היי בנות עוד כמה שאלות...

גלגולה43

New member
היי בנות עוד כמה שאלות...

היי בנות
האם יש לכן מושג אם בניתוח יכולים לראות גם מוקדים רקטווגינליים ללא שעשו קודם לכן א.ס רקטלי או MRI?
האם זה הצריך תהליך של חוקן לפני הניתוח?
האם יש לכן תופעות שקשורות לשלפוחית?
לי השלפוחית כל הזמן מציקה ואם אני מתאפקת היא מאוד כואבת :(
האם לאלה מכן שהיו מוקדים רקטווגינליים היו גם תופעות של תחושת גרד פנימי מציק ולא רק כאב?
כי אצלי בזמן ביוץ יש גרד פנימי שמטריף את דעתי, ולא מדובר בפטרייה.
תודה מראש :)

שמיץ1

New member
לא יודעת לענות על הכל

לגבי חוקן בריום / א.ס רקטלי / MRI לפני ניתוח - הבדיקות נועדו להכין אותך ואת המנתח מראש עד כמה שניתן. אם יש מוקד רקטווגינלי, אולי יש צורך לערב כירורג כללי/קולורקטלי. אם יש מוקד על השלפוחית, אולי יש צורך לערב אורולוג.
באופן כללי, לניתוחים יש סיכויי הצלחה גבוהים יותר כאשר הצוות המנתח מוכן ולא מופתע בזמן הניתוח. אני מתארת לעצמי שגם עבורך יהיה יותר קל אם תדעי מראש עם מה תאלצי להתמודד אחרי הניתוח. לקבל בהפתעה נקז, סטומה... זה בטח לא נעים.

זואילי

New member
הי גלגולה

כן, אם רופא מיומן מחפש - הוא יכול לראות מוקדים גם בלי בדיקות מקדימות. לא רק רקטוווגינלי, גם בכל מקום אחר באגן.
צריך רק להסתכל...

כן - אני הייתי צריכה לעשות ריקון מעיים לפני 2 ניתוחי האנדו. (עם מעורבות רקטו')

כן - היו לי (בעבר) תופעות שקשורות לשלפוחית כי היה לי מוקד שחדר לשלפוחית ונכרת אח"כ בניתוח.

לגבי גרד פנימי - מעניין! לא היה לי לפני הניתוחים אבל יש לי מאז הניתוחים לפעמים. מאודדד מוזר. ואכן לא פטריה. מכיוון שכיום אין לי שם מוקד (אהההמממ... מקווה... מי יודע עם המחלה הנבלתית הזאת) - אז לא חושבת שזה קשור.

למעלה