אז ככה...
אנסה לענות על השאלות למרות שכל אחד לוקח ומגיב לניתוח הזה אחרת לגמריי!
נותחתי במדיקל סנטר בהרצליה אצל ד"ר מיכאל שטיין.
ברגע שנכנסתי אליו לפגישת ייעוץ ראשונה שבועיים וחצי אחרי זה כבר הייתי בחדר הניתוחים.
מגבלות?תלוי.בהתחלה הכל מוגבל ובעייתי,בשתייה,מן הסתם באוכל ולפעמים גם בהליכה(יש כאלה שכואב להם),לגביי אלכוהול
אני לא כ"כ יודעת כי אני לא כ"כ שותה.
כל גוף מגיב אחרת,אבל לא חושבת שיש מישהו שהוריד 30,40 או אפילו 60 קילו ולא יהיה לו עודפי עור.(כן פעילות גופנית עוזרת קצת
לצמצם את כמות העודפי עור אבל עדיין זה לא נעלם לגמריי).
אין סיבה לדאגה,אבל אל תחשוב על הדברים האלה,כמו שאני תמיד אומרת לכולם היום אתה יכול ללכת ברחוב ולעבור במעבר חציה ואיזה חסר אחריות
ידרוס אותך או יפגע בך.אין מה לעשות צריך לקחת סיכונים בחיים.(זאת דעתי כמובן)
כל אחד והקצב שלו,יש כאלה שבשנה הראשונה יורידו 100% מעודף המשקל ויש כאלה שיורידו בשנה הראשונה רק 65% מעודף המשקל,
זה הכל תלוי בכמה תשמור,כמה פעילות גופנית תעשה,מה היה המשקל ההתחלתי שלך לפני הניתוח וכמה יש לך לרדת.
כמה קשה לשמור?קשה מאוד,שמירה על ירידה במשקל זאת מלחמה לדעתי לכל החיים,כן הניתוח נותן קרש קפיצה מאוד גדול וטוב
אבל צריך לדעת איך לנצל את זה,נכון שאחרי 4 חודשים מאוד פשוט לנסות לאכול משולש פיצה או איזה גלידה ומלקשייק טעים,
אבל השנה הראשונה זה הזמן לעשות שינוי,לשנות הרגלי תזונה,לבחור מה טוב ומה נכון לאכול.
אחרי שנה מאוד פשוט לעלות בחזרה במשקל את כל מה שירד(ואני מכירה כמה אנשים כאלה שאפילו אחרי חצי שנה התחילו לעלות בחזרה למרות
שהשרוול עדיין יחסית טרי).
שיהיה המון בהצלחה מקווה שעזרתי לך,ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול