היי. המון זמן לא הייתי כאן, וגם עוד מעט אצא,

מיכי 10

Member
היי. המון זמן לא הייתי כאן, וגם עוד מעט אצא,


כי השבת נכנסת בעוד כשעתיים...

אז אם אקבל מתכון לפני שבת - יופי. ואם לא, יהיה לשבת אחרת, או לסתם מתישהו. :)
אחותי אמרה לי אתמול שאמא שלנו היתה מכינה מוס שוקולד משוקולד וביצים בלבד.
אף פעם לא ראיתי ולא שמעתי על כך. בכלל לא זוכרת שאמא הכינה אי פעם מוס. אז אולי אחותי טועה, או שזה היה אחרי שכבר יצאתי מהבית. בכל אופן, אמא איננה, ואחותי לא זוכרת איפה המתכון.

האם למישהו מכם יש מתכון כזה, ומוכן לשתף בו?

מוס השוקולד שאני הייתי מכינה בעבר, מכיל שוקולד, ביצים, מרגרינה וסוכר (וקורט מלח, כמובן). אחותי הכינה אותו לאחרונה עם מעט שמן ומים במקום המרגרינה. אבל אם אפשר משוקולד וביצים בלבד, זה נשמע לי מעניין וכיף.

בתודה מראש,
מיכל.
 

TCHM

New member
אחותך/אימך צודקות, מוס השוקולד האמיתי זה ...

שוקולד וביצים בלבד, משהתחילו הבעיות עם סלמונלה וליסטריה
היה צורך לפסטר את הביצים ואז הכינו וואריציות של המוס עד
ללא ביצים כלל.
המתכון המקורי הוא פשוט - 1 ביצה M על כל 50 גר' שוקולד.
(היחס יכול להשתנות בהתאם למוס הרצוי).
המסת השוקולד והוספת חלמונים בבחישה.
הקצפת החלבונים עם מעט (או ללא) סוכר וקיפול לתערובת השוקולד.
יציקה לכלי/ם וקרור במקרר בכיסוי ל-6 שעות לפחות.
ויש גם וואריציה בתוספת חמאה לחיזוק הקרישה.
שימי לב - המתכון מכיל ביצים חיות, ניתן גם לפסטר אותן אבל
התהליך ארוך יותר וחייב להיות מדויק.
 

מיכי 10

Member
שבוע טוב והמון המון תודה לך, TCHM


בכלל לא ידעתי שמפסטרים ביצים. אף פעם לא שמעתי על כך.

האם המוס הזה צריך להיות רק במקרר?
את המוס שעליו סיפרתי לעיל, הייתי שמה במקפיא.

והאם תוכל בבקשה לכתוב גם באיזה שלב מוסיפים את החמאה, וכמה לפי היחס שכתבת, של ביצה בינונית ל-50 גר' שוקולד?
והשוקולד מריר, אני מניחה.

אגב ביצים טריות, באמת הפסקתי בהשפעת אחותי להכין מוס שוקולד, אפילו שזה היה הקינוח האהוב עלי ביותר. ומיונז אני לא מכניסה הביתה כבר שנים. אבל ביום העצמאות היו לי שבעה אורחים, והכנתי סלט טונה. בִּתִּי התאכזבה כשנזכרה שאין לי מיונז. אז אמרתי לה שאין בעיה, מיד אני מכינה מיונז בצ'יק צ'ק. והוא יצא מעולה, כך שהיא בִּקשה וקבלה את רוּבּוֹ הביתה.

ואתמול הכנתי שוב. חשבתי שאם אני קונה ביצים ממקום שנראה לי טוב, ושהביצים מהארץ, אז לא נורא לפעמים להכין דברים כאלה...
 

TCHM

New member
האזהרה בקשר לביצים כי צריך להזהיר...

זה לא אומר שכל הביצים נגועות אבל אם הכנת מהן מיונז ולא קרה דבר
סביר להניח שהביצים טובות ואין חשש.
השוקולד - הכוונה כמובן לשוקולד מריר ורצוי שיהיה איכותי.
תוספת של 10 גר' חמאה (לכל ביצה) להוסיף בשלב המסת השוקולד
ולערבב היטב, החמאה תייצב את המוס כשתתקשה בקרור.
ניתן גם להוסיף 1-2 כפות ברנדי טוב או ליקר טוב לשוקולד המומס
לפני ההוספה ולערבב ולהוסיף את החלמונים.
להקפיד לקפל את קציפת החלבונים בעדינות לתערובת השוקולד.
את המוס שומרים במקרר (6 שעות לפחות), אין צורך להקפיא.
בהצלחה.
 

מיכי 10

Member
שוב תודה, TCHM
זה נשמע נהדר.


עדיין לא יודעת מתי אנסה, אבל חייבת לנסות!
אני מעדיפה את המוס בלי ברנדי או ליקר, פשוט בטעמו ה"טבעי".

נראה לי שגם משפחתי תעדיף כך.

תודה לך על ההשקעה בהסברים המדוייקים
 
למעלה