היי, גיליתי רק לפני כמה ימים את הפורום הזה!

היי, גיליתי רק לפני כמה ימים את הפורום הזה!

נעים מאוד, אני נעמה, אני בת 15, אבל האהבה לאפיה בי כבר כמה שנים.
אני אהיה בפורום הזה, כי אני אוהבת לעשות את זה!
הגעתי לכאן כשחיפשתי מתכון לפחזניות אחרי ניסיון שכשל, כתבתי בגוגל מתכון לפחזניות, הוא הוציא לי מתכון של קרין גורן וישר חשבתי, אם המנהלת כתבה שזה מתכון שתמיד מצליח לה, זה של קרין גורן (אין עליה), כמה רע זה יכול להיות? אז ניסיתי, ויצאו מדהימות!! כשהלכתי לפתוח את התנור ראיתי אותן תפוחות ויפות כל כך שקפצתי מאושר!!!
בקיצור, רציתי לחלוק תמונה של אחת היפיפיות שיצאו לי ולהיכנס לפורום
 

Lim3

New member
כל הכבוד!! בהחלט נראות יפהפיות! ובטוח טעימות.

 
תודה רבה, וככה אומרים, שהם טעימות


היום אני מביאה אותן לחברה, זה יהיה בדיקה טובה

עכשיו יש גם תמונה של אלפחורס שוקולד שעשיתי, יצאו מעולים ונימוחים.
(הם בלי קוקוס כי לצערי אח שלי לא אוהב קוקוס אז אני לא שמה על האלפחורס...)
המתכון מהספר החדש של מיקי שמו
 

Lim3

New member
איך יודעים שהעוגיות עצמן מוכנות כשהן

בשוקולד?
כל פעם שאני מכינה עוגיות עם קקאו בתוכן אני נלחצת שלא יישרפו. כי אין איתן כל כך את האינדיקציה של הצבע..
מה עשית?
 
אלה ספציפית, כתוב במתכון שברגע

שהן מאבדות את הברק הן מוכנות, וזה ממש נכון, לפני האפיה זה חום שוקולדי מדהים כזה, ואחרי זה זה חום - אפור דהוי (ומגרה לא פחות
)
באופן כללי בעוגיות, הבדיקה הכי טובה זה לקרוא לאמא שתבדוק
סתם, פשוט אופים אותן במשך הכמה דקות שכתוב במתכון, כשנגמר הזמן מוציאים את העוגיות ולוחצים עליהם קלות, עם האצבע עושה גומה, אז זה לא מוכן (אני לא חושבת שיש עוגיות שצריכות להיות במצב כזה...) אם היא לא עושה גומה, ומרגישים שהעוגיה מוכנה, מוציאים. זה גם הרבה עניין של מראה.

עוד המלצה, כי את כותבת שאת נלחצת שלא ישרפו, תכניסי 3-4 עוגיות לתנור, לפני שאת מכניסה את כל הכמות, ותעמדי ליד התנור ותבדקי את הזמן הנכון. ככה, גם אם תשרפי, אז הלכו 3 עוגיות מתוך 40, 60, 80! בקטנה. זה גם ככה הכמות שאוכלים אחרי שזה יוצא מהתנור


אני חושבת שהרבה באפיה זה ניסוי וטעייה...
מקווה שעזרתי
למרות שחפרתי...
 

bali

New member
מנהל
היי נעמה, ברוכה הבאה


שמחה שמצאת בנו בית מתוק, ומקווה שאכן תישארי כאן ותשתתפי בפורום. כייף לראות נערה צעירה שהאהבה לאפייה בוערת בה. את מזכירה לי את עצמי
הפחזניות והאלפחורס יצאו לך מקסימים ובוודאי גם טעימים.

רק רוצה להזכיר כלל אחד חשוב אצלנו. אנחנו לא מעלים תמונות של תוצרים בלי מתכון לצידן. אם מדובר במתכון שאינו שלך ואין לך רשות להעתיק אותו, שימי קישור למתכון במיקומו המקורי. גם קישור כמו ששמת במקרה של הפחזניות, למתכון כפי שהוא מופיע כאן בפורום, זה בסדר. מתכונים שמופיעים כבר בפורום מותר גם להעתיק כמו שהם ולהדביק, אם רוצים.
המחשבה מאחורי הכלל הזה היא שהמטרה שלנו היא לא לגרות את המשתתפים "על ריק" אלא לפתוח להם את התיאבון ולתת להם את הכלים שאיתם יוכלו להכין גם הם את המאפה/מאכל המצולם.

אז שוב, ברוכה הבאה ושבוע נפלא
 
תודה רבה


בקשר לכלל, קיבלתי ורשמתי

אבל לא לגמרי הבנתי. בקשר לאלפחורס, כתבתי מאיפה זה, המחשבה שלי הייתה א. אולי לחלקכם יש את הספר (אם לא, מומלץ!!!!) ב. תמיד אפשר לבקש!
ובשורה התחתונה, שאני אכתוב את המתכון? (אפשר לצלם ולשים תמונה של המתכון? כמובן באיכות טובה שאפשר לקורא...)
 

bali

New member
מנהל
תשובה לגבי האלפחורס

במקום לחכות שיבקשו, שמים עם התמונות מתכונים מראש.
במקרה הספציפי של האלפחורס, אסור לצלם מספרי בישול, כי זו הפרה של זכויות יוצרים.
אם המתכון קיים באינטרנט באתר של מיקי שמו או אחת מתכניות הבישול אפשר לשים קישור לשם.
אם אין אותו ברשת, באסה לנו

ההפנייה לספר היא חצי נחמה.
 
אוקי, אז נקרא לזה ש"יצאתי" מזה בקלות

כי אני די בטוחה שאין אותו באתר שלו, ולא נתקלתי בו בשום מקום אחר...

מה שכן, ספציפית, אלפחורס, אם כבר אנחנו בעוגיות המדהימות האלה, אז אני ממליצה על המתכון מבצק עלים. אלה היו האלפחורס הקבועים שלי עד הספר

http://www.bazekalim.com/2008/04/09/alfajores/


אני מצטערת על כל הדיון הזה עם המתכון והכל, אבל צריך ללמוד איכשהו
 

MyAudi

New member
לא הבנתי...אפשר הסבר?


איך כותבים בצק עלים או בצק אלים?

הצלחת להפתיע אותי - המקפידה לדבר תקין (או לא תמיד לדבר, אבל לפחות לדעת איך אמורים לדבר)
 
אוקי, הבצק המוכר לכולם הוא בצק עלים

אבל, הבלוג הזה, נקרא בצק אלים. ואז כל פעם שאני אומרת למישהו משהו עם הבלוג, מתקנים אותי לעלים, אבל אין מה לתקן! ככה היא קראה לו, אלים!
 

MyAudi

New member
תודה


מעניין למה היא קראה לו בצק אלים?

אולי הוא תקף אותה פעם אחת?
 

bali

New member
מנהל
הדיון מבורך וחשוב
ומזכיר לכולם את הכללים

וזה בסדר גמור, כי אם לא שואלים ולא מדברים על זה, לא יודעים.

תודה על ההמלצה על המתכון מבצק אלים.
אני בד"כ עושה את המתכון של רוני ונציה, אבל תמיד נחמד לגוון.
 
למעלה