היי... המח שלי כבר כואב מרוב מחשבות

Tom Aras

New member
היי... המח שלי כבר כואב מרוב מחשבות

והקטע הוא שזה לא חדש, כבר חודשים אני ככה. ואם פעם חשבתי שאני אשתפר, אז זה רק מחמיר.... אני כבר קראתי ויודע הכל, יודע שאני צריך לשמור על גישה חיובית ולחשוב על החיובי ועל הטוב (קראתי את "הסוד" ואני באמצע של "כוחו של התת מודע") אבל אני לא מצליח. הכל נראה לי מגעיל, לא שווה, אני רק רוצה לבכות כל הזמן. גם עכשיו... למה? בשביל מה נוצרנו לכאן? בשביל מה אני נוצרתי? כדי לבכות? כדי להרגיש רע כל הזמן? אני בן 17, כיתה י"ב. בטח נראה לכם מוזר שמישהו כ"כ צעיר כותב כאן... אני נמצא עכשיו אצל פסיכולוגית (סה"כ מפגש שלישי, אחרי חצי שנה עם קואוצ'ר שלא שיפר כלום, כי הכל אצלי הרבה יותר במחשבה ובניתוחים מאשר בהתנהגות), וגם איתה קשה לי לדבר. אני פשוט לא יכול לדבר אל מישהו מהלב, לפרוק הכל, להוציא הכל בבום, להרגיש שאני סומך עליו. מגיל מאוד צעיר פיתחתי לעצמי מן מגננה ועולם שלם של מחשבות ודמיונות שליווה אותי. כמובן שהדמיון שלי מאוד מפותח ואני חושב המון, "מחוץ למסגרת" וכל זה, אבל הכל זה מעין השקפה אל העולם מבחוץ, מתוך מעטפת, כשבמציאות אני יודע שאף פעם לא אעשה הכל כי אני תמיד אחשוב שוב מתוך המעטפת. חוץ מזה, מגיל צעיר לקחתי את אמא שלי ואחותי הגדולה בתור דמויות לחיקוי, ככה שכנראה עם כל זה התחלתי להימשך לבנים. את אבא שלי, למשל, תמיד ביטלתי וזלזלתי בו, ראיתי בו מעין "פלקט" שהוא לא מבין כלום, כי ככה אמא שלי התייחסה אליו. כמובן שתמיד הייתי "הילד הטוב", החייכן שלא עושה בעיות, החנון אם תרצו, כי בתוכי המגננה הזאת לא הרשתה לי להיפתח, להראות את עצמי, להעיז, בעיקר- לחיות. תמיד להשקיף מבחוץ. ממש ויתרתי על החיים שלי. יש לי אח קטן בשנה, ואני מרגיש שיכלנו להיות חברים הכי טובים, שאני "אוביל" אותו, אבל במקום זה שנינו הפכנו להיות למובלים. אני מרגיש כ"כ ייסורי מצפון ואשמה על כך שהוא למד ממני את כל הדברים הלא הטובים, איך להתמכר לאינטרנט ולא לעולם האמיתי, לא לאהוב את העולם החברתי, ללבוש מסכות שהם לא אתה עצמך... אולי הוא היה ככה גם אם הייתי "חיית מסיבות"? אי אפשר לדעת... אבל עדיין הרגשות אשם מציפות אותי כל הזמן, ובמיוחד בתקופה האחרונה, עם כל המשפחה שלי, אני מתקשר בצורה כ"כ פחדנית, מפחד להסתכל בעיניים, וגם הוא לומד את זה ממני, אני מרגיש שהוא נכנס לעולם משלו, ובא לי לבכות מזה. למה החיים הם ככה?! הסיבה שאני כותב כאן היא שבשנה האחרונה אני מדרדר והגעתי לתהומות נורא גדולים בנפש, מהסיבה שכל הזמן התכחשתי לעצמי. מכיוון שהוספתי לעצמי את מעטפת הדמיונות, לא התמודדתי אף פעם עם כלום בצורה ישירה, וכך גם אם עם עניין המשיכה לבנים. בכיתה י'-י"א התחלתי לקחת צעד אחד קדימה [או אחורה, אם תרצו] את "אחותי הגדולה כמודל לחיקוי" והתחלתי ללכת לת"א, להפסיק להיות דתי (אני מבית דתי), לבלות עם חברים כשהכל מושווה כלפיה- איך היא עשתה את זה בתקופתה? בכיתה י"א ממש לבשתי מסכות ולא נהניתי משום דבר, תמיד השוויתי לכיתה י', פשוט היה לי רע והתחילה תקופת הדכאונות. השנה זה נהיה חמור הרבה יותר- איבדתי קשר עם כל החברים, כמעט ולא הייתי בבצפר, אני חלש, ההורים שלי מודאגים ממני, בא לי לבכות. החל מהשנה איבדתי כל קשר למציאות, אם קוראים לזה כך. לבשתי מסיכות אבל בצורה אחרת ויותר "פסיכיאטרית" (לא יודע איך לקרוא לזה)- אם ראיתי דמות בטלוויזיה נהפכתי לכמוהה, אימצתי את סגנון החיים, המחשבות, הכל, ממש בניתי לעצמי דמות דרכה חייתי. הערך העצמי שלי היה ועודנו כ"כ נמוך. אני מרגיש שאני צריך עזרה מקצועית ופסיכיאטרית או משהו, אולי זה גובל בפיצול אישיות? עכשיו לפחות אני מודע לזה ולפחות רוצה לנסות למצוא את האני-הפנימי-האמיתי שלי, להתחיל לחיות בצורה בטוחה, כמו שאף פעם לא חייתי. אני מלא דאגות וחרדות, הפחדים מובילים לי את החיים (בגלל זה לא הייתי הרבה בבצפר השנה)... שוב בא לי לבכות. אני מוותר מאוד בקלות, ככה חונכתי... אמא שלי ויתרה לי להכל ונתנה לי חופש מוחלט.. ואני כ"כ צריך את הגבולות האלה, שמישהו יסביר לי מה נכון ומה לא, והכל הייתי צריך להחליט לבד בראש,אבל כנראה זה מה שרציתי אז זה מה שהיה.... ועכשיו זה הגיע למצב ממש רע, אני מסתכל על החיים מבחוץ-של-הבחוץ, הסיבה שאני כותב כאן ולא ב"זהות מינית" או פורום בסגנון, הוא שאני, בזמן כל הניתוחים שלי ניסיתי לגלות ולבדוק מה גרם לזה שאני נמשך לבנים ולא לבנות. בעולם המציאותי היום אנשים מתייחסים לזה כבר לדבר נורמלי, אבל הרי זה לא הגיוני, למה שגבר ירצה לאהוב גבר אחר ולא אישה? זה הרי לא טבעי. פיתחתי המון תיאוריות ומחשבות לעניין, אבל בהקשר שלי הסקתי שכנראה לא היה לי מספיק יחס בזמן שהייתי נורא קטן, ורציתי תמיד לקבל יחס, "תראו, אני פה!", ותמיד קוננה בי תחושה של לא-שווה, כלום, לא שווה התייחסות, מבזבז זמן, בגלל זה פיתחתי את עולם הדמיונות. הערכה עצמית נמוכה ביותר, ותחושה תמידית של להצדיק את עצמי, גם בעיני עצמי... בגלל זה לא יכולתי להיפתח... בכל מקרה הצלחתי (פעמיים) לגרום לכך שבמחשבות שלי בנות זה מושך- בשתי הפעמים זה קרה אחרי שהרגשתי טוב, קילפתי את הקליפות ומעטפת המחשבות והדימוי העצמי שתמיד מקיפה אותי ונתתי לעצמי להשתחרר ולהעריך את עצמי דבר ראשון- בתור בן אדם. ועכשיו זה נשאר באופן קבוע... או שאולי אני צריך להישאר הומו? ככה ארגיש הכי שלם? אני כבר לא יודע כלום... אוף, ויש לי עוד כ"כ הרבה לכתוב ושוב, אני מרגיש שאני סתם מכביד עליכם ובטח אף אחד לא יקרא עד לפה ממילא...(אני מאוד גם רחמים עצמיים. שוב עניין הויתור) שמרוב המחשבות והניתוחים העצמיים, היום פשוט נמאס לי לחיות. אני לא "חי", אלא נמצא במקום של "מחוץ" ורוב בוחן ויש לי תחושה של החמצה, של רוע, של גועל, זה לא שווה לחיות בכלל, כל העולם לא שווה. נולדים, מתים, ו...? כולם שואלים וישאלו את זה, ואין תשובה. קמו דתות וכתות רק בשביל זה, אנשים מאמצים תחביבים, מתחתנים, ואז? הכל נראה לי אפל, אנשים חיים באפלה, לא מבינים שאין סיבה לחיות. אני בבקשה רוצה משהו שיחזיק אותי, אתמול נראה לי הייתי קרוב להתמוטטות עצבים בלילה מרוב שהמח שלי קדח. אני כבר לא יכול יותר עם זה. אבל נסיים בנימה חיובית כי ככה אני יודע שצריך: אני מקווה שתתנו לי עצה, מידע לאן להפנות אותי, משהו שיעזור לי, כי אני רוצה להשתפר. לחיות, כמו שאני רוצה, ובלי ההשוואות האלה. תודה ושבוע טוב

