היי הילה

shiran1237

New member
היי הילה

אני לא יודעת אם אפשר לענות על שאלה זו באמצעות הקלפים, אבל אם כן-שאלתי: עד לפני כמה חודשים היתה לי חברה מאוד מאוד טובה, חברת ילדות, שנים היינו בקשר. לפני כמה חודשים היה לנו ויכוח רציני, ניתקנו את הקשר לגמריי. נותרתי מאוד פגועה מהריב שהיה. אתמול היא שלחה לי הודעה שברצונה שנתפייס ונשלים, ונחזור להיות חברות. לא החזרתי לה הודעה חזרה, כי אני מאוד מבולבלת, ולא בא לי להיפגע ממנה שוב. מה גם שאני לא יודעת אם אנחנו עדיין באותו ראש, של לחזור להיות חברות טובות. שאלתי היא:האם כזאי שנחזור להיות בקשר או לא? תודה.

שאלה רטורית..אם תשאלי אותי

גם אם המפגש לא יוליד מאום..עצם התרת הקשר והנתינה למשקעים להשתנות למשהו אחר שווה מפגש וכן הפגיעה שחשת היא משום שבחרת להגיב בפגיעות נסי לבוא ממקום של קבלה ולא של כעס. שולחת לך אור...
תמי

shiran1237

New member
איזה שטויות

"הפגיעה שחשת היא משום שבחרת להגיב בפגיעות, נסי לבוא ממקום של קבלה ולא של כעס". חשתי בפגיעות, כי פגעו בי, על שלא עשיתי שומדבר. אי אפשר כל החיים לבוא ממקום של קבלה...לקבל ולקבל ובסוף לחטוף כאפה מכל הצדדים. די להתייפיף.

דריננה

New member
קבלה זה לא לחטוף מכל הכיוונים אלא..להניח לעבר

ולשחרר... חמודה אף אחד לא אומר לך להיות פראייארית ולהפגע שוב ושב. בשבילך ולמענך כדאי שתנסי לבוא ממקום של לסלוח ולקבל את אותה החברה.. אם תספרי במה היא פגעה בך ננסה להסביר יותר לעומק כי לפעמים מה שאנחנו נראה מהצד את תתקשי עקב פגיעה ריגשית. כמו כן את לא חייבת להיות בשום קשר שאת לא רותה עם מי שאת לא רוצה אך גם אם לא תהיי איתה בקשר למען עצמך עדיף לא להסתובב עם המועקות והכעסים ולשחרר. נשחמ לזור לך אם תשתפי במה היא עשתה לך. בכל מקרה שיהיו לך חיים משוחררים מכעסים והלוואי ותסכילי להבין כמה אנו יכולים לשחרר על ידי הבנה שגם אם פוגעים בך את לא חייבת להתהלך כל החיים עם תחושות קשות ורעות אלה לבחור לשחרר אנו אולי לא יכולים לבחור את כל הנסיבות שאנו נקלעים אליהם אך הדרך בה אנו בוחרים להגיב אל אותן הנסיבות - זו הבחירה החופשית שלנו

