היי, האם יש פה אנשים צעירים שעברו את הניתוח?

law and order

New member
היי, האם יש פה אנשים צעירים שעברו את הניתוח?

צעירים כלומר עד 30 :) בלי להעליב

LaVieBoheme

New member
אכן

אני בת 22 (כמעט 23) ועברתי את הניתוח לפני חודשיים וחצי

law and order

New member
ככה...

איפה נותחת? אצל מי?
אני בן 27 בעיקרון רציתי לדעת איך הניתוח ההכנה כמה זמן המתנה לניתוח?
מהן המגבלות? למשל אלכוהול, באוכל וכדומה.
איך ההשפעה על העור הבנתי שיש עודפים רבים ומהן התופעות לוואי
בעיקרון זה מדאיג אותי יותר מטבעת כי יש פה חתך פיזי של הקיבה וזה בלתי הפיך בעוד שאת הטבעת ניתן להסיר תמיד.
מה קצב השלת המשקל - מרגע הניתוח ועד השחרור, כחודש וחצי שנה ראשונה ובשנה הראשונה.
כמה קשה לשמור על המשקל כי הבנתי שאנשים משמינים את המשקל שהורידו ויותר לאחריו.

Skaat Girl

New member
אז ככה...

אנסה לענות על השאלות למרות שכל אחד לוקח ומגיב לניתוח הזה אחרת לגמריי!

נותחתי במדיקל סנטר בהרצליה אצל ד"ר מיכאל שטיין.
ברגע שנכנסתי אליו לפגישת ייעוץ ראשונה שבועיים וחצי אחרי זה כבר הייתי בחדר הניתוחים.
מגבלות?תלוי.בהתחלה הכל מוגבל ובעייתי,בשתייה,מן הסתם באוכל ולפעמים גם בהליכה(יש כאלה שכואב להם),לגביי אלכוהול
אני לא כ"כ יודעת כי אני לא כ"כ שותה.
כל גוף מגיב אחרת,אבל לא חושבת שיש מישהו שהוריד 30,40 או אפילו 60 קילו ולא יהיה לו עודפי עור.(כן פעילות גופנית עוזרת קצת
לצמצם את כמות העודפי עור אבל עדיין זה לא נעלם לגמריי).
אין סיבה לדאגה,אבל אל תחשוב על הדברים האלה,כמו שאני תמיד אומרת לכולם היום אתה יכול ללכת ברחוב ולעבור במעבר חציה ואיזה חסר אחריות
ידרוס אותך או יפגע בך.אין מה לעשות צריך לקחת סיכונים בחיים.(זאת דעתי כמובן)
כל אחד והקצב שלו,יש כאלה שבשנה הראשונה יורידו 100% מעודף המשקל ויש כאלה שיורידו בשנה הראשונה רק 65% מעודף המשקל,
זה הכל תלוי בכמה תשמור,כמה פעילות גופנית תעשה,מה היה המשקל ההתחלתי שלך לפני הניתוח וכמה יש לך לרדת.
כמה קשה לשמור?קשה מאוד,שמירה על ירידה במשקל זאת מלחמה לדעתי לכל החיים,כן הניתוח נותן קרש קפיצה מאוד גדול וטוב
אבל צריך לדעת איך לנצל את זה,נכון שאחרי 4 חודשים מאוד פשוט לנסות לאכול משולש פיצה או איזה גלידה ומלקשייק טעים,
אבל השנה הראשונה זה הזמן לעשות שינוי,לשנות הרגלי תזונה,לבחור מה טוב ומה נכון לאכול.
אחרי שנה מאוד פשוט לעלות בחזרה במשקל את כל מה שירד(ואני מכירה כמה אנשים כאלה שאפילו אחרי חצי שנה התחילו לעלות בחזרה למרות
שהשרוול עדיין יחסית טרי).
שיהיה המון בהצלחה מקווה שעזרתי לך,ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול

law and order

New member
תודה לכולן

מה זה המדיקל סנטר הזה? זה בית חולים פרטי? ראיתי שהרבה מנותחים שם- זה בעלות? לא ממש ברור לי אם אנשים עומדים בתקן לש משרד הבריאות ויכולים להיות מנותחים בציבורי.
ברור שאלכוהול לא בריא וזה לא על תקן יומי או אפילו שבועי. אבל תמיד טוב לדעת מה סך כל ההגבלות.
איך הצלקות של הניתוח? לאחר קריאה הבנתי כי עושים 4 - 7 חורים שמתוכם מבצעים את ההליך.
ברור לי שזה אינדיבידואלי וזו ההרגשה שלי נטו, אבל BMI 40 לגבר בן 27 גובה 172 זה תקין וסביר במצב כזה לעבור את הניתוח? המשקל שלי כ115- 120. הרבה זמן לא נשקלתי

ליבי3617

New member
מדיקל סנטר

הוא בית חולים פרטי.
זה בעלות לעומת בית חולים ציבורי - ששם העלות היא טופס 17 בלבד.
אם אנשים עומדים בתקן הם יכולים להתנתח בבית חולים ציבורי רק שזה לוקח יותר זמן + אין הבטחה למי יהיה הכירורג שלך. כל כירורג בריאטרי במשמרת יכול לנתח אותך ולאו דווקא הרופא שבחרת.
אלכוהול רק אחרי 3 חודשים וגם אז ממש קצת. לא לשכוח שבאלכוהול יש לא מעט קלוריות אז די חבל.
יש בין 4-6 חורים בניתוח. אצלי הן התבהרו לחלוטין.

BMI 40 הוא אינדיקציה לניתוח אבל אתה צריך להיות ממש שלם עם המהלך.
תבדוק עוד קצת עם עצמך לגבי זה.

kolhazmanim

New member
גם אני

נותחתי בגילך.
אצל ד"ר קידר בבילינסון. לא יודעת לומר לגבי זמן המתנה לניתוח, אני עד היום מרגישה שקרה לי נס - פחות מ4 חודשים ולא בבית חולים פרטי - מיום שהחלטתי להתנתח ועד לניתוח עצמו.

אני יודעת שלא מומלץ אלכוהול אבל לא ניסיתי, אבל במחילה מה הקשר לזה שאתה צעיר - אלכוהול זה גם ככה לא שיא הבריאות.... כשנכנסים לניתוח ממילא כדאי לעשות סוויץ' בראש ולהכנס למהלך בריא יותר בחיים, זו דעתי.

לגבי עודפי עור - עוד לא הגעתי למשקל המיוחל ולעודפי העור שבאים איתו. זה גם ענין גנטי, וגם הבנתי לפני שבוע מהדיאטנית שלגברים יש פחות עודפי עור מלנשים. לפי דעתי עודפי העור זאת אחת הסיבות שעוררו בי פחד מההרזיה, אבל צריכים להתאזר באמונה שכשזה יצטרך לקרות - יהיה לי איך לפתור את זה - ניתוח, מימון לניתוח וכו.

לגבי טבעת - אל תעשה את הטעות הזאת!!! בטח שזה ניתוח הפיך, מרוב שהוא הפיך ישר אחריו הלכתי לעשות שרוול... זה ניתוח לא קל בכלל, ובלי איכות חיים. בשרוול יש איכות חיים - אתה פשוט שבע. נכון שאתה צריך לעשות עבודה נפשית כדי לאכול את מה שבריא ונכון וטוב לך, אבל לפחות אתה לא צריך לאכול תמיד בקרבת שירותים פן תלך להקיא הכל.

קצב השלת המשקל הוא אישי, אם אתה רציני ומתמיד אין סיבה שלא תרד בקלות.
לשמור - כנ"ל. אתה צריך להבין שהניתוח הוא רק קביים לעזרה, מי שצריך פה לעשות את פעולת ההליכה זה אתה. ממליצה להתייעץ עם פסיכולוגים שמתמחים בזה, ולמצוא לך אחד כזה שילווה אותך.

בהצלחה!

law and order

New member
אגב

ראיתי ששרוול לא מתאים למי ש"מנשנש ואוכל מתוקים"
כלומר? מה זאת אומרת לא מתאים למי שאוכל מתוק או שותה קולות כמו מים.

ליבי3617

New member
אף ניתוח לא מתאים לנשנשנים

כי בכל ניתוח אפשר לעקוף את נושא ההגבלה בנשנושים לצערנו.
אי אפשר לשתות קולה כמו מים, זה מאד לא נוח בקיבה החדשה.

law and order

New member
שוב תודה לכולם אבל

יש פה רק סיפורי הצלחה.
אין פה כאלה שלא בעד הניתוח או לא הצליח להם?
אשמח לשמוע את 2 הצדדים

מרים 882

New member
ברור שיש כאלו מקרים ולא מעט.

מטבע הדברים ,אנשים פחות נוטים לפרסם כישלונות.

ליבי3617

New member
יש אנשים שעלו במשקל

לגבי כישלון אני לא בטוחה איך להגדיר את זה.
אדם שלא ירד 100% מעודף המשקל אבל עדיין נפתרו כל מיני בעיות בריאות זה עוד לא אומר כישלון.
כן כתבו פה כמה אנשים שעלו במשקל.
ואני אישית מכירה לא מעט שעלו במשקל - מהיכרות שלי את האנשים הותיקים, אחרי 6 וכמעט חצי שנים משורוולות.

יש

הדיאטנית שלי אומרת שיש לא מעט, בהדרגה מפסיקים לבוא לפגישות, ומן הסתם נעלמים מהפורום. עזיבה שקטה שכזו.

law and order

New member
לא יודע אם זה שייך לפה או המקום לשאול

אבל ייתכן והשמנה גורמת גם לבעיות זכרון וריכוז?:)

ליבי3617

New member
שאלה מעניינת

ידוע שסוכר הוא לא הדבר הכי בריא לאנשים עם בעיות ריכוז.
אבל לשם כך קיים גוגל ומצאתי כמה דברים בנושא.

כתבה ממלב"י
והנה עוד אחת

למעלה