Tom Aras

New member
זאת אומרת, שאם כבר אני נמצא בחיים האלה

אז עדיף שאני אחיה בצורה הטובה ביותר- בלי מחשבות וניתוחים מיותרים. רק לחיות. זה עוד משהו- תראו את כל הזמרים/ות/רקדנים/ות שנמרחים היום על הבמות, בלי שמץ של בושה עצמית. אם אני הייתי ככה אז כל הזמן הייתי חושב על מה המשפחה שלי תחשוב על זה. מה אתם אומרים? מה צריך לבוא קודם, אתה ועצמך או המסורת והמשפחה? זה מאוד מעניין ומסובך, לא? כי כשאתה ככה, נגיד ליידי גאגא.. צריך אומץ להיות ככה ולעמוד מול אמא שלך שתקלוט איך אתה כמו מזרן שמסתובב עם כל מי שבא לך.
בכלל, אני שמח שמצאתי את הפורום הזה, כי המייל של אחותי כבר נראה לי מוצף מכל ההגיגים שלי.. ועדיף שאני אציף הכל פה :p

dar dahan

Member
אהבתי את ההגיגים שלך ../images/Emo9.gif

ולדעתי הייתי מציע לך בתור התחלה לחזור לדבר עם החברים שהיו לך זה מאוד יעזור לך לצאת כביכול מ'העולם שלך' שאתה כלוא בו. לדעתי חברים זה דבר שהכי עוזר ואם היו לי כאלה היום הייתי מרגיש הרבה יותר טוב למען האמת >< בכל אופן אם אתה רוצה לדבר איתי עוד אז נדבר במסר הפרטי וכו'

אהלן טום

ספרי הניו-אייג' כדוגמת אלה שקראת הם בין הדברים המעצבנים ביותר שאפשר לקרוא כשמרגישים לא טוב, כי לא מספיק שאתה מרגיש רע, אתה ורק אתה גם אשם בזה, כי אתה חייב משום מה להכריח את עצמך להרגיש רק טוב ולחשוב רק מחשבות חיוביות. האמת היא שלא תמיד מרגישים טוב, ולפעמים מרגישים ממש לא טוב. ככה זה. ולפעמים מרגישים רע ברמה כזו, ששום מחשבות חיוביות או כוחות של התת- מודע לא עוזרים. למה אנחנו קיימים? מה מטרת קיומנו? מה הטעם בחיים? אלה שאלות, שפילוסופים עסקו בהם הרבה מאוד. אני לא אתחיל לסכם את כל התשובות שלהם, ומה אני חושב באופן אישי בנושא, כי זה דורש יותר מהודעת אינטרנט, אבל אתה יכול לקחת את זה לעצמך כאתגר. אתה הרי כבר נמצא פה בין כה וכה, אולי כדאי לחשוב באמת למה אתה נמצא פה ומה מטרת קיומך. אולי תתחיל לחשוב ולחקור על זה באמת... כל העולם לא שווה? מאיפה לך? אולי יש לקיום שלך תכלית גדולה הרבה יותר ממה שאתה חושב? אולי יש לך מטרה שאתה צריך להגשים? האם בדקת וחקרת את כל האפשרויות שקיימות בעולם, חווית את כל החוויות האפשריות ואתה יכול לסכם את חייך ולהחליט שהם לא שווים כלום?

Tom Aras

New member
תודה רבה על התשובה ../images/Emo13.gif

מצטער אם נשמעתי בהודעה קצת תקיף או אגרסיבי, פשוט שחררתי די הרבה כעס ואנרגיות שהצטברו אצלי. אני מנסה עכשיו לברר איך פשוט נפטרים מהאובר-חשיבה המיותרת הזאת. זאת אומרת, ברור לי מה אני רוצה לשנות בי (את החוסר ביטחון, חוסר הערכה לעצמי שרכשתי ממש בשלבים הראשונים של החיים וה"מעטפת דמות" שפיתחתי לעצמי כמגננה) אבל עדיין אני מרגיש כאילו הכל כלוא בתוך הגוף שלי, קשה לי לראות את החיים בתור משהו כיף, מוחשי, פיזי- הכל עדיין נדמה לי בתוך הראש, המח והמחשבות שלי ומסתכם בכך. איך מפסיקים את הראיית חיים המתישה והמדכאת הזאת?

