sha na na revol
New member
היי היי
אז אני חדש כאן מכל הבחינות
שאלת תם (כלומר זו לא ממש שאלה תיאולוגית, אלא שאלה של הגיון מופשט) - עד כמה המשיחיות לדעתכם היא אמונה מחמירה
אומרים שעיקר האמונה בישוע היא לקבל שהוא היה בן האלוהים ו"שה האלוהים", וזה מה שאני הבנתי עד לאחרונה. אבל
מתוך קריאת הברית החדשה, אני מקשה ואומר שזהו לא החוק היחיד שאנחנו מצווים בו (כמו חוקים בעד אהבת הזולת, נגד הצביעות ואהבת הממון), זאת למרות שלכאורה אנחנו צריכים רק לקבל אותו כמשיח. זה נשמע טרוויאלי, אבל אף פעם לא קיבלתי הסבר מופשט בנושא
ישוע בא כדי לכפר על חטא ולקרב אותנו אל מלכות השמיים, ומהצד השני אנחנו צריכים להתרחק מחטא (גם אלה שבמחשבה, זה חלק מאוד יפה לדעתי) - אז השאלה שלי אליכם היא, עד כמה אתם מחמירים עם עצמכם בקטע של טוהרה ושאיפה לעשיית רצון האל
עד כמה חשוב להקדיש זמן לעשיית הטוב בעיני ה', כשחלק מהזמן שלנו על פני הארץ מוקדש למחשבה לכאורה 'חילונית' - אנחנו יכולים לבזבז חלק מהזמן שלנו בדאגות או בבטלה או בחקירת הסביבה שלנו ע"י תחומי עניין שונים (אני כדוגמה קיצונית יכול אפילו לקרוא את ההוראות על שמפו - אפשר להסכים שזו פעולה שלא משרתת דבר
) - לא כל דבר שאנחנו עושים מקדש את השם, גם אם לכאורה מדובר בפעולה נייטרלית. גם אתה מצווה לאהוב את שכנייך - כמו למשל את החברים שלך, ולא תמיד אנחנו רואים עין לעין אם חבר מבקש מאיתנו משהו, ואנחנו מסלפים ואומרים חצי אמת כדי לא לפגוע בהם. בכל רעיון שיש לנו אנחנו יכולים לבחור בכל שלב או בהמשך הדרך אם אנחנו רוצים ללכת עד הסוף עם הבחירה שלנו או לשנות כיוון, ואנחנו לא תמיד יודעים מה תהיה התגובה לפעולה שלנו, ואנחנו יודעים רק לאחר מעשה אם בחרנו בטוב
אני אגיד את האמת, אני אדם שנמשך לכל מני חוקים ותקנות, וזו הייתה הסיבה שמשכה אותי מלכתכילה לה' - קשה לי להיות ה'שוטר' של עצמי
אבל אדם *כן* מחוייב לשמור על נפשו. אני נוטה לחשוב בצורה שכלתנית, ולכן לקבל על עצמי את רוח הקודש ולפעול מתוך אמת נשמע לי חסר צורה ומסגרת, מצד שני הבנתי מהכתובים שאם אני לא מאמין ופועל מהלב אני אשפט על זה ולא על המעשים שלי.... סליחה עם עיותתי משהו, אני טרוד בשאלות, במיוחד כי אני לא מחזיק מעצמי קאליבר רוחני בימנו, ולכן אני סומך על השכל (שכמו שאפשר להבין, שלי לא ממש משהו, אז אני סומך על שלכם.
) בקריאה לעזרה
- sha na na revol
אז אני חדש כאן מכל הבחינות