היי בעיה..

היי בעיה..

יש לי בעיה נורא קשה שאני לא יודעת מה אני הולכת לעשות.. השנה יש לי בגרות במתמטיקה. ובערך..מכיתה ה'..אני לא מצליחה במתמטיקה..ואני רצינית.אף פעם לא הלך לי,הרבה פעמים הייתי אצל מורה פרטית ופשוט כלום כלום כאילו בלוק בשכל.. ממ..אני חושבת שזהו בכללי. מה אני עושה?תודה

ברצינות ברצינות

צריך לבדוק :
למה את לא מצליחה במתמטיקה, מה יש שם או מה יש לך עם המתמטיקה שזה לא הולך.
האם בדקת אי פעם קשב וריכוז ? אחד הדברים שנפגעים מהפרעת קשב הוא מה שקשור ברצף, ומתמטיקה היא רצף. תוכלי לספר מה הקושי במתמטיקה ? מה ניסית למשל לעשות ולא הולך לך ?

תשובה

אין לי מושג מה יש לי עם המתמטיקה..זה פשוט לא הולך לי..נגיד המורה לעשה תרגיל כלומר להראות את הדרך לפיתרון אז אני לא אזכור איך לעשות את זה אחרי זה..אני אבין את זה לפעמים כשהמורה מסבירה על הלוח אבל אחר כך אני לא אדע את זה.. לא בקתי הפרעת קשב וריכוז כי אין לי מושג איפה עושים את זה.. כל מה שניסיתי עד היום לעשו במתמטיקה לא מצליח לי.. אפילו בחישובים הקטנים הבסיסיים של היומיום אני לא ממש מצליחה..

קשב וריכוז - ומתמטיקה

כדי שאת תוכלי לזכור את המתמטיקה - דרושים שני דברים : 1. ריכוז - וזאת עליך לבדוק - כדאי לך להתייעץ בפורום המתאים לזה ADHD, ממש לידינו כאן תכף. בלי ריכוז מרבי קשה לזכור פעולות פשוטות של כפל וחילוק, קשה לזכור רצף בעיקר. 2. אסטרטגיות למידה - הדרך הנכונה לך ללמוד מתמטיקה - היא דרך ההבנה, כי ההבנה לא תלך לאיבוד, וזיכרון סתמי עלול להיכנס אצלך לאחד התאים במוח ואחר כך לא מוצאים. אם תביני מה עושים שם בתרגיל, יהיה לך קל יותר לשחזר.

למעלה