shiran1237

New member
היי דריננה

את צודקת שעדיף לשחרר...מה שמאד קשה לי, אבל מנסה. זו חברה שלי הרבה שנים, מהילדות, עברתי איתה ביחד הרבה דברים, לטוב ולרע. הייתי גרה באותו היישוב שלה, היינו מתראות מלא. לפני חצי שנה עברתי דירה, היינו נפגשות, לא באותה תדירות כמו אז, אבלעדיין היא היתה באה אלי אני אליה. מאז שעברתי דירה, לא הצלחתי למצוא עצמי בכיוון העבודה, היא גם כבר תקופה לא עובדת. כשהיא היתה באה אלי זה היה רק עם ידיד או מישהו שהיה מסיע אותה, בטענה שהיא מפחדת לאבד בדרך, היינו יושבים אצלי, ואח"כ יוצאים פה לאחד הפאבים. אותה חברה התחילה לצאת עם מישהו מבוגר ממנה, לטענתה היא יצאה איתו רק בגלל שהיה משלם עליה כל פעם (ארוחות ושתיה חריפ וזה) כשהיו יוצאים. בשלושת הפעמים האחרונות שיצאנו לפאב, כשרצינו ללכת והזמנו את החשבון, היא היתה מגלגלת את העניים לצדדים ואומרת "אין לי כסף לשלם". ואני ועוד ידיד אחר היינו משלמים עליה. כל התקופה הזו היא היתה מתקשרת אלי כל יום וכל היום, גם בשעות הלילה המאוחרות, ולפנות בוקר, מה שלא הפריע לי, אבל אני גרה עם חבר, שצריך בבוקר לקום לעבודה, ודירה קטנה, שומעים הכל. בפורים היתה מסיבה ולא רציתי לבוא. היא הלכה, ויום אח"כ שהתקשרתי היא לא ענתה ושלחה לי הודעה "בטח תשאלי איך היה, היית באה". בכלל לא רציתי לשאול על המסיבה, כי אם כ"כ הייתי רוצה לדעת הייתי הולכת, רק רציתי לדבר כרגיל. מאז אותו יום היא לא התקשרה יותר, והתחילה לשלוח לי הודעות טקסט:"אני צריכה פסק זמן, מקווה שתביני". נתתי לה את הפסק זמן...אם זה מה שהיא רוצה. אחרי תקופה הרמתי לה טלפון כדי לדעת מה בדיוק עשיתי שאחרי שהיא מתקשרת אלי כל יום מלא פעמים ואני עונה לה ומשוחחת איתה כל פעם שהיא בבעיה, היא מחליטה להתנתק. התקשרתי 3 פעמים כשכל פעם היתה אומרת לי אני לא יכולה לדבר, אחזור אלייך. בסוף שכבר "תפסתי אותה לשיחה", אמרתי לה שגם אם רוצים פסק זמן, אפשר להתייחס קצת יותר יפה. בטח שלחברה כמוני שהייתי עונה לה לטלפון גם בארבע לפנות בוקר. היא התחילה להטיח בי כל מני אשמות, על : "למה את לא יכולה לשלם עלי?" סליחה שאני גם לא עובדת, ואני בקושי מוציאה על עצמי. אז כשאין לי כסף בארנק לשלם, אני לא אזמין לעצמי אפילו. ועוד אשמות של: "מה הבעיה של חבר שלך שאני מגיעה אלייך, למה כל הזמן הוא חייב לישון? אולי כי חבר שלי עובד ובבוקר צריך לצאת מוקדם, אז אני אכבד אותו, כי אנחנו זוג וגרים באותו בית. בכל מקרה רבנו אז, היה פיצוץ, שהסתיים אחרי שהבנתי שזה רק מקנאה, וניתקתי לה תטלפון, מאז לא דיברנו 4 חודשים. היום דיברנו שוב, היא אמרה את הצד שלה, אני את שלי. סידרנו את העניינים. אבל לחזור להיות איתה איך שהייתי, לא אוכל. היא נשארה בדיוק אותו ראש לגבי הרבה דברים, ועל זה שהיא בסדר וכל העולם לא. הכביש ממשיך, ואני המשכתי לנסוע בדרכי... טוב שהשלמנו, זה לא נעים לסיים קשר בריב. אבל לפעמים אנשים משתנים, והחיים משנים. ואני רוצה כל יום להשתנות יותר לטובה, ולגדול. זהו...הסרתי אבן מליבי, סליחה על החפירה.

אגב

בתקשור נהוג לציין את שם הפונה ושם אמו ויכולת לציין את שם החברה, ואם רוצים פרטיות ניתן לפנות במסר אישי..ויש על כך אפילו הסבר..כשקוראים מה שטל כתבה על תקשור עם
מלאכים... אם תבואי ללא מוכנות לקשב להבנה לשאול ביחד עם חברתך על מה ולמה בעצם היה העימות והפגיעה ולקחת בחשבון שלכל מטבע שני שצדדים ולכן הצדק מצוי בשני צדדיו..אך נראה אחרת מכל צד...אולי באמת זה שטויות ותמשיכי לשהות בכעסך..כי שם חם ונוח הרי... ומי היא בכלל ומי אני בכלל וזה.. חוש הומור...גם יעזור או כמו ששרה מרי פופינס...רק כפית מלאה סוכר, ולבלוע את התרופה יום טוב לך...
ואגב אני ממש לא טיפוס מתיפייף....

shiran1237

New member
אחלה משפט:רק כפית מלאה סוכר, ולבלוע את

התרופה.
אגב, דיברנו עכשיו, אני והחברה מאז, לא יודעת אם אחזור איתה לקשר כמו שאז...אני מרגישה שקצת השתנינו. אני בראש כבר קצת יותר הלאה... אבל לפחות טוב לדבר ולהשלים. תודה אנשים.

../images/Emo24.gif...שימי ../images/Emo23.gif חדשה14

..לזב אני קוראת שיעור, חן חן ויום טוב לכולכן שבאתן מקשב ל
! אגב...החיבוק היה במיוחד לך..הרווחת אותו שירן.

שיעור זה מושג בקבלה ...

כשמביטים על חיינו כמהלך שהוא חלק משלם..דרך שיש בה עוד התנסויות הלמידה שלנו את ההליכה בדרך (אם לשאול מבודהיזם..גם) היא השיעורים..את למדת שיעור חשוב היום ובזכותך כולנו..חלק נזכרים וחלק עוד יזכרו ..מקווה שלא טחנתי....

למעלה