היי בנות, אני ממש זקוקה לעזרתכן..

Name Of a User

New member
היי בנות, אני ממש זקוקה לעזרתכן..

זה לא קשור ללקים אבל מצאתי את עצמי עם זמן שהולך ונגמר ואני ממש זקוקה לכמה שיותר עזרה..

אני סטודנטית שנה א' לתקשורת צילומית, וכחלק מהקורס "אנתרפולוגיה חזותית" אני נדרשת לבצע מחקר שקשור לאוכל. בחרתי לחקור האם אנשים רוכשים ספרי בישול בגלל העיצוב והתמונות שיש בהם או רק בגלל המתכונים.
פירסמתי גם בפורומים שקשורים לאוכל ומתכונים אבל הם לא כלכך משתפים שם פעולה, ולכן אני פונה גם אליכן! זה שאלון קצר יחסית והוא ייקח לכן רק כמה דקות בודדות ואתן תעזרו לי מאוד אם תענו על השאלות..

כמובן שהשאלון פונה אל הבנות שאוהבות לבשל ורוכשות לעצמן ספרי בישול.
השאלון אנונימי, אין שימוש בשמות והוא לא מתפרסם בשום מקום.

אני אהיה אסירת תודה לכל מי שתקדיש מזמנה לעזור לי!


1) כמה ספרי בישול יש ברשותך שרכשת בעצמך?

2) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת מי המחבר? מדוע?

3) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת את שם הספר? מדוע?

4) האם ספרים שמעוצבים בצורה יפה או מעניינת מושכים אותך להסתכל בהם בלי שתקרא/י את שם הספר או שם המחבר? מדוע?
(כלומר ספר שתקח/י מהמדף ותדפדף/י בו בגלל העיצוב החיצוני והפנימי שלו (תמונות ואסתטיקה כללית) ולא בגלל שם הספר, המחבר או כל גורם אחר)

5) לאחר ששלפת ספר מהמדף, האם את/ה מתעניין/ת קודם כל במתכונים שבו או שאת/ה מתבונן/ת קודם כל בעיצוב הפנימי, האסתטיקה והתצלומים שבו? מדוע?

6) האם תרכוש/תרכשי ספר בישול שהמתכונים בו מעניינים אותך אך הצילומים של המנות לא יפים או מחמיאים למנות? מדוע?

7) האם יש ברשותך ספרי בישול שרכשת כיוון שאהבת את העיצוב ולא כיוון שהתעניינת במתכונים? אם לא, מדוע? אם כן, האם את/ה משתמש/ת במתכונים מספר זה או שהוא נמצא על המדף בעיקר לקישוט?


שבת שלום
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בקצרה: מעולם לא קניתי ספר בישול


בגדול אני לא מבשלת (אני לא מאלה שנהנים מהכנת אוכל) אבל לפעמים יוצא בכל זאת (יותר אפייה, פחות בישול ממש). מתכונים אני מקבלת ממשפחה וחברים או (אם הם לא זמינים...
) מהאינטרנט, פשוט מחפשת בגוגל (או בפורום מתכונים בתפוז). פעם נהגתי לשמור מתכונים שמצאו חן בעיניי מהעיתון (יש מוספים מיוחדים) אבל רק פעם אחת עשינו עם זה משהו (ידיד בשלן הכין לי ניוקי בטטה
). בקיצור, נראה לי מיותר לשלם על ספרים גדולים וכבדים שישכבו במטבח כאבן שאין לה הופכין, בפרט שיש אין ספור חלופות בחינם. קיבלתי פעם מתפוז ספר מתכונים (הוא לא גדול, אלמלא הכריכה הקשה הייתי קוראת לו חוברת); הפקה עצמית, מאוד מושקע ומעוצב, אבל לא היו שם מתכונים שגרמו לי לשנס מותניים...
מעבר לעיון הראשוני לא פתחתי ולא השתמשתי, הוא צובר אבק במטבח...
 

