היי גם אני חדשה פה

hiloosholetet

New member
היי גם אני חדשה פה

ובכלל התחום הזה של הכתיבה ממש לא חדש לי (וזאת עוד בלשון המעטה
התחלתי לקרוא יצירות פה ומה אני אגיד, חגיגת כשרונות!

קסנדרה*

New member
גם לך חביבה אני מציעה להצטרף

לפורום סופרים צעירים, שם הכותבים יותר קרובים לגילך. קסנדרה

hiloosholetet

New member
גם שם הייתי אבל...

באמת שהפעם הגיל לא קובע. אני כותבת מאז שאני מכירה את עצמי וגם בצורה מקצועית. אני אמנם סופרת צעירה, אבל באמת שיש לי מה לחפש בפורום. למרות שזה נשמע מצחיק.

זה לא מצחיק.

יותר מצחיק שכל מי שלא יכול לקנות לעצמו בירה נשלח באופן אוטומטי ומתנשא לפורום סופרים צעירים.

1אריאדנה

New member
מוכרים בירה גם לילדים בני שתיים

עשרה
ואני, למרות גילי, דווקא מסכימה פחות או יותר עם קסנדרה.

כרצונך.

נכון, שרוב הכותבים הצעירים נופלים ברמתם מכותבים מנוסים ומתוחכמים, ובכל זאת, אני בעד שפיטת אנשים - ועל אחת כמה וכמה כשזה נוגע לכשרון אמנותי כלשהו - בצורה סובייקטיבית.

קסנדרה*

New member
אני לא שופטת איש

אני מביעה את דעתי. איני מצביעה רק על רמת הכתיבה, כאן הקהילה מבוגרת ומוטב לבני נוער לכתוב בקרב בני גילם. קסנדרה

ייתכן שאת טועה.

אני חושבת שמוטב לכותב לכתוב בקרב מי שנוח לו לכתוב בקרבתו, והזמן דרוש על מנת להבהיר מי הוא שנוח לכתוב בקרבתו.

1אריאדנה

New member
נכון, ואני נסוגה מההסכמה שלי עם קסנ

דרה. ההתנשאות הזו כלפי כל מי שגילו לא עולה על שבע עשרה פשוט דוחה, אין מילה אחרת לתאר את זה. כותב הוא כותב בזכות הכישורים שלו, ולא בזכות גילו, ואין סיבה להפלות מישהו רק בגלל שהוא צעיר בשנתיים מהגיל שנראה "בוגר" בעינייך. אותי אישית ההפליה הזו, וחלק גדול מההערות שלך בנושא ממש מעליבות. לא ארד לפסים אישיים (אף על פי שאני חייבת לציין שזה באמת מפתה), רק אוסיף שאני, בתור כותבת, מקבלת ביקורות חיוביות בהרבה בפורומים של אנשים בוגרים. אז נכון, בקטעי שירה אני מיומנת פחות, אבל אני בטוחה שבין כה וכה היית פוסלת אותי.

יפה אמרת.

ולא זאת בלבד, אלא שמעולם לא הזכירה קסנדרה החביבה שום סיבה לגיטימית של "למה" ו"מדוע" לא יוכלו האספסוף שאינם עומדים בהגבלת הגיל האבסורדית להצטרף לשורות המשתתפים בסדנא.

aiziq

New member
סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה

אבל בנות, מי שיזמה את הסדנא ומי שתעביר אותה היא קסנדרה. יש לה את כל הזכות שבעולם להגדיר למי היא מוכנה לתת מעצמה. זה לא איזה חוק ממשלתי או איזו זכות מולדת שמופקעת מכן- הרי לא תבואנה לאדם אחר בדרישה לקבל ממנו משהו, במידה והוא לא רוצה לתת. רצונו של אדם כבודו ואדם בעל בגרות נפשית מכבד את רצונות חבריו ( זה לא שאין מקום לביקורת או לתמיהה מדוע ולמה אבל זה כבר בגדר סקרנות ומציצנות. היא לא חייבת לפרט מדוע ולמה היא לא רוצה.) בשורה התחתונה- תנסו להנות ממה שיש (ויש הרבה מעבר לסדנא ), אין לכן ברירה אחרת. שלכן, איציק

1אריאדנה

New member
וגם לא נותן לי (ואני בטוחה שלעוד רב

ים אחרים) חשק להישאר כאן בפורום.