שלום לך וברוך המצטרף ../images/Emo140.gif

אני שמחה ש'מצאת' אותנו ושאתה חולק עמנו את שעל לבך... ולא, לא מוזר שצעיר שכמותך כותב כאן. בסוד אגלה לך שכותבים כאן גם צעירים ממך...
כפי שציינת, לשמור על גישה חיובית זהו דבר חשוב מאד ומשמח לשמוע שאתה משתדל לעזור לעצמך בעניין זה- קורא ספרים שעשויים להועיל לך בכך, פונה לעזרה מקצועית, פונה אלינו... אני מאמינה כי אדם שמשתדל, בכל מאודו, למצוא דרכים לעזור לעצמו, בסופו של דבר גם ימצא את הדרך המתאימה לו...
אגב, גם צורת ה- modeling שאתה מתאר בדבריך (לחקות דמות נערצת וממש 'להיכנס לעורה') היא אמצעי שנקטת בו כדי לסייע לעצמך- אני מניחה שבחרת כמודלים דמויות שיש בהן תכונות/ התנהגויות שהיית רוצה לאמץ לעצמך, כדי שייטב לך. בשיטות טיפוליות אחדות נוהגים להסתייע ב- modeling, כך שמבלי להיות מודע לכך שזה מה שאתה עושה, בעצם בקשת לטפל בעצמך בדרך זו. באשר לנטיותיך המיניות- לא ידוע במדוייק מהו הגורם לכך שאנשים מסויימים נמשכים לבני מינם. מה שכן ידוע הוא, שהסיבה לכך אינה בהכרח סביבתית- כלומר, אל לך לחפש את הסיבות באופי המשפחה בה גדלת. אתה צודק שהיום יש סובלנות רבה יותר, מצד החברה, גם לקשרים חד-מיניים, כך שתהא אשר תהא נטייתך המינית, לא תיתפס כחריג, או כמצורע, חלילה, ע"י החברה החילונית. אגב, לא מעטים הם הנערים, בסביבות הגיל שלך, התוהים לגבי נטיותיהם המיניות. בסופו של דבר, הדבר החשוב ביותר הוא שעם הזמן תהיה כן עם עצמך לגבי אופי הקשר הזוגי שבכוחו להעניק לך אושר... ממה שאתה מספר, אני מתרשמת שחיוני שתמשיך להפגש עם איש מקצוע, שיוכל לסייע לך להתעמת עם המחשבות השליליות ולגבש גישה ריאלית יותר כלפי עצמך וכלפי החיים, להכיר את עצמך טוב יותר ולטפח את הערך והדימוי העצמיים שלך. כמו שכבר ציינתי בהודעה אחרת, חשוב מאד הקשר הטוב שנוצר עם המטפל ותחושת האמון שלך ביכולתו לעזור לך. אלה הם תנאים בסיסיים להצלחת עבודתכם המשותפת! אתה מציין כי אתה בכיתה י"ב- האם כבר עשית חלק מבחינות הבגרות? מה מצבך לגבי בחינות הבגרות של הקיץ- האם תיגש אליהן? לחלקן? שאלה נוספת: האם אתה עומד להתגייס לצבא בתום שנת הלימודים? אני מאמינה שבעזרת הרצון החזק שלך לעזור לעצמך, ובסיועה של תמיכה נכונה, תצליח להתגבר על הקשיים שציינת בדבריך ולשפר במאוד את הרגשתך
מצפה להמשך דבריך. המשך יום נפלא.....
גילת