noash5

New member
מקווה שהתשובות יעזרו

1. אין לי ספרי בישול. רכשתי מספר פעמים ספרי בישול כמתנה עבור אחרים.
2. אני בודקת מי המחבר, האם הוא מוכר והאם יש מתכונים שלו שאני מכירה או שמעתי עליהם כמוצלחים. אני בודקת כדי לדעת אם אני קונה ספר טוב. אני מניחה שלמחבר מוכר יש ניסיון רב ומתכונים מוצלחים.
3.גם את שם הספר אני בודקת. שם הספר מעיד על תוכנו, במידה ואני רוצה ספר עוגות לא אבחר בספר עם שם כמו "הבישול הטבעוני" לדוגמה.
4. כן! אם יש תמונה שנראית מפתה בכריכה סביר להניח שאציץ בספר. מתוך מחשבה שאם זה נראה טעים אולי אגלה דברים מעניינים בפנים.
5. קודם כל במתכונים. הם העיקר בספר.
6. תלוי.. אם זה ספר שקיבלתי עליו המלצות ואני מכירה את המחבר אז כן. במידה ולא, אחפש ספר שבו גם התמונות נראות טוב, גם העיניים צריכות לאכול =]. בנוסף, אני משתמשת בעיקר במתכונים מהאינטרנט וגם שם אני לוקחת מהתמונות המוצגות השראה לצורת קישוט והגשה של המנה ולכן חשוב שהתמונה תציג טוב את המנה.
7. לא. קניתי ספרים בעיקר מתוך התחשבות במתכונים.
 

denush

New member
מממ....


מעולם לא קניתי לעצמי ספר בישול, אבל כן קיבלתי במתנה, אז 2 ושלוש לא רלוונטיים. וגם הם יותר לאפייה ולא לבישול, כי אני יותר אוהבת לאפות

כאני מסתכלת על ספרי בישול זה בד"כ של המפורסמות כמו קארין גורן...

האמת שספרי בישול כולם נראים ממש טוב, אז סביר שיותר יעניין אותי המחבר והנושא מאשר הצילומים והעיצוב.

אבל ל-6 - אני לא חושבת שארכוש ספר עם ממש מעט תמונות, חשוב לראות איך המנה נראית וזה עוזר להבין אם בא לי לקנות או לא.
 

yaelsn

New member
עונה

1) כמה ספרי בישול יש ברשותך שרכשת בעצמך?
אני חושבת שאחד או שניים.

2) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת מי המחבר? מדוע?
לא ממש בודקת... יש מאפיינים אחרים שיותר חשובים לי

3) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת את שם הספר? מדוע?
כן:) לפני שנאי פותחת את הספר ומעיינת בו, הכותרת מהווה איזשהו סינון ראשוני

4) האם ספרים שמעוצבים בצורה יפה או מעניינת מושכים אותך להסתכל בהם בלי שתקרא/י את שם הספר או שם המחבר? מדוע?
(כלומר ספר שתקח/י מהמדף ותדפדף/י בו בגלל העיצוב החיצוני והפנימי שלו (תמונות ואסתטיקה כללית) ולא בגלל שם הספר, המחבר או כל גורם אחר)
בהחלט יכול להיות! תמונות מגרות של אוכל זה דבר נפלא:)

5) לאחר ששלפת ספר מהמדף, האם את/ה מתעניין/ת קודם כל במתכונים שבו או שאת/ה מתבונן/ת קודם כל בעיצוב הפנימי, האסתטיקה והתצלומים שבו? מדוע?
האסתטיקה חשובה לפעמים יותר מהמתכונים. אני לא בשלנית מדופלמת ודווקא לראות תמונה של המאכל עוזר לי לדמיין אותו בצורה הטובה ביותר
קצת כמו לראות סווצ'ים של לקים באינטרנט


6) האם תרכוש/תרכשי ספר בישול שהמתכונים בו מעניינים אותך אך הצילומים של המנות לא יפים או מחמיאים למנות? מדוע?
לא יודעת... האמת שכבר הרבה שנים לא קניתי ספר בישול. אם אני צריכה מתכון אני מחפשת באינטרנט

7) האם יש ברשותך ספרי בישול שרכשת כיוון שאהבת את העיצוב ולא כיוון שהתעניינת במתכונים? אם לא, מדוע? אם כן, האם את/ה משתמש/ת במתכונים מספר זה או שהוא נמצא על המדף בעיקר לקישוט?
לא חושבת שיש לי כזה...

בהצלחה!
 
למעלה