היי דיאנה - עידכון

Ofra m

New member
היי דיאנה - עידכון

היום קיבלנו את האיבחון הפסיכולוגי ושיחה עם הפסיכולוגית, והיא אמרה לנו שהיא לא סגורה על כך שהילדה צריכה גן שפתי אבל אם הגן יהיה ברמה טובה אז כדאי, שבוע הבא יש לנו את ועדת ההשמה ואנחנו עדיין לא החלטנו, נראה לי שאנחנו נאמר בועדה שלא נרשום אותה עד שלא נהיה בטוחים באיזה גן היא תהיה, הבנתי מהפסיכולוגית שגם יש לילדה מעט בעיות של קשב וריכוז, נאמר אנו יושבים איתה אצל הקלינאית, ופתאום בחוץ נובח כלב, או מצלצל הטל' - זה משיח את דעתה, בקיצור הוסיפה לנו גם את הדאגה הזו, אולם היא אמרה שבאם נחליט שלא לשים את הילדה בגן שפתי, ניתן לה יותר מפעם קלינאית ונעבוד איתה בבית, אני אובדת עיצות מה לעשות?

Ofra m

New member
דיאנה ביום ג' ועדת ההשמה

אני מבקשת ממך כמה טיפים של מה שאני צריכה לשאול שם....תודה.

Diana M

New member
ועדת השמה

מאוד מקווה שעדיין תספיקי לקרוא טרם הגעתך אל הועדה מחר. תחילה הייתי מייעצת להגיע לדיון מתוך תחושה שישובים שם אנשים אשר מנסים לפעול לטובתכם ולא נגדכם. זה יוריד מרמת הלחץ שלך. מה שהייתי שואלת בועדה: א. כמה ילדים יהיו בגן כזה? ב. מה סוג החריגות של מרבית הילדים אשר יאכלסו את הגן השנה הבאה? ג. כמה שעות טיפול פרא רפואי יש בגן, בשפה המקצועית שעות שח"ם? ד. מתוך שעות הטיפול, לכמה שעות מגיעה קלינאית התקשורת לגן? ה. כמה שעות טיפול שפתי עם קלינאית התקשורת מקבל כל ילד בשבוע? ו. האם הטיפול ניתן באופן פרטני לכל ילד או קבוצתי? או גם וגם? ז. האם לגננת מלבד היותה בעלת הכשרה בתחום החינוך המיוחד יש הכשרה נוספת בתחום השפתי? ח. האם הגן מבצע שילובים בגנים רגילים? ט. לאן מגיעים מרבית בוגרי הגן? לכתה א' רגילה, לכתה א' חינוך מיוחד? י. ולבסוף, האם את יכולה לתחילה לראות את הגן ולהפגש עם הצוות ורק אחרי כן לקבל החלטה? יא. באם תחליטי שלא להפנות את בתך לגן, איזה סיוע היא תקבל במסגרת סל שילוב בגן הרגיל? באמצעות מענה לשאלות הנ"ל את אמורה לקבל תמונת מצב אשר תסייע לך לקבל החלטה נכונה עבורכם. ממתינה לשמוע איך היה. בהצלחה דיאנה

Diana M

New member
החלטות

שלום עופרה, זה שהפסיכולוגית לא סגורה עדיין, אומר שהקשיים שנצפו לא חמורים. יש כנראה קשיים בתחומים שונים בעיקר בתחום השפתי ובתחום הקשב והריכוז, אך לא מדובר בקשיים חמורים או חד משמעיים, סביר להניח, אחרת לא היתה אומרת שקיימים עדיין לבטים מקצועיים בענין נחיצות מסגרת חינוך מיוחד. וזה כבר טוב. בענין קשב וריכוז, אמנם הפסיכולוגית נפגשה אם בתך מספר פעמים, מצב טוב המעיד על גישה מקצועית. אך עדיין מי שמוסמך לאבחן קשיים בתחום זה הוא נוירולוג בלבד. לכן לא הייתי נלחצת בשלב זה. הפסיכולוגית צודקת. ההחלטה שלכם מאוד תלויית מסגרת ומי יאכלס אותה בשנה הבאה. גן שפתי יכול לתרום רבות, במקרה של בתך, בתנאי שהילדים אשר יבקרו בו בשנה הבאה יהיו בעלי יכולות תקינות ובעלי קשיים דומים לשלה. זאת תוכלו לדעת רק באמצעות הגורמים המוסמכים אשר יודעים מה יהיה הרכב הגן. מאידך, קיימת גם האפשרות הנוספת, מתן טיפולים בתחום השפתי והמשך בגן רגיל ואני הייתי מוסיפה גם תמיכה במסגרת סל שילוב בגן עצמו. דיאנה

