמו במשקל הזה ולהרגיש טוב עם עצמו שם! גם אם אין שם "מותני סקארלט אוהרה".

ועוד דבר - תיהני בינתיים מהפרחים שבדרך למטרה
.

מגי63

New member
ועוד איך אני נהנית מהפרחים...

אני מרגישה מצויין, וכולם אומרים לי שאני גם ניראית מצויין, אז למרות שחשבתי (בתחילת הדרך) שאני אמורה לשקול איפשהוא בין 60 ל- 65, אני מבסוטית ממה שיש לי כרגע, ואין לי לחץ להגיע לשם. (בתכלס, גם די קשה לי להגיע לשם בסגירה של 7.5) אז חשבתי לסגור עוד קצת, אבל, אמרתי לעצמי " מגי, חכי." הרי אני אוכלת טוב, כמעט בלי לוותר על כלום חוץ מלחם ובצקים (וסבבה לי לגמרי עם הוויתור הזה), מרגישה טוב, ניראית נפלא, לעומת מה שהיה לפני , למה להגיע למצבים לא רצויים? אז לא תהייה לי גזרת 60-90-60 כמו מרלין מונרו... אבל, מצד שני, אף פעם לא הייתי שם (זה תמיד היה 90-90-90
)... אז ייקח לי עוד שנה להוריד את ה7-10 ק"ג האלה, בסגירה שלי, בקצב שלי. לא נורא. אני כל הזמן חשבתי שאני עדיין ב-BMI- נורא גבוה, ביחס למנותחי טבעת אחרים, אבל, כמו שאני מבינה את זה, אני צריכה להשוות את עצמי לעצמי בלבד... אז אני מכוונת ממש רחוק, כדי שאולי, אגיע ,באיזה שהוא שלב למשהו קרוב, שגם מתאים לי אישית...
תודה לך אופירה, על התשובה ועל ההבנה הזאת...

קוביd1

New member
בוהרים טובים גם לך

כתבת את ההודעה בשעה 12:51 בשבילך זה עוד בוקר חחחחחח.....
לעניניינו המשקל שאת צריכה לשאוף אליו זה המשקל שתרגישי איתו בנוח .
כל הטבלאות הטיפשיות של BMI הם כלליות ולא צריך להתחשב אליהם ולשאוף אליהם.
ולמה אני מתכון יש כאלה בBMI של 28.6 שנראים שמנמנים ,יש כאלה שבBMI הזה נראים כמו דחליל מהלך עם פנים נפולות ומקומטות כמו אצל זקנה בת 100
הירידה במשקל נעשת בכל הגוף כולל הפנים ואיזה צורה יהיה שהפנים שהם המראה של הבן אדם יראו מקומטים כמו עלה נבול או סמרטוט ריצפה סחוט.
וכי למה אני כותב את זה שירדתי במשקל אחרי הניתוח הגעתי ל95 ק"ג על גובה של 192 ס"מ האמת נראתי זוועה פנים רזות ונפולות ,ראו לי את הורידים בידיים ,הרגשתי כל עצם בטוסיק שישבתי ,ממש לא התאים לי ,אני מעדיף לשקול יותר מהטבלה המטומטמת של הBMI ולהראות טוב ולהרגיש טוב ולא להראות כמו בן אדם חולה
הרבה בריאות תשמרי על ההשגים

קובי

מגי63

New member
היי קובי

לגבי השעה, כל זמן שהילדים היו בחופש, אני הייתי בעבדות- פינוקים, טיולים, פסטיגל, הצגות, בישולים, לביבות, סופגניות הוואי, בידור
... להמשיך?
אז עכשיו, כשהילדים חזרו למסגרות, איבדתי פתאום תחושת זמן...

לגבי ה-BMI- יש לי חברה, שגם עשתה טבעת לפני כ-5 שנים. היא הגיעה למצב הזה שאתה מדבר עליו, היא נראתה חולה. אני, שמכירה אותה, כבר התחלתי לדאוג, וצרחתי עליה ללכת לפתוח. טוב שהיא שמעה לי... היום היא ניראית מצויין, ב:ה. האמת היא שאני די חוששת להמשיך לסגור, לא יודעת למה, יש לי מין פחד כזה להתחיל להקיא, למרות שאני משתדלת שלא להקיא אוכלת נכון ולפי הכללים, אלא אם אני חוטפת קנס מהשוטר... ואני חושבת שאתה צודק לגמרי במחינת הטבלאות. אבל למה , אם הן כל כך לא משקפות, עובדים לפיהן? גם אתר "נטוגרין" שאני עובדת לפיו, מחזיק מן טבלה כזאת, ולפיה אני עובדת. זה דבר שלא מובן לי...

למעלה