Tom Aras

New member
וואו ../images/Emo24.gif תודה רבה

יכול להיות שהmodeling זה משהו שאימצתי עוד מבעוד מועד (אפילו מגיל 3-4) והפכתי אותו לחלק מהאישיות שלי, וברגע שהחלטתי להוריד אותו בכח (זאת אומרת: להגיד לעצמי בכח שאני חייב להיות נורמלי//סטרייט) אז ירד גם האופי שלי ביחד, ממש מנעתי מעצמי לעשות כל דבר שאני אוהב ולכן התחלתי ללבוש, כולל כל המחשבות, דפוסי התנהגות, דיעות, מסיכות של אדם אחר. זאת אומרת תמיד התנהל ועודנו מתנהל אצלי דו שיח בראש "איך אני אמור להתייחס לX"- בתור עצמי, בתור ההוא, בתור מי? ומי זה עצמי בכלל? אגב- לכולם "מודלים" כאלה לחיקוי, אז איך זה שאצל אחד זה מתבטא בצורה יותר קשה ואחר בכמעט ולא? בקשר לנטייה המינית- בגלל שהקדשתי לזה כ"כ הרבה מחשבה אני מאמין שהגעתי למן מסקנה: הכל נובע מחוסר ביטחון. Shocking! לא, באמת... מגיל מאוד צעיר לא האמנתי בעצמי (כמו שכתבתי, לא הערכתי את עצמי, התנצלתי על קיומי וכו') ולכן לבשתי מסיכה שבוחנת את מצבי. גם כשהייתי לבד "ראיתי את עצמי מבחוץ" וידעתי איך אני אמור להתנהג, ידעתי להדביק תוויות וסטיגמות, להתרחק מהמשפחה שלי ולרדת על אנשים שאני לא מכיר בגלל מראה חיצוני- ושוב, כי הכל נבע מחוסר ביטחון... עכשיו אני קולט את זה. אני רוצה גם ליצור קשר טוב עם אבא שלי, אבל עדיין קשה לי "לכבד אותו" (בכלל, קשה לי לכבד כל אדם. נהייתי נורא אגואיסטי... קשה לי לכבד אנשים, להודות שאנשים מעליי, לשאול שאלות ולהגיד 'אנשים אחרים יודעים יותר טוב ממני') כי אני עדיין חושב שהוא חסר ביטחון כזה (הוא לא תמיד, אולי רק איתי מרוב הפוזות שעשיתי?), ובטוח שאם אקח אותו כמודל לחיקוי אהיה חסר ביטחון כמוהו ואשכח את כל מה שרציתי להיות. ואגב, דבר אחרון: בימים האחרונים הגיעו אליי מחשבות ממש רעות, אפשר להגיד מן הנפת דגל לבן. פתאום התחלתי להתפלסף עם שאלות קיומיות: "למה אנחנו חיים אם הכל נגמר? מה זה שווה? איך אני יודע שהכל קיים באמת ולא דרך העיניים שלי?" וזה שואב ממני -טוטאלית - את כל הכוחות. הדבר היחידי שמתחשק לי לעשות שאני ככה זה לישון ולחשוב. זה נוראי וכל פעם שזה קורה לי רק מתחשק לי למות, ואני חושב ומתחיל לפחד, נכנס לחרדות על החיים. זה נכון שחלק מזה נובע בגלל הורמונים במח? אז יש כדורים טבעיים או תרופה טבעית שתשפר את זה? כי אני תמיד חושב שאני לא עושה מספיק, שאני צריך לגשת לעזרה יותר מקצועית/פסיכיאטרית אבל מפחד מהתגובה של ההורים שלי ומהתגובה של עצמי. היום בבוקר פספסתי שיעור אחד ובמזל הגעתי למבחן שהיה לי, אחרי שישר מהבוקר קמתי למצב הפילוסופי והמפחיד הזה. הסתכלתי על עצמי במראה והייתי חיוור. עכשיו אני בסדר כי הכרחתי את עצמי לומר "גם שאני הומו אני בסדר, גם האופי הקודם שלי היה בסדר".... תודה רבה בכל מקרה. זה באמת מקל עליי.

