היי,בקשת ייעוץ לגבי תחושת כישלון,הורמונים ודיכאון...

jane doee

New member
היי,בקשת ייעוץ לגבי תחושת כישלון,הורמונים ודיכאון...

היי,אני בת 37.5 ואני לא מבינה למה לא הולך לנו בהפריות מבחנה.יש לי ילדה בת 5 וחצי מהריון ספונטני ורגיל לחלוטין שלאחריו אני לא מצליחה להרות בכלל.אפשר לאמר שאני לא משתמשת בכלל באמצעי מניעה מאז הלידה ומנסה באופן פעיל להרות כולל טיפולים,הזרעות והפריות מבחנה כבר 3 שנים.
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות,fsh,צילום רחם,הרירית שלי מצויינת תלת קווית ואני בהחלט מנפיקה זקיקים במינונים לא גבוהים יחסית של הורמונים.מסתבר שאצל בעלי ספירת הזרע נמוכה עם מורפולוגיה קבועה שנעה סביב ה-3 אחוז....אבל עדיין אחרי כל כך הרבה זמן בלי אמצעי מניעה אני תוהה בכ"ז מה הבעיה עם עשיתי גם פעמיים הזרעות כאשר בפעמיים האחרונות הלכתי על הזרעה על 8 זקיקים ואח"כ הזרעה על 10 זקיקים וגם זה לא צלח.
חשבנו שנבין כשנכנס לתהליך של הפריית מבחנה וזה עוד יותר בילבל אותנו.בבקשה:
שאיבה ראשונה:9 ביציות מתוך 11 זקיקים.5 הפריות ששורדות בקושי את ההקפאה.בשורה התחתונה:3 הפריות.1 הוחזר לאחר השאיבה.2 הוחזרו בחודש אחרי.הרופא אומר שהן באיכות מצויינת.(חצי הפרו באיקסי,וחצי לא הפרו באיקסי.הרופא אמר שההפרייה באיקסי הצליחה יותר)
שאיבה שנייה:אותו מינון של הורמונים.תיזמון אוביטרל שונה:15 זקיקים.11 הפריות.הציעו לי לא להחזיר בכלל אחרי השאיבה כי חששתי מתאומים.הלכנו בהמלצת המעבדה על גידול לבלסטוציסטים.הצליחו להתפתח 5 בלסטוציסטים.החזירו לי אחד 5 ימים אחרי השאיבה.ובחודש שאחרי החזירו לי אחד.השאר לא שרדו.(הפעם כל הביציות הופרו בשיטת איקסי).
אין לי כוח כבר. 8 חודשים האחרונים של הטיפולים היו הכי אינטנסיביים וכללו כל חודש או הזרעות,או זריקות הורמונליות בשילוב הזרעות ושאיבות להפריות מבחנה.
נקלעתי למצב של דיכאון.לא בגלל שאני לא מצליחה להכנס להריון,אלא בגלל שאני מתחילה להרגיש את האפקט של הזריקות והמינונים הגבוהים של ההורמונים אצלי בדם עם כל העליות והירידות האלו.עכשיו לאחר כישלון הטיפול האחרון הרופא רוצה שנעשה היסטריוסקופיה.
אני לא רואה את הסוף-זה יכול להימשך כך לנצח.עוד טיפולים ועוד טיפולים,ועוד הצעות חדשות ועוד שיטות.מתי יודעים איך להפסיק וזהו? אני מוכנה להסתפק בילדה אחת רק לא לשקוע לתוך הדיכאון הזה.
התזונה שלי דפוקה,אני בקושי אוכלת אוכל מבושל.הכושר הגופני שלי ירוד ואני מרגישה עייפה כל הזמן עם נטיות למצבי רוח ובכי שהתחזקו בחודשים האחרונים.
אני חייבת לציין שאני בעצמי תוצאה של אי פריון מישני עבור אמא שלי.היא חוותה דיכאון לאחר תאונת דרכים שבה איבדה את אחי ואף אחד לא הצליח להבין בתקופתו למה היא לא מצליחה בתור בחורה צעירה להכנס להריון 10 שנים.בזמנו פשוט לא היה מה לעשות בנידון,ואני הגעתי לעולם אחרי 10 שנים של המתנה שלאחריהם היא נכנסה להריון עוד 4 פעמים במהירות ובלי שום בעיות באמצע שנות השלושים של חייה...מכיוון שאנחנו די דומות מבחינת אופי וטמפרמנט אני פשוט שואלת את עצמי לפעמים עד כמה הקשר אצלנו חזק בין גוף לנפש.
אם למישהי יש איזושהי תובנה שעלתה מכל מה שרשמתי או רעיון מה לעשות כדי לפחות לרומם את רוחי ולהתחזק מהבחינה הנפשית,תזונתית,אולי לנסות משהו אלטרנטיבי ולהכניס קצת סדר בחיים אשמח לקבל הצעות.אפשר כאן או במסר אישי.... תודה.

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
קודם כל ברור ממה שעברת עד כה, שהסיכוי של הזרעות נמוך מאד, אם כדי להצליח נדרשת הפריה באיקסי זה אומר שהזרע לא מצליח לחדור לבד את הביצית (או כי הוא חלש או כי קליפת הביצית נוקשה). ולכן קודם כל חבל על כל המאמץ הפיזי והנפשי בחודשים האלה של ההזרעות, עדיף לנצל אותם למנוחה ואיסוף כוחות.
שנית אני לא אוהבת את הרעיון של גידול העוברים לבלסטוציסטים לפני הקפאה, כיון שהמבנה שלהם הוא כזה שמכיל נוזל ולכן הם שורדים הרבה פחות טוב הקפאה והפשרה (כפי שגם ראית בעצמך שרק אחד שרד מתוך 5). אני בעד להחזיר ביום 3 ולהקפיא את כל העוברים הטובים (6 תאים ומעלה) ביום זה. ככה כשתרצי להחזיר מוקפאים, יהיו לך עוברים חזקים ויציבים עם סיכויי שרידות טובים.
&nbsp
לגבי ההתמודדות, קודם כל להוריד אינטנסיביות לעשות מאמצים מרוכזים ובין לבין לנוח.
שנית אפשר לפנות לרפואה אלטרנטיבית, דיקור למשל.
אפשר גם כמובן להיעזר בפסיכולוגית, בחלק מהיחידות יש שירות כזה במסגרת היחידה.
&nbsp
בהצלחה

jane doee

New member
האם עוברים בני 3 ימים

צריכים להיות בכלל בחלל הרחם? האם הם לא אמורים להימצא בחצוצרה עד יום 5-6?

anguly

New member
נכון הם עדיין לא אומרים להיות ברחם

אבל הרחם זה עדיין מקום יותר טוב ממבחנת מעבדה....

למעלה