frustrated

New member
גבירותי,

בואו לא נריב, אלא נקרא בשנית את שכתבה קסנדרה: "תנאי ההצטרפות הם: מעל גיל 17 וכמובן לאלה הנוטלים חלק בפורום." לפי הבנת הנקרא שלי, הכוונה היא שכל אחד הנוטל חלק פעיל בפורום יכול להשתתף, ומי שלא עושה כן, יכול להשתתף אם הוא מגיל 17 ומעלה. כלומר, אם שתיכן לוקחות חלק בפורום על בסיס קבוע (הייתי קצת מנותק לאחרונה אז אני לא יודע אם אתן כן או לא), אין שום מניעה שתשתתפו בסדנא. בנוגע להפניה לפורום "סופרים צעירים". הרבה פעמים אנשים מגיעים לכאן בלי לדעת שקיים פורום נוסף. גם פה יש משתתפים צעירים וגם שם, כל אחד מוצא את המקום המתאים לו. אנשים כמו מחפש, גל זילברמן ואני מצאנו את מקומנו כאן, והתקבלנו בזרועות פתוחות.

aiziq

New member
מתוסכל, לא נראה לי שכך הוא

במיוחד לאור ההתעקשות של קסנדרה. אני חושב שזה לא אם מי משני התנאים מתקיים אלא רק אם שניהם מתקיימים.

hiloosholetet

New member
כן זה רק אם שני התנאים מתקיימים

אני התחלתי להיות משתתפת קבועה בפורום אבל אם זאת, מפאת גילי אני לא יכולה להשתתף בסדנה. אין לי תלונות. אני אמשיך לכתוב בכל מקרה

dananit

New member
לי בכלל אין דעה על התוכן

אני רק זוכרת מה תגובות כמו "תשארי בין הילדים" היו עושות לי בגילאים האלה. יש ילדים שהם רק נראים בני 13, ובאמת הם כבר מתבגרים מאד מהר, ובסופו של דבר הם לא שייכים לא לגיל לשלהם, ולא למבוגרים, ולא לאף אחד, חוץ מללבד. אז לדעתי צריך יותר בעדינות, בכלליות, לחיים.

hiloosholetet

New member
בשמחה :) שם חיבה חדש. עכשיו, תגובתי

אליכם- אז ככה, נכנסתי עכשיו אחרי כמה זמן בחזרה לפורום החברתי ונדהמתי מכמות התגובות שההודעה שלי עוררה. אז קדם כל בשביל לעשות סדר- מדי פעם אני קופצת גם לסדנה לסופרים צעירים ומגיבה שם, ושיהיה ברור הם לא פחות מוכשרים. אולי הם קטנים יותר ופחות מנוסים, אבל הכישרון זרוע בהם כבר. במקרה שלי, מאז שהגעתי לפורום (הנפלא הזה אם יורשה לי לומר) אני רק מגיבה ליצירות. למרות שאני כותבת (המון:) אני נהנית ואין לי שום בעיה לתרום את דעתי לדיון בקשר ליצירותיכם. חשבתי שיהיה מעניין לשמוע חוות דעת קצת שונה, גם אם היא מנערה בגילי. לפעמים הגיל פשוט לא קובע. אז אולי יש כאן הרבה יותר גדולים ממני (טוב, לא אולי :) אבל האם זה מפחית מערכי? אתם מנוסים, וותיקים ודווקא יכולים לכוון פחות או יותר צעירים. אז אני יותר קטנה, לכן הדעה שלי פחות נחשבת? בתוך כל הוותק והניסיון קיים גם הכישרון ויכול להיות מישהו שלא משנה בן כמה הוא אין לו טיפת הבנה ספרותית. לכן זה נושא שנתון במחלוקת. אני נמצאת פה כי אני מצליחה להזדהות עם התכנים הכתובים אני יכולה להבין את המניעים של המגיבים למיניהם ואני תורמת גם את חוות דעתי. למען האמת אני עוסקת בכתיבה גם באופן מקצועי אבל זה לא משנה עכשיו. ;) אין לי שום בעיה לא להשתתף בסדנה ואני בהחלט מכבדת את רצונה של קסנדרה אם זאת, חשוב לי להמשיך להיות חלק פעיל בפורום הזה האם זה מעורר בעיה כלשהי? אשמח לתגובות נוספות :)

למעלה