היי גמר חתימה טובה ושאלה

BellA עלמה

New member
היי גמר חתימה טובה ושאלה

איפה לדעתכם הכי כדאי לגור מבחינה חברתית קיבוץ מושב עיר (קטנה .לא תל אביב)(ערים כמו באזור הצפון \השרון וכו שהם קטנים יחסית)

תלוי מה את אוהבת,,,,

את נשואה , חבר רווקה גרושה ??? כי אם את הזוג יש דיעה נוספתת ואם לבד אני ממליצה על עיר ולא כפר או מושב אוו קיבוצ אישית אני אוהבת את חולון אחלה עיר.

יפעת*

New member
הבדלים מבחינה חברתית

יש בין יישוב קטן לעיר גדולה, אבל לרוב מי שאת הרבה יותר משמעותי, כי בכל מקום אפשר למצוא חברה או להיות לבד. בקיבוץ ובמושב כיוון שיש שכנים שהם קהילה, אולי יותר קל להכיר, אבל אני חושבת שאם את בעיר, את יכולה להכיר גם במקום העבודה, או בחוגים, שם יש עניין משותף. ולסיכום
בימיניו אין הבדל מהותי

Purple Mushroom

New member
גמר חתימה טובה :)

הכי כדאי לגור מבחינה חברתית ולא בתל אביב ? לפי הניסיון (לא שלי) אולי מושב מחוץ לתל אביב . נסיון של חברה של אבא שלי . גרה במושב בשפלה , ולפי זכרוני די חברתית במושב. עם ניהיים חברים , אז זה כאילו כמו קיבוץ . כולם מכירים את כולם .

שאלה נפלאה אבל......

זה לפי אופיו של כל אדם ואדם..... אם את אדם שלא צריך פרטיות כל כך...אז קיבוץ זה המקום....למרות שהיום רוב הקיבוצים מופרטים.... וזה לא אותו הקיבוץ שהיה פעם....עדיין מבחינה חברתית זה אחרת... אני אישית מתה לחיות בקיבוץ.... אני גרה במושב וגם כאן זה נפלא..... אבל עדיין לא כמו בקיבוץ....כשהייתי צעירה גרתי שנתיים בקיבוץ בצפון וההבדל גדול אך אני מניחה שגם הזמן עושה את ההבדל... אישית עיר אני לא אוהבת.

BellA עלמה

New member
אז ככה

לפני שנה גרתי במושב בית הילל שבגליל העליון. היה לי די בודד שם. מה גם שהרחובות לא מוארים כך שאם אתה חוזר הביתה אחרי 5 , בחורף בעיקר ,אתה חוזר לחושך מוחלט. חוץ מהירוק מסביב והנוף שהוא פשוט מקסים היה לי די קשה. שאלתי אם בקיבוץ יותר קל למצוא חברה כי זה מקום יחסית סגור וכו(האם בקיבוץ אין בעיה של פרטיות?).

יפעת*

New member
בעייתי הפרטיות בקיבוץ

היתה משום שהכל היה מעורבב. אם למשל הדלקת מזגן ויצאת מהבית, זה היה עניין של כולם. כולם עבדו בתוך הקיבוץ, אז ידעו איך את עובדת ועם מי את מסתדרת ועם מי לו, ותכלס. זה גם היה עניינם, כי הכל היה של כולם. היום מי שעובד בתוך הקיבוץ עובד בשכר ויכול להיות מפוטר. והרוב מן הסתם לא עובדים בתוך הקיבוץ ואת החשמל שלך את משלמת, כך שיש היום הרבה יותר פרטיות ואת מחליטה על רמת הפרטיות שלך.

מושב בית הילל

נחשב למושב מאוד מבוסס יחסית....המיקום שלו גם לא רע..... תראי....הרבה תלוי גם בך...איך את יוצרת את החברויות שלך..... איך את משקיעה באנשים סביבך..... טורחת...מזמינה...הולכת....מתעניינת וכו'...וזה בעצם בכל מקום... גם בעיר אם לא תשקיעי באנשים סביבך שאיתם תרצי בקשר אז זה פשוט לא יהיה....ולא משנה איפה תתגוררי.... אז בקיבוץ קצת יותר נוח כי יש הרבה דברים שהכל יחד....אך כמו שאמרתי תלוי גם איזה קיבוץ רוב הקיבוצים היום עברו להפרטה....שזה אומר....שכל אחד עוסק בעבודה שלו בשכר.... ארוחות בדרך כלל אוכלים כל אחד בבית שלו....או בחדר האוכל בעלות נמוכה מאוד מאוד מאוד.... פעילויות...לדעתי עדיין יש יותר מבמושב או בעיר ללא ספק.... יתכן שקל יותר....אבל עדיין דורש את אותה ההשקעה. לגבי הפרטיות.....זו דווקא בעיה בקיבוץ....כל אחד בתחת של השני....כולם יודעים הכל על כולם.... ואם את אדם שפחות אכפת לך מהפרטיות ולא אכפת לך שכולם ידעו הכל...או!!! שאת יודעת לסגור את הפה ולא לספר כל דבר.... אז יתכן שהפרטיות תשמר בצורה מסויימת...אך בדרך כלל אין כזה דבר.

למעלה