היי בנות !!

taly_k

New member
היי בנות !!../images/Emo6.gif

אתמול גיליתי לראשונה כי אני נושאת בתוכי תאומים בני 7 שבועות. ואני לא כ"כ יודעת איך להגיב איך לעכל ואיך לפחד מהמשך ההריון. איך עבר עליכן הריון התאומים ? האם היו בעיות מיוחדות ? סיבוכים? בקיצור מה מצפה לי ? אשמח לדעת כי אני עדיין המומה. יש לציין שיש לי בת בת 6 מהריון טבעי ועברתי 7 טיפולי IVF כאשר ברביעי הריתי והעובר נפל בשבוע 15 ועכשו הריון תאומים בטיפול השביעי. אשמח לשמוע פרטים, תודה, טלי

קרנושה

New member
קודם כל בשעה טובה........

עשית לי צמרמורת......ממש ממש ממש..... דבר שני ברוכה הבאה לפורום
... וכעת לשאלתך: לי אישית יש שלישיה.....וגיליתי אותם בשבוע 6-7 בערך כמוך....השוק היה אדיר!! (לא רוצה להפחיד אותך אך שבוע אחד גיליתי שאני הרה......שבוע אחר כך שיש לי 2 ושבוע אחרי זה אמרו לי שיש 3
חחחחחח)......אצלי הם מIUI (הזרעה).....כעת הם בני שנה וחודש...ואין לי ילדים נוספים... אביא לך קישור להודעה שאחת מחברות הפורום שאלה וביקשה טיפים לגיסתה ההרה עם תאומים.....בו יש מגוון הצעות, דיעות וכו´... סיבוכים? המממ הייתי נזהרת בדבריי יקירה......אך יש שוני בין הריון "רגיל" להריון מרובה עוברים......(אל תלחצי).....הממממ תגידי מה את רוצה בדיוק לדעת? אוכל לעזור לך במאמרים.....קישורים וכו´..בכייף! אני לא אספר לך מה אני עברתי בהריון שלי......
...אבל..גם אין לי תאומים.....מה שכן יש לי המוןןןןןןן ידע.....מלבד זאת אני אחות עבדתי עד לפני שהריתי במחלקת יולדות.....ושמירת הריון היה הפייבוריט שלי... לדעתי תמצאי את דעתן של חברות הפורום בקישור שנתתי לך...האמת שאין פה הרבה כעת יום שישי....אך אולי......אני פה .....אוכל לענות על מה שביכולתי..... הרבה |הצלחה|... שב"ש
|נרות|
..... מקרן

טלי ואוו!!!!../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif../images/Emo50.gif

טלי ואוו , את מחזירה אותי אחורה בזמן בעצם לספטמבר לפני שנה וחצי גיליתי שאני נושאת תאומים בשבוע השמיני לאחר טיפולי ivf בפעם הראשונה - זה ממש שוק שלא מצפים לו ולא היה לי בכלל זמן להתרגל לרעיון שאני נכנסת להריון לך לשמחתך יש יתרון את כבר אמא ולכן את יודעת מה זה תינוק וכל הקשיים של אמא מתחילה מה שנכון הוא ששנים אינם אחד - כן זה המון יותר קשה אבל המון המון יותר מאושר ההריון שלי היה מאוד קשה - אבל גם זה אינדיבידואלי בקיצור בהצלחה והמון המון מזל טוב

נירית1

New member
הי טלי ובשעה טובה

כאחת שעומדת רגע לפני סיום הריון תאומים וגם אצלי זה הריון שני. אני יכולה לספר לך שההריון הזה שונה לגמרי! נכון שכל הריון הוא אחר אבל הרין של תאומים מלווה בהרבה סיכונים, אצלי למזלי רוב ההריון היה נורמלי לחלוטין לא הייתי בשמירה בכלל, אבל כן בליתי במיון כמה פעמים וכן אושפזתי להשגחה, אבל עם את שומרת על עצמך נחה המון!, ההריון הזה יותר כבד!שותה הרבה עושה כל מה שתלוי בך(ולא הכל תלוי בך!) להשמר מצירים מוקדמים אז תעברי את ההריון בשלום. אני חייבת להגיד שעכשיו לפני רגע הסיום אני נורא כבדה הבטן שלי כבר נמצאת בברכיים ובאופן כללי מרגישה שזהו מבחינתי העסק יכול להגמר. אז שיהיה לך המון המון בהצלחה - הריון קל ואני פה - בינתיים
לכל שאלה.

taly_k

New member
תודה לכולכן על המידע.

למרות שלא שמעתי דברים מעודדים אך למעשה אני מתארת לי שהריון תאומים הוא קשה ומסוכן יותר. מאיזה שלב בערך ממליצים על שמירת הריון או שזה קורה ברגע שיש סימן לא טוב, אני ממש לא רוצה להגיע למצב כזה ומעוניינת לדרוש שמירת הריון החל משלב מסויים. איך היה אצלכן ? טלי

galgil

New member
אצלי זה עבר מצוין

לכל אחת זה עובר אחרת, אז תדעי שזה יכול להיות גם בסדר גמור. הייתי בהריון רק פעם אחת, עם תאומים , אז אין לי "בסיס להשוואה" אבל נהניתי מאוד. לא הייתי בשמירה, אם כי בסוף כבר היה לי כבד, והם נולדו בשבוע 39 , בשלים ובמשקל טוב מאוד.

nonana

New member
ברוכה הבאה../images/Emo8.gif

אז זה שוק לגלות הריון לתאומים נכון? אני יודעת הייתי שבוע סהרורית אחרי שגיליתי שיש לי תאומים. (אצלי זה היה טבעי). מעבר לכך שנכון שהיתה לי הרגשה כזו אבל זה שונה מהרגשה לאמיתותה. בקיצור אני לא עברתי הריון קל אבל אל תחששי יש כאלו שעברו אותו בקלות אני בשבוע 24 הייתי כבר בשמירת הריון עם סוכרת הריונית שהתפתחה לרעלת הריון. וחודש הייתי מאושפזת בהייריסק. אבל זה לא אומר שום דבר וממש אין לך ממה לחשוש. למרות הכל התאומים שלי נולדו בסדר גמור - ילדתי בסוף שבוע37. (נעמה היא נולדה קטנה אז היתה בס"ה 5 ימים בפגיה). כולן כאן בשמחה יעזרו לך על שאלות שצצות.

keren1

New member
בעלי לא דיבר יומים כשראינו שיש

2 שקי הריון. שמרתי על עצמי בטרוף. בקושי הרמתי את דניאל שהיתה בת שנתיים. לקראת סוף החודש השישי יצאתי לשמירת הריון (בגלל הקיץ החם ושאוכל לנוח כמו שצריך). לצערי בשבוע 30 היתה לי ירידת מים מהשק של שני. אושפזתי בהיי ריסק ומשכתי 4 שבועות עד שהוחלט לנתחי (בבחירתי). הם נולדו בסוף שבוע 34. שני 2 ק"ג ומתן 2.3 ק"ג. היא נולדה בסדר גמור ועם מתן היו לנו בעיות של אי בשלות בראות. בסוף כעבור שבועים (שבוע 36) שוחררנו הביתה עם החבילות. עצתי : תנוחי ומה שאפשר לדחות - תדחי ! בהצלחה והמון כוח.

nonana

New member
תרגישי נוח בעלי עד היום

בשוק!!!!!!!! אולי שיהיו בני 18 הוא יתעורר.

zimes

New member
כדי לאזן את התמונה

לי היה הריון קל, יחסית. בהתחלה - בחילות / רעב בלי שאני יודעת מה בא לי (אבל די מהר גיליתי כמה מאכלים ניטרליים שהסכמתי לאכול). וירדתי במשקל. ומשבוע 16, היו לי התקשויות של הרחם. אלה לא היו צירים, אלא הבטן התקשתה לזמן ארוך כל פעם שהגזמתי במאמץ (למשל - חצי שעה על המחשב). אז - נכנסתי למיטה עד שזה נרגע. חוץ מזה, הכל היה בסדר. לידה וגינלית קצרה בשבוע 37, ומכאן - התלאות

אני אדבר בשם הבעל

מצורף כאן קישור לתאור של יום הגילוי שיש לנו תאומים אני יכול להגיד שעל אישתי ההריון עבר בסדר גמור בלי בעיות וסיבוכים [מעבר לבטן שגדולה וכבדה מהרגיל] מה שכן היה זו לידה קלה יחסית מהרגע שהיא הרגישה צירים ועד הרגע שנהינו הורים עברו שעתיים והכל בלידה רגילה אז אברך את כל היולדות בעתיד בלידות כאלו או קלות יותר דרך אגב הן נולדו בסוף השבוע ה40 [בדיוק לפי הגלגל המפורסם]

רז2

New member
וההריון שלי..

אחרי ההלם הראשוני, היו כמה חודשים ממש בסדר. בהתחלה קצת בחילות ועייפות. בכלל לא נורא. אבל בשבוע 24 התחילו צירים מוקדמים. אושפזתי לכמה ימים, התחלתי לשתות מלא מים, ולקחת תרופה שלוש או ארבע פעמים ביום, לא זוכרת. בשבוע 26 נראה היה לי שהצירים מתגברים ושוב אושפזתי. אחר כך הבנתי את הרעיון. לא התחשק לי שידחפו לי אינפוזיה כל פעם. אז חזרתי הביתה לשמירה די רצינית. שזה אומר שכיבה כמעט כל הזמן, חוץ מבארוחות ובזמן המקלחת. טיפה דקות מחשב ביום וזהו! כל הזמן שכבתי וממש השתגעתי. לא כ"כ מהשיעמום של לשכב ולהיות כל היום בבית, אלא בגלל הפחד האדיר שקרה משהו לעוברים הקטנטנים... כ"כ פחדתי שממש לא העזתי לעשות כלום. נסיעה לרופא למשל היתה בילוי אמיתי בשבילי.... בקיצור לא מאחלת לאף אחת את הדאגות הרבות והלחץ. אבל בסוף הכל הסתיים טוב! ילדתי לקראת סוף שבוע 36 כשבשבוע האחרון כבר קיבלתי אישור לצאת מהבית אבל למי היה כוח?????!!!!! ילדתי בקיסרי כי העובר הראשון היה במצב עכוז. וזהו הם נולדו במשקלים יפים- 2.860, ו2.640

taly_k

New member
נאמר לי כי הרופאים ממליצים

להיות בשמירת הריון החל משבוע 20 בהריון תאומים. האם ידוע לכם על כך. אני אישית מאוד רוצה להיות כדי לנוח קצת מהעבודה וכדי למנוע בעיות מיותרות. מה דעתכן?

nonana

New member
לכל אחד זה אינדוידואלי

הכי טוב שתבדקי עם הרופא שלך וההמלצה שלו. אני כמו שאמרתי אחרי שבוע 20 הייתי בשמירת הריון. אבל כדאי לך לבדוק.

למעלה