Tom Aras

New member
ובקשר לבגרויות ולצבא

עשיתי בגרויות בכיתות י'-י"א, וקיבלתי ציונים טובים. גם השנה במועדי חורף הוצאתי ציונים טובים, ואני מתכוון לעשות גם את כל הבגרויות במועד קיץ. להורים שלי מאוד חשוב שאוציא תעודת בגרות- כל פעם שאני מפספס הם עושים לי אותה הרצאה על כמה לימודים זה חשוב ובלה בלה בלה... ככה שאני לא מפספס בגרויות ומבחנים (אלא אם כן זה מקרה קיצוני
). בקשר לצבא- אני ממש לא יודע מה לעשות. אני כל הזמן נלחץ, עוד ממש מתחילת השנה, כשאני חושב על זה. יש לי אופציה לדחות את השירות בשנה (הגשתי בקשה לדחיית שירות) וללכת למכינה לפני צבא (כמו שכתבתי, אני בא מבית דתי לאומי). זו מכינה מעורבת- בנים, בנים, דתיים, חילוניים, ולומדים שם כל יום המון שיעורים מגוונים: אמונה, יהדות, כלכלה, טלוויזיה.. הכל מהכל. זה כמו שנה ללימודים וחינוך, בין היתר על עצמך. ואני ממש לא יודע מה לעשות עם זה. כל פעם שאני חושב על המכינה אני מתחיל להילחץ, מצד שני יכול להיות שזה יתרום לי ויחזיר אותי לחיים החברתיים שהיום אני מנסה להימנע מהם ככל הניתן... מצד שני זה גם קורה שאני חושב על הצבא
כי אני תמיד חושב על הצד החברתי בעניין. זה ממש תופס את כל החיים שלי. כבר קרו לי מקרים שאמרתי "הלוואי ולא הייתי צריך להתגייס ולהתמודד עם כל זה... אני רוצה ללכת לקב"ן ולהרגיש לא טוב לנצח".

בוקר אור ../images/Emo42.gif

אני מתרשמת שצריך להחזיר לך את עצמך- לעשות 'בינכם' היכרות מחודשת...
עזרה מקצועית תועיל מאד, אך אתה יכול להתחיל בכך שתקח מחברת ותתחיל לנתח את ה'עצמי' שלך: מהם הדברים שאתה אוהב? מהם הדברים שעושים אותך שמח? שמסבים לך הנאה? מה מעציב אותך? מרגיז? מפחיד? מהן תכונות האישיות החזקות שלך? אילו תכונות היית רוצה לרכוש/ לשפר? מהם כישרונותיך? וכך הלאה... התהליך יהיה יעיל יותר אם גם תכתוב דוגמאות לכל פרט אותו אתה מציין. לשאלתך, תפיסת עצמי נמוכה ו/או לא מגובשת עשויה להוליד אצל אנשים מסויימים נטיה חזקה יותר לעשות modeling לדמויות נערצות. על השאלות הקיומיות שלך היתי מציעה לך לנסות ולענות בכוחות עצמך. ממש כך! אך אל תעשה לעצמך חיים קלים ותתן רק תשובה אחת
על כל שאלה שכזו נסה להשיב בחמש תשובות שונות (!!!)- ואפילו רצוי שתהיינה סותרות. יהיה זה סיעור מוח מעניין, שעשוי להפיק תובנות חדשות... במידה והחרדות, מהן אתה סובל, מפריעות לתפקודך היומיומי ומטרידות אותך, רצוי, לדעתי, להייועץ ברופא המשפחה (או פסיכיאטר) לשם נטילת תרופות נוגדות חרדה. מכינה קדם-צבאית היא רעיון נפלא!
זו יכולה להיות תקופת מעבר נהדרת עבורך, בין הלימודים בביה"ס לבין הצבא. אני גם שמחה לשמוע שאתה עומד יפה בבחינות בביה"ס ואף מגיע להישגים נאים- כל הכבוד!
מאחלת לך יום נפלא ומחוייך
גילת

Moris777

New member
שמחתי לקרוא..

אתה מזכיר לי קצת אותי. אני כבר בן 36, ועדיין לא מצאתי פיתרון לדברים. לפעמים נדמה לי שכל עיצה שייתנו לך, או שתקרא, תעזור רק ברמת הרעיון. בפועל, תמיד תמשיך להיות אתה, התוצר של מכלול הגורמים המודעים והלא מודעים שיוצרים את האישיות המיוחדת שלך. ברמה הרגשית, הייתי לפחות מוריד את העול הסביבתי מעליי. אתה לא אחראי על אף אחד אחר מלבד עצמך. (כולל מסורת, משפחה ואחים קטנים..) ואם אתה כן תבחר לפעמים לקחת את האחריות הזאת - דע לך כי זה נובע מתוך שחצנות וחיפוש שליטה, ולא ממניעים כמו "לב טהור". וברמת השינוי ? במקום לחפש את "מי שהיית רוצה להיות" , אולי יותר קל ונחמד לחפש את הדומה לך היום.. בחיים, ובסביבה הקרובה, אתה מרגיש קצת "שונה" ו"מיוחד", אבל באינטרנט, תקיש מילת חיפוש אחת שמייצגת את מי שהנך היום, ואתה כבר בקומונה.

למעלה