Ofra m

New member
תודה מקסימה שכמותך

הרגע נכנסתי בתקווה שאולי....ושמחתי כל כך רשמתי את כל השאלות וכמובן אשאל, אעדכן אותך בהמשך, והייתי שמחה לו יכולתי לראותך ולתת לך נשיקה חמה בלחי....תודה עופרה.

Ofra m

New member
טוב אני אחרי ועדת ההשמה....

לקחתי איתי את כל השאלות ושאלתי, אולם לא לכל השאלות היה לי מענה , למשל אמרו לי שעדיין לא יודעים מי תהיה הגננת ומי הילדים וכו' אמרתי שחשוב לי שהילדה תהיה עם ילדים ברמה טובה ושארצה להחליט רק לאחר שאראה את הגן למזלי הטוב הגן נמצא ממש בקרבת אזור מגוריי כך שגם עניין ההסעות ירד מהפרק ברוך השם,{במידה ותהיה באותו הגן} שלחו אותי לראות את הגננת והגן ולהתרשם, דיברתי כבר עם הגננת ומחר אראה את הגן והילדים, הבנתי מהגננת שיש בגן 9 ילדים שמתוכם שישה ממשיכים שם, כך שהגננת תדע לומר לי את הרמה וכו', התמונה כבר הרבה יותר בהירה, היו מאוד מתחשבים בי בועדת ההשמה ואמרו שמה שאחליט מקובל עליהם, וזה פייר מאוד, בסך הכללי אבן נגולה מליבי ואני מאושרת שלאט לאט הדברים זזים כפי רצוני, תודה לאל, תודות גם לך דיאנה שהדרכת ותמכת בי לאורך כל הערפל שהיה לי, את מענה נהדר להורים כמוני והפורום שלך בהחלט הכרחי, למרות שלא מכירה אותך אוהבת את מי שאת....תודה, עופרה.

Ofra m

New member
הייתי בגן...והתאכזבתי נורא....

זה כל כך מעט ילדים.....שזה עצוב....מעבר לכך ראיתי ילד או שניים עם בעיות התנהגות....ואז שאלתי את הגננת והיא אמרה שיש ילדים שיש להם גם בעיות התנהגות אבל לא קשות, היא אמרה שיש שם קלינאית תקשורת רק פעם בשבוע שזה הפתיע אותי לרעה....ובמשך השבוע יש גם מרפה בעיסוק ומרפה רגשית באומנות...היא אמרה שכפי שידוע לה שאר הגנים הם יותר נמוכים מבחינת רמה מהגן הזה...ושהשישה ילדים שנשארים חצי מהם ברמה טובה וחצי ברמה נמוכה, ושזה גם תלוי מי הילדים שיהיו שנה הבאה בגן...היא גם אמרה שאין לה הכשרה כקלינאית, אלא רק החינוך המיוחד, ושהיא מקבלת הנחייה מהקלינאית מה לעשות....עכשיו אני שוב בבילבול וממש כמעט יוצאת מכל הסיפור, ביקשתי מהגננת שלה היום שתלך ותראה אם הגן מתאים לילדה שלי והיא הסכימה מייד, אבל תחושת הבטן שלי אומרת שהילדה שלי בגן מהסוג הזה פשוט תלך לאיבוד....ככה נראה לי, ובמיוחד הפסיכולוגית שעשתה לה את האיבחון אמרה לי, "אם יש שם {בגן} עוד בעיות נילוות לילדים - לא לרשום, בשום אופן...והגננת בגן השפתי אמרה לי היום"בכל גן שפתי שתלכי תראי כמה מקרים של עוד בעיות נילוות.....

למעלה