היי בנות מחפשת מתכון לדג טונה

היי בנות מחפשת מתכון לדג טונה

חריימה נראה לי שקוראים לזה מתחשק לבעל דג חריף תודה מראש ושבת שלום לכולן
 

חנהפ

Active member
חריימה

6-7 שיני שום כתושות 1/2 כוס שמן תירס 1/2+1 כפות פפריקה אדומה מתוקה טחונה בשמן 1/2+1 כפות פפריקה אדומה חריפה טחונה בשמן 1 כף גדושה רסק עגבניות 1/2 כוס מים 1 כפית מחוקה מלח 1 ק"ג נתחי לוקוס טרי או פרוסות עם העצם או דג אחר כ-1/2 כפית כמון טחון טרי (לא הכרחי) כ-1/2 כפית קימל טחון טרי (לא הכרחי) מיץ מחצי לימון מעמידים את הסיר על אש גדוהה ומכניסים לתוכו את השמן והשום הכתוש. כשהוא מתחיל לבעבע מוסיפים את הפפריקות, מערבבים במהירות בשמן וכשזה מתחיל שוב לבעבע מוסיפים בבת אחת את המים. מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות. מנמיכים את האש ומוסיפים את המלח. מרתיחים על אש קטנה כשתי דקות. שוב מגבירים את האש ומניחים ברוטב את פרוסות הדג. מטלטלים את הסיר כדי שנתחי הדג יכוסו ברוטב, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה, ברתיחה מתונה, 10-20 דקות. משך הבישול תלוי בעובי הפרוסו. ליתר ביטחון בודקים במזלג שהדג הלבין והתבשל. פעמיים-שלוש בזמן הבישול צריך לטלטל את הסיר, ולקראת סוף הבישול מפזרים את הכמון והקימל הטחונים. אחרי שמסירים מהאש סוחטים מיץ לימון. מגישים עם הרבה רוטב ואוכלים עם לחם טרי.
 
למעלה