היי, בנותוש תשמעו סיפור. עבדים בני ימינו.

לנושנוש

New member
היי, בנותוש תשמעו סיפור. עבדים בני ימינו.

אמא שלי עובדת בנקיון דרך קבלן כבר הרבה שנים. תמיד הבנתי שאין לזה עתיד. היא עובדת במשרה מלאה בשכר מינימום מבוקר עד אחת עשרה בלילה בארך. זה בקושי מחזיק אותה בדירה שהיא נימצאת בה( דירה גדולה באיזה500 דולר). היא תמיד במינוס, תמיד בלחץ של כסף. התרגיל האחרון שעשו לה אם כך אפשר להגיד זה שלא שילמו לה חופש השנה והמעסיק טוען שזה בסדר והראה לה את הניירות שלו שהכל מסודר כביכול.
מעבר לזה שאני חושבת שהיא צריכה לקחת אותו לבית מישפט אני פשוט מרגישה/ חושבת שזאת לא הדרך בשבילה להמשיך... זאת עבודה שוחקת נורא, בשכר עוני. חוץ מזה שאני חושבת שהגיעה זמן לשים סוף להתנהלות עכשוית של קבלנות עבודה שהיא צורה של עבדות מודרנית ונראה שכל עשירינו מרגישים בסדר גמור עם זה! מעבר לזה אני פשוט מודאגת ממצבה של אימי
היא ניסתה בהתחלה לימכור את ציוריה ולא אהבה את התמסחרות של מה שאהבה לעשות, את הלחץ להפיק עוד "סחורה". הייתה כבר עובדת חנות וגם מעין מלצרית והרגישה שדורשים ממנה הרבה מדי ביחס לשכר ששילמו וטירטרו אותה בלי סוף. אז היא עברה לעבוד רק בנקיון וזה חרא של עבודה כי מדינה לא דואגת לעובדי קבלן. אם היו שומרים על הזכויות שלה ומשלמים שכר קצת יותר הגון ומשלמים קרן פנסיה זה היה נראה קצת אחרת.כרגע מנהלי חברות גדולות רואים הצאות של קבלן ולוקחים זה שרוצה תשלום הכי נמוך ולא עוצרים לחשוב :"איך זה שזה כל כך נמוך??". אני פוחדת שאימי הולכת בכיוון של עוני מחפיר גם אחרי שהיא תצא לפנסיה ואני לא יודעת מה ליעץ לה או איך כדאי לה להמשיך. אני כואסת על המדינה שמזניחה אנשים, אולי גם על אימי שבכל שנותינו בארץ לא למדה מיקצועה כי היא רוצה להיות "ראש קטן" כמו שהיא אומרת. אז כמו שאמרתי למעלה אני לא יודעת מה להגיד לאימי כשהיא מספרת לי על צרותיה... האם גורלה ליסבול מעוני עד סוף חייה? אני יודעת שגורלה בידיה ובכל זאת... בקיצור, זה הסיפור. נ.ב. אני גם עובדת בנקיון כרגע רק בבתים פרטיים והשכר הגבוהה איך שהוא מפצה על העדר זכויות סוציאליות. חיבוק לכולם!

מגי 336

New member
הי לנושנוש ../images/Emo24.gif

זה באמת לא פייר ומכעיס ולא ברור מדוע המדינה לא משנה את החוק, כך שגם חברות כ"א יספקו תנאים סוציאליים לעובדיהם.. האם אמך אינה מעוניינת לעבוד כמוך ולהרוויח קצת יותר ? האם את משלמת לב.ל. לפחות שיהיה לך ביטוח ופנסיה? האם כתבת לשיתוף או שאת זקוקה לעיצה / המלצה ?

לנושנוש

New member
מגי, עוד לא חשבתי על פנסיה...../images/Emo4.gif

אני כתבתי גם במטרה לשתף, לקבל עצות וכל דבר אחר שיאיר את עיניי. כרגע נראה כאילו יש רק אופציית תעסוקה אחת בלבד לאימי. היא לא רוצה ללמוד שום דבר ולהתעמק בלימודים (היא כולו בת 50) וגם אני לא בטוחה שיש לה אפשרות ללמוד משהו מבחינת הכסף ושעות פנויות שפשוט אין לה. זה קצת כמו אימהות חד הוריות שמקבלות סעד מהמדינה ואם ילכו לעבוד ילקח מהן סעד, אבל שכר מינימום הרבה פעמים לא מספיק בשביל גן או שמרתפית אז הן ממשיכות לשבת בבית על חשבון המדינה. מצב סטום קצת... אולי אני טועה.

מגי 336

New member
לנושנוש..

רק אמא שלך יכולה לעזור לעצמה... כל עוד אינה מוכנה ללמוד, לעבור הסבה מקצועית או לעשות כל שינוי חשיבה - אף אחד לא יוכל לעשות זאת במקומה.. האם יש לאמך ילדים שעדין גרים בבית ? ולגבייך - בת כמה את? אני חושבת שבכל גיל כדאי לדאוג לפנסיה, השנים עוברות ואנו לא נעשות צעירות.. אם לא נדאג לעצמנו אף אחד לא יעשה זאת במקומנו...

לנושנוש

New member
אני בת 32 עוד כמה לודשים.

את צודקת לגבי שינוי חשיבה של אמא שלי, פשוט כואב לי ליראות אותה ככה. כואב לי ליראות אותה ככה צועדת אולי לעוני. סליחה, כבר עכשיו היא שם. . אני דאגת לעצמי מבחינה מקצועית וכרגע אני לומדת. אז את אומרת שכדי לעשות תוכנית פנסיה עצמעית? לא עבדתי במקום עבודה מסודר מזה שנים.

מגי 336

New member
לנושנוש - נדמה לי שלסניפי הבנקים נכנסו

יועצי פנסיה - אולי כדאי לך להפגש עם יועץ כזה, לראות מה את יכולה לעשות בשביל שתהיה לך פנסיה מסודרת. היום את יכולה לעבוד והכסף זמין ונזיל, במיוחד בסוג עבודה כמו שלך, אבל זה לא יהיה ככה תמיד.. מה את לומדת?

האמת? שזה ממש מבאס!!!

וגם במקומות שמתיימרים להיות מסודרים ומכובדים יש תחושה עזה של ניצול של צישהו מרוויח על חשבון הגב שלי.... מאחלת לכן פרנסה טובה החיים מזמנים לנו הזדמנויות צריך לפקוח עיניים צריך לרצות!!

למעלה