היי היי

היי היי

אמ...אני חילונית כאילו מאוד חילונית....אבל מאוד מעניין אותי תחום הקבלה....או לפחות הצד המיסטי שלה... כבר ביררתי הכל,ויש סדנאות באוניברסיטה.... אבל..הייתי רוצה שאולי תגידו לי בדיוק מה יש שם..והאם הצד המיסטי שבזה באמת עובד ומשפיע על חיי אהבה/חברתי/לימודים וכ'ו ? ובכלל פירוט...על הקבלה עצמה :)

י צ ח ק י

New member
לפני גיל 40 אסור בכלל ללמוד קבלה

ומה יש לך בכלל ללמוד קבלה

ה מוזה

New member
קבלה

מותר לפני 40 התשובה של קודמי מכוונת ממש ללימוד מעמיק מה שאת מתכוונת זה הרצאות שמלמדות ונותנות על קצה המזלג כמי ששמעה לא מעט הרצאות שכאלו והיתה במפגשים של שיעורי קבלה ממליצה לך בחום . לא הייתי קוראת לזה צד מיסטי יחד עם זאת אין לי ספק שאת תקבלי דרך ראיה שונה על המציאות שלך יתעוררו בך שאלות לדברים שמעולם לא שמת לב אליהם ובכלל יש בקבלה הרבה מאוד יופי והרבה חוכמה ופירוט על הקבלה עצמה חושבת שכדאי שקודם תלמדי ללכת צעד צעד לפני שאת רצה לכי למפגש אחד ותראי אם את מתחברת שיעורי הקבלה בנויים כסולם שלב שלב שבוע טוב

אם כבר דברתם על קבלה...שאלה...

יש לי שאלה...אנשים שלומדים ת'זה לא אמורים להשתגע

בת יפתח

New member
ה מוזה , הערה קטנה ...

כמו שאמרת , צריך ללכת צעד אחר צעד . אבל , ( תמיד יש אבל ) צריך להזהר מאוד כדי לא להתחרפן מזה במקרה שלא לומדים קודם את הבסיס . ( תורה ) יסכימו איתי הרבה , שהבסיס הנ"ל צריך להיות הצעד הראשון, אחרת אפשר לפרש את הדברים על הצד הלא נכון או ח"ו להפוך קצת קוקו.

ה מוזה

New member
בת יפתח ברור הרי שחתולה מסוממת

לא תשב ב"כולל" או בישיבה ותלמד לימודי קבלה למהדרין הישר מספר הזוהר היא שאלה על חוג/הרצאה במסגרת אוניברסיטה או כל מסגרת אחרת שבה האדם אינו לומד קבלה .אלא שומע רב או איש אחר שלמד את רזי ספר הזוהר ומעניק מהידע שלו בצורה ובמינון מאוד צר לכל הקהל הרחב שמעוניין מעט להרחיב אופקים ואין קשר בין לימודי תורה ושמיעת הרצאות שכאלו ואיש מחברי או לחילופין אני - לא התחרפן מחוג קבלה או מהרצאות להיפך יש כעת מגמה בקרב אנשי הדת לקרב את כלל הציבור לקבלה מה שהיה פעם וטו מוחלט וזה בעיני תחילתה של דרך חדשה של שיתוף ושל לימוד משותף

בת יפתח

New member
סבבה . כל עוד זה במינון הנכון.

אגב , שמת לב למשפט הפתיחה שלך : "הרי ברור שחתולה מסוממת לא תשב ב"כולל" ותלמד לימודי קבלה למהדרין..."

למעלה