היי בנות בדיקות לפני ניתוח

גלגולה43

New member
היי בנות בדיקות לפני ניתוח

היי בנות, אני חדשה כאן ואובחנתי בחשד לאנדו'. יש לי ציסטה גדולה צמודה לשחלה (ששכנראה לוחצת על עצב) וכאבי בטן ואגן מטורפים כל החודש.
הומלץ לי לעבור לפרוסקופיה, אבל לפני כן לעשות מס' בדיקות, MRI (שאני מאוד פוחדת כי יש לי פחד ממקומות סגורים...) או את האולטרסאונד הרקטלי בגלל חשד למעורבות המעי.
האם מישהי מכן עשתה את הבדיקה? איזו מהן מהימנה יותר? הומלץ לי על ד"ר באר גבל שהוא מומחה בביצוע הבדיקה בתל השומר או פרטי.
האם ידוע לכן אם עוד מישהו עושה את הבדיקה חוץ ממנו? במדיקל סנטר? אסותא? כי יש לי בעיה בנסיעה ארוכה. ותל השומר רחוק לי. אני גרה באיזור השרון.
ע"י אילו בדיקות אובחנתן חד משמעית לפני ביצוע הלפרוסקופיה?
אשמח שתעזורנה לי, כי אני מאוד סובלת ומאוד פוחדת ומבולבלת.
תודה ויום נפלא :)

הי גלגולה

ברוכה הבאה אני יכולה לספר לך מה עבר עלי לפני הניתוח אותי שלחו לעשות סי טי על אף שאמרתי שאני מפחדת כי כבר עשו לי בעבר וזה מלא קרינה והתשובה שקיבלתי זה שב MRI לא רואים אנדו אני יכולה לומר שגם בסי טי לא . ולא חידשו לי ולא ראו כלום אנדו לא רואים לא בזה ולא בזה אלא רואים את הציסטות שאותן היה אפשר לראות גם באולטרסאונד וגינלי ללא כל הקרינה. כמו כן עשיתי את הבדיקה אצל בארגבל והוא סופר מקצועי ,מאוד עדין ולא עושה שום צעד בלי לעדכן אותך והוא ראה מוקדים רקטלים אצלי . קולונוסקופיה לא ביצעתי בסוף כי התקבלה החלטה לא לגעת לי במעי אז אני ממליצה לך לברר עם מומחה אנדו איזה בדיקות חשובות ומה מתכוונים לעשות בניתוח קחי בחשבון שאנדו רואים רק בלפרסקופיה שאר הבדיקות נועדו לשלול דברים אחרים כמו סרטן חס וחלילה ולראות את האברים הפנימים ותקינותם כמו כבד כליות וכו...

שמיץ1

New member
אין בדיקה שתאבחן חד משמעית - רק לפרוסקופיה

אף בדיקה לא מהווה אבחנה/שלילה ודאית. רק בלפרוסקופיה יודעים בודאות (בדר"כ כבר בזמן הניתוח, אבל באופן מוחלט רק אחרי הבדיקה ההיסטולוגית של הרקמות שנכרתו).
מבחינת איזו בדיקה עדיפה? אני מניחה שהאולטרסאונד יותר רלוונטי. MRI לא ממש מוצלח בזיהוי מוקדי אנדו'. זה נורא תלוי בגודל המוקד ובעיקר במיקום. למשל, ב-MRI אפשר בדר"כ לזהות מוקדים על הסרעפת אם ישנם, אבל גם לא תמיד. לי עשו MRI לפני הניתוח, ואני גם קצת קלסטרופובית אבל כבר עברתי את הבדיקה הזו 3 פעמים... מתרגלים בסוף. אם את עושה את הבדיקה - תביאי אטמי אוזניים (למרות שבדר"כ נותנים) וכיסוי עיניים (לי זה עזר לפחות).
אם יש חשד למוקד רקטלי, כדאי לפנות לבארגבל בכל מקרה. יש לי תור אליו בקרוב בפעם הראשונה, אז אני לא יודעת להגיד מנסיון אישי איך הוא, אבל שמעתי שהוא רופא טוב מאוד ואדם נחמד מאוד. שווה להתייעץ איתו.

זואילי

New member
אולט' אצל בארגבל

לי זו היתה בדיקה מהימנה.
ובדיקה זו כדאי לעבור רק אצלו - עד שנמצא כאן רופא גסטרו אחר שידע לאתר אנדו.

אצלי גם חוקן בריום עזר למנתחים.

בהצלחה!

גלגולה43

New member
אתן מקסימות, תודה !!! יש לי עוד כמה שאלות...|

קודם כל תודה רבה, בנות מקסימות על התשובות שלכן !!!
אז אני מבינה שאני יכולה לוותר על MRI (מה שמאוד משמח אותי)
השאלה היא אם האולטרסאונד הרקטלי הוא הכרחי לפני ניתוח? האם קולונסקופיה יכולה להיעשות במקום?
האם גם אתן סובלות מכאבי בטן שמתעצמים לפני יציאות וגם ביציאות עצמן?
האם גם לכן היו/יש כאבים ולחץ עזים באיזור עצם הזנב?
אני סובלת גם מקוליטיס ולכן השאלה שלי אם חובה לעשות את הבדיקות הללו לפני הניתוח?
ד"ר שיינמן אמר לי שבכל מקרה אני צריכה לעבור ניתוח, השאלה אם הבדיקות האלה הכרחיות או שהן רק על מנת לשלול דברים אחרים?

שמיץ1

New member
הן לא רק על מנת לשלול

קודם כל, האולטרסאונד הרקטלי שונה לגמרי מקולונוסקופיה מבחינת הממצאים האפשריים. כל מוקד על המעי מתחיל מבחוץ ועלול לחדור פנימה. קולונו' מדגימה רק את הדופן הפנימית של המעי (העלתי סרטון לא מזמן של מומחה אנדו' שהסביר שקולונו' מזהה רק כ-5% מהמוקדים שחדרו את דופן המעי). לעומת זאת, האולטרסאונד הרקטלי מדגים גם את הדופן החיצונית, שעליה יושבים בדר"כ נגעי האנדו'. גם חוקן בריום כפול-ניגוד זו אופציה, אבל הבנתי שהאולטרסאונד אצל בארגבל יותר מהימן ברוב המקרים, ואם זה מה שהומלץ, זה מה שכדאי לעשות.

המטרה היא לא רק לשלול מקור אחר לכאב, אלא גם להכין את הצוות המנתח. ככל הצוות ערוך טוב יותר, כך סיכויי ההצלחה טובים יותר. עדיף שהמנתח לא יהיה מופתע עם מוקד רקטווגינלי למשל, כי אולי צריך לערב מנתח קולורקטלי או כירורג כללי.

הכאבים לפני ובזמן יציאה מוכרים לי מאוד. אני סובלת מהם באופן דיי עקבי, אבל לא בטוחה אם זה האנדו' או משהו ואחר.

פז08

New member
ממליצה לבצע את הבדיקות שנשלחת אליהןע

ם כל הפחד והקושי. אלו בדיקות חשובות במיוחד בשל התלונות שלך. חשוב להיערך נכון לניתוח ולדעת מה צפוי להיות היקפו ואיזה צוות נדרש וכו. לשם כך חיוניות הבדיקות...... הייתי מתייעצת מראש עם הצוות המבצע ב mri האם ניתן לקבל סוג של טשטוש בשל הפחד. ולגבי הנסיעה לתל השומר הייתי בהחלט עושה את המאמץ..... למעשה אני עשיתי את הבדיקה שלא הייתה נוראה..... זה היה חשוב. לא לוותר. בהצלחה....

גלגולה43

New member
תודה רבה על העידוד

תודה רבה על העידוד והתמיכה !!!
אעדכן אתכן בהתקדמות
שיהיה לכולנו המשך שבוע מקסים וללא כאבים !!